Şimdi Ara

Nothing Phone (3) [ANA KONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
8
Favori
3.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 55 bin gibi abartılı bir fiyattan çıktı. Tamam kendine has bir telefon ama S25 45 bin yani. 40 civarına çıkmalıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 24 Ağustos 2025; 15:23:48 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 5 Eylül 2025; 9:55:18 >

49999. yanında visa indirimini de ekleseniz 1500 tl, 48500 e geliyor. alınabiilr fiyat.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

800 dolarlık telefonu 30'a nasıl satacak?

PISA sıralamasında matematikte niye diplerdeyiz forumları gezince anlıyor insan. :)

Siz ne demek istediğimi anlamamışsınız. Alttaki arkadaşta üzeri kapalı aşağılamış beni.

Telefonun 800 dolar olacak neyi var? Arkasındaki 1cm'lik şişe çevirme ekranı mı? Simetrik olmayan kameraları mı? İçinin yarı görünüyor olması mı? Başkalarını bilmem ama bence bunlar bizim ülkemizde çok önemli kriterler değil. Farklı olmak isteyenler elbet olacaktır ama istisnalar kaideyi bozmaz maalesef.

Kısacası piyasanın tasarımsal olarak en farklı telefonu ama genel pakete bakınca 800$ edecek bir telefon olmadığını düşünüyorum.

Şu an 256gb S25+ 51bin liraya bulunabiliyor gerisini siz düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anestesien -- 18 Eylül 2025; 9:50:57 >

Yazdığınızdan kendi fiyatını değil de bizdeki satış fiyatını eleştirmişsiniz gibi duruyor hocam. Kendi fiyatını diyorsanız ona bir şey diyemem. Tutunca hemen fiyat artışına gitmişler. Alan evet eşsiz tasarımı için alıyor. O yüzden biraz daha düşsün dedim, 55 falan zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 18 Eylül 2025; 9:54:44 >
  • Nothing değişik fanteziler deniyor sanırım. Realme'nin gt2 proda yaptığını yapacaktı. Yanlış bir fiyattan geldi ülkeye. Bu telefon 25 30 bin olsa şuan herkes markayı da tanırdı, herkesin en kötü yedek bi nothing telefonu olurdu.

Hem de ne zor hocam. Burası Türkiye burada insanlar artık paraya bakıyor tasarım vs çok geri planda kaldı. Eskiden 1 sene bile kullanmazdı insanlar telefonları. Hemen değiştirirdi ama eskide kaldı. 55K inanılmaz yüksek. Zaten indirime de gitmiş 47.400 lira olmuş. Yine de çok. Alan olacaktır ama istedikleri satış rakamına ulaşabileceklerini sanmıyorum. Birkaç ay içinde daha da düşecektir.

Evet ben takip ediyorum daha da düşmesi lazım. 40-45 arasına düşeceğini düşünüyorum ben de birkaç aya. Çünkü daha yeni ve hemen 8k düştü. İnsanlar seni tanımıyor burada. Gidip herkesin bildiği Samsung'un en üst düzey telefonundan pahalıya satarsan yüzüne bakmazlar. Önce bir kendini ispatla. S23 kullanıyorum normalde daha kullanırdım ama Nothing ürünleri kendine has olduğu için çok hoşuma gidiyor. Ama dediğim noktaya gelmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 18 Eylül 2025; 10:2:33 >

25 çok hayali bir rakam bence ama 35'ten çıksaydı ara ara indirimler 30-32 bandında satsaydı gerçekten çok çok alıcısı olurdu telefonun. Yedek telefon olarak alınırdı mesela. Liseli çocuğuna bile alırdı insanlar belki.

Fiyat kurtarmıyor olabilir firma açısından buna da bir şey diyemeyiz ama ülke şartlarında satış yapması için aşırı popüler olması gerekir.

Biz burada 55k çok 30-35k olmalı derken iPhone'a 100k verende çok var. Ama abi o iPhone işte. Adam adım var diyor fiyatı belirliyor arkasına bakmıyor. Sen Nothing'sin. Seni tanıyan yok bizim ülkede. Kurucusunun neler başardığını, ortaklarının kimler olduğunu bilen yok. Tutunman lazım önce insanlar sevmeli seni. Ver uyguna az kar yap tavsiye üzerine yayıl ülkeye. Damdan düşer gibi 55k olmaz. Birkaç hafta içinde 8bin indirim yap. Yazık değil mi ilk alanlara?

Doğru. Apple ürünleri de bence fiyatına değmiyor ama o bunu bir şeye güvenerek yapıyor. Burada o yok. O noktaya gelmek için yıllarını harcaman lazım. 800 dolar olduğu için 30 bandı hayal. Ama 40-45 arasına gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 18 Eylül 2025; 10:7:18 >

Hocam realme gt2 pro çıktığında 13 bin liraydı. Aynı işlemciyi kullanan s22 ultra 23 bin lira. arada 10 bin lira fark varmış mesela. Üstelik nothing phone 3'ün işlemcisi de en son çıkan amiral gemisi işlemci değil. Bence canları istese 30k fiyatla da çıkarırlardı.

Kâr marjını ülkemizde düşük tutarak belki sürümden kazanmayı deneyebilirdi. Şöyle de düşünmüş olabilir. Adamlar 100k verip iPhone alıyorsa benim telefonu 50-55k ya alırlar herhalde :)

Son söylediğin ağır bastı bence de. Kafalarına göre tamamen.

Nothing gibi bir markanın Samsungdan ucuz olması beklenmez.

Samsung Elite işlemciden 50 milyon adet sipariş verebilir. Nothing gibi markalar bir kaç yüzbin adeti geçemezler. Firma küçük adetler sınırlı.

Siz bu yüzden ciddi bir fiyat avantajı sağlayavbilirsiniz.

Bugün DH Mobil diye bir marka kuralım. içine de en kral işlemci ve donanımı koyalım. Maliyetimiz yaklaşık 60bin tl olur. Bizim DH Mobile 1 modelimiz 65000 tl ye çıksa (ki çıkamaz da neyse) satabilir miyiz?

Snapdragon işlemcinin fiyatı 190 USD. sadece işlemci bakın.

O yüzden şu fiyattan olsa satar bu fiyattan olsa satmaz eleştirilerinin altının dolu olmadığını düğşünüyorum.

Mesela aynısı TOGG için yapılıyor 2 milyona TOGG alacağıma Tesla alırım deniyor. doğrudur alınır ama TOGG 1.5M ye satılamaz. Malesef.

Bu arada Nothing Phone 3 800 USD. bugünkü kur ve vergilerle hesaplarsak 1640 USD ediyor. Şu andaki HB fiyatı 1161 USD. yani adamlar ciddi bir destek vermişler.

Şimdi Nothing Fan diyeceksiniz ama ben hiç bir zaman böyle zayıf bir argüman ve hayallerle yorum yapmam. Satar satmaz orası kendi bilecekleri iş ama olabilecek fiyatlar şirkete göre değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRFUN4EVER -- 18 Eylül 2025; 13:45:53 >

• IRFUN4EVER I kullanıcısına yanıt

Hocam böyle de satamıyorsun ki? Bir süre biraz hamle yapman lazım ki kendine bir kitle oluştur. Ondan sonra zaten istedikleri gibi takılıyorlar. Ülkemizde benzer hatta daha ucuz fiyata Samsung S25 mi alır sizce insanlar Nothing mi? Ya hiç gelmeyecek ülkeye ya da biraz kitle yapana kadar idare edecek. Sen pazarda yenisin. Sana bana göre olmasa da birçok insana göre bir sürü alternatifin var. Diğerleri yılların markası. Biraz sabır istiyor bu işler. Satmıyor ki işte fiyat düşüp duruyor. Hiç satmamak veya az satmak daha kötü