Şimdi Ara

NTSC DVD ve evdeki TV ve DVD Recorder?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir zamanlar internetten müzik DVD'leri almıştım. Bunların bir kısmı NTSC çıktı.
    TV, Schaub-Lorenz marka bişi idi.
    DVD recorder ise Philips. Modeli DVDR77. Kullanma kılavuzunda hiç NTSC lafı geçmemekte. İşletim sistemi Pal demekte...
    Bu NTSC DVD leri oynatmaya kalktığımda hem siyah-beyaz gösteriyordu hem de ekranın alt ve üst kısmında çizgiler ortaya çıkıyordu.
    Düzgün göstermiyordu özetle.

Yakın zamanda bu TV bozuldu. Ben de yeni bir Arçelik aldım. Modeli TV-4672. Satıcı NTSC desteklemiyor dedi ama kullanma kılavuzunun bir yerinde NTSC lafları geçmekte.

Özetle NTSC DVD'lerde güzelce gözükmeye başladı ekranda.

Sözkonusu DVD'lerin bölge kodunu 0 yapmışlar.

Şimdi lütfen bu işlerden anlayan biri beni aydınlatsın!
    Benim sistem meğerse NTSC'leri de desteklemekte mi imiş?
    Bölge kodunun 0 olmasının bu işle bir ilgisi var mı? Yani NTSC ama bölge kodu 0, bu yüzden sorunsuz izleyebiliyorum mu???

Bir satıcı bana hem TV'nin hem de DVD player'ın NTSC'yi desteklemesi gerektiğini söylemişti bana!
    Bu işin aslı faslı, doğrusu, olması gerekeni nedir?

Şimdiden teşekkürler.

• http://www.arcelikstore.com/root.vol?exec=home&pr=49216&do=3201

burda tv nizin NTSC desteğinin var olduğu yazıyor.

DVD recorder muhtemelen NTSC desteği var.

NTSC Amerika ve Japonya, Pal Avrupa, Sacem Fransadır. Türkiyede de pal yada secamdır.
    ntsc saniyede 30 kare film formatinda olduğu için siyah beyaz olarak gözükür renkler.Pal de hızı 25 kare olması lazım.bölge kodunu 0 olması ntsc olmasıdır.bunu pc de convert filan edip yada procosing filan yapıp tekrar pal yapılabilir ve bölge kodu değiştirilebilir.
    Eğer tv nin özelliklerinde varsa yani ntsc,pal değiştirilebiliyorsa daha ii tabiki.ama hepsi böle deil.

• İlgine çok teşekkürler.
    O zaman benim işim tamam. Yapmam gereken bir şey yok!???

Hazır seni bulmuşken, bir şey daha sorayım.
    Uzun süredir üzerinde çalıştığım bir DVD projesi var. Artık sonuna geldim. Tabii PAL 16:9 yapıyorum.

Geçenlerde sony vegas sitesini karıştırırken birileri yazmış... NTSC / PAL üzerine... Özetle şunu demiş:
    Amerikadaki NTSC DVD playerlar sadece NTSC sistemi desteklemekte.
    Ama Avrupadaki PAL DVD player'lar hem PAL hem de NTSC sistemi desteklemekte.

Geçenlerde bu Arçelik TV yi alırken, Bosch, Arçelik bir iki bayii dolaştım. Bosch'ta sadece plazma TV'ler vardı. Arçelik'te ise plazma tv'ler çoğunlukta idi, tek tük kıyıda köşede bizim geleneksel, tüplü TV'ler vardı.

Satıcı tüm plazmaların hem pal hem de ntsc sistemi desteklediğini söyledi.

Bütün bu bilgilerin ışığı altında, herhangi DVD'yi NTSC olarak üretmek daha akıl karı olabilir mi??? Hem ABD hem de Avrupada izlenebilmesi açısından?
    Yoksa bu fikir akıllara seza bir fikir mi:)

• DVD projesi derken kısa film filan mı ?
    ben pal çalışıyorum genelde yani bi avantaj mı dezavantaj mı bilemem sana kalmış bi durum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.