Şimdi Ara

Nothing Phone (3a) & (3a) Pro [ANA KONU] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
16
Favori
15.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

işlemci ve batarya rakamsal olarak bakıyorsanız yanılırsınız. 7000 10000 pil mevzusu 200mp kamera gibi bir mevzu.

3a 25k fiyatla alınabilecek en iyi cihazlardan.

Güzel cihaz zaten ama telefoto kamerasında ois yok. Zum yaptığında ois olmayınca görüntü bozulacak. Honorun mesela telefoto kamerası yok ama zum yaptığın 200 mp ana kamera oisli. Haliyle zum yaptığında titreşimler görüntüyü daha az bozar. Honor 6k batarya ama 6k gibi değil diyenler gördüm o konuda bir şey diyemem. İşlemci tarafında da 7 gen 3 7s gen 3 den 250k ya 200k gibi antutu gpu skoru olarak üstün. Ama Nothing yazılımı çok hafif ve sade o yüzden donanımına göre epey akıcı diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenSpirit -- 10 Şubat 2026; 10:47:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ben geçen hafta yeğenime community edition hediye ettim. çok çok güzel cihaz baya da memnun.

Çok takılmıyorum telefoto vs işlerine. Bu telefon fiyatları artma eğiliminde ve bu fiyatlara artık 6s gen 1 cihazlar çıkartıyor. Oppo 6s gen 3 cihaza 34000 tl istiyor ki bu cihazdan çok geride.

Oppo hep yüksek fiyattan satıyor ülkemizde. O fiyata s25 Fe var mesela. Nothing 3a güzel cihaz ama 22k ya a56 24k ya honor 400 gibi güçlü rakipleri var. Nothing 3a güzel cihaz tabi ama biraz değişiklik arayana hitap ediyor gibi. Arayüzü sade tasarımı farklı cihaz arayana çok iyi hitap ediyor.

Telefoto kameraya sahip ender orta üst seviye cihazlardan. Megapiksel, önemsiz. Önemli olan sensör boyutu ve telefoto lens ile bayağı iyi işler çıkarıyor. https://www.phonearena.com/phones/compare/Nothing-Phone-3a,Honor-400/phones/12640,12735

Buradan kamera puanına bakarsanız, nothing daha iyi olduğunu görürsünüz.

Phone arena sitesinde incelemelere bakmanızı tavsiye ederim. İki cihazda üzmez ama honor da mesela ekstra loş yok. Bu da gece ekranın parlak olmasına neden oluyor. Bu tip basit şeyler olmalı arayüz de. (Eşimde honor var, arayüz hem eksik hem de nothing den bu tip özelleştirmelerde kötü.) ama nothing de bir Samsung arayüzü kadar esnek değil. Bu böyle gider. Ama stok Android üzerine ufak dokunuşlar işe yaramış. Ben çok keyif alıyorum arayüzden

• C. S C kullanıcısına yanıt

Ben kamera test videolarını izledim. 3a proda oisli periscope olduğu için zum yaptığında görüntü sallanmalardan çok etkilenmiyordu ama 3a etkileniyor bulanıklaşıyordu. Böyle olunca honorun kamerasında yakınlaştırmada da ois devreye giriyor ve 200 mp lik büyük sensörü daha çok ışık alıyor geceleri. Kamera da fotoğrafta honor 400 videoda ise nothing 3a öne geçmiş. Yani benim için iki cihazında kamerası yeterli ama keşke 2. Kamerada da ois olsaymış dedim.

Bir de cihaz boyut olarak büyük duruyor. Honor 400 15.6 cm e 6000 batarya koymuş iken nothing 16.3 cm e 5000 batarya koymuş. Attığın sitede 5000 e göre iyi batarya süreleri sunmuş.

Arayüz tamamen soru işareti. Bir yorum vardı gsmarenada doğrumu bakabilirsen sevinirim. Geçmiş açık uygulamaları tek tuşla kapama yok diyordu. Bu doğru mu mesela? Beni de stok android olması, 6 yıl güvenlik güncelleme vermesi ve farklı bir cihaz gibi hissettirmesi kendine çekti. Son olarak ufs 2.2 olduğu söyleniyor ki bu da kötü maalesef :)

Alternatif cihazlar olarak da honor 400, a56, redmi note 15 pro gibi cihazlar var piyasada. A56 düşük pwm, xiaomileri arayüzden elemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenSpirit -- 11 Şubat 2026; 1:36:5 >

• FallenSpirit F kullanıcısına yanıt

Honor bölümüne bakarsanız, cihazı üzerindeki batarya mah değerlerinin, günlük hayatta çok da bir fark yaramadığını görürsünüz. Mesela son çıkan pro serisinde adamlar kağıt üzerinde harika mah değerine sahip pil koymuşlar. Ama yine bir gün gidiyor.

Eşimde magic 7 lite var, o da bir gün çıkarıyor ki onda 6500mah var, bende 5000 var. İkimizin pili de 1 gün gidiyor.

Mah değeri önemli olsa da arayüz ve optimizasyon daha önemlidir. Honor bunu beceremiyor. 400 serisi, lite serisi kötü mü, diğer çin çakmalarına göre iyi cihazlar. Alan memnun olur ve oluyor da ama işte bazı beceremediğim hususlar var ve düzeltmeyi düzeltmek istemiyor gibi.

Nothing arayüzünde arka plandaki uygulamaları hepsini birden kapatabiliyorsunuz.

Ben illa nothing alın demiyorum, markayla bir bağlantım yok. Ama az paralar verilmiyor ve tek atımlık kurşun var ise iyi araştırmak lazım diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C. S -- 11 Şubat 2026; 6:3:54 >

• C. S C kullanıcısına yanıt

Honor konularınada baktım 6000 gibi gitmiyor diyorlar ama ben birazda beklentileri yüksek buluyorum. Mesela magic 8 lite içinde iyi gitmiyor diyenler var gsmarena phonearena testlerinde zirveye oynuyor. Ama mesela nothingin 5000 ile 6000 lik honor performansı vermesine inanırım çünkü saf android arayüzü ve daha düşük işlemcisi var. Bu biraz honorun kötü olmasından ziyade nothingin iyi olması.

Gsmarenada gördüğüm yorum doğru değilmiş demek. Tümünü kapat özelliği yok diyordu :)

Her cihazın kendince iyi kötü yanları var. Honor alanda memnun kalır nothing de. Ufak detaylardan bahsediyoruz çünkü kıyaslayacak bir şey lazımki seçim yapabilelim. Yoksa hepsi günlük kullanımda keyif alacağımız cihazlar.

Bir diğer merak ettiğim nokta ben s24 fe 240 pwm ekranı olduğu için yeni cihaza geçmek istiyorum ve nothing 1920 pwm sunarken honor 3840 pwm değeri sunuyor. Bu fark hissedilir fark yaratır mı acaba diye de çok kararsızım.

• Baylar Honor 400 pro abime aldırdım ama şarjı hızlı gidiyor. Nothing Phone 3a bu konuda çok daha dengeli harcama yapıyor işlemci ve yazılım uyumundan kaynaklanıyor. Ben 7 saat ekran süreleri alıyorum çoğu zaman. Bazen 8-9 saat de oluyor. Ayrıca kamerası gayet iyi. Ana kamerada ois ve eis var. Bazı incelemelerde ois yok dendi çünkü onu belirtiyim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Nothing Phone 3a ile otomatik modda çekildi

• Telefon kilidini açarken, yüz tanıma sonrası telefonda ana ekrana gelirken anlık fps düşüşü oluyordu. Redditte geliştirici seçenekleri açılıp, animasyonları 0.5x'e ayarlayınca sorunun çözüldüğü yazılmış. Denedim, sorunum çözüldü. Gerçi sorun bile değildi benim için ama arayüz ve uygulama açılış hızlarında ciddi bir performans artışı oldu.
    Bilginize.

hiç düşünme. o fiyata ondan iyisi yok. periscopelu telefon olduğunu sanmıyorum.

evet e-sim var.

• Güle güle kullanın bende Nothing 3a Pro modelini biraz önce nothing türkiye satıcısından 25.649 TL aldım. sanırım daha ucuza bulmak zor olacak. Nothing 4a ya da pro bekleyecektim ama onlar da bu fiyattan daha pahalı olacak sanırım. Bu fiyata bu telefonu önerir misiniz? İlk alınca neler yapmam lazım ekran koruyucu ve kılıf tavsiyesi de verirseniz sevinirim. Başka söyleyeceğiniz birşey varsa yazarsanız sevinirim. Şu an kullandığım telefon Redmi Note 14 Pro Plus ikisi arasında karşılaştırma yapar mısınız. Kamera ve batarya açısından

Aynı fiyata aldım, ekran koruyucu üzerinde var, kılıfı da yine yetkili satıcı pazarama sitesinden aldım. Tüm güncellemeleri yaparak en son fabrika ayarlarına sıfırlama yapıp başlamak en sağlıklısı

bu fiyata alınabilecek en güzel cihazdır bu cihaz. iyi de fiyattan aldınız. güle güle kullanın.

tüm güncellemeleri yapın ve cihazı sıfırlayıp ondan sonra eski cihazınızı geçirin 3a pro ya

redmi note 14 pro dan kat kat daha iyisidir. en azından reklam yok. güncellemeler hızlı geliyor. periscope kamerası da var.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.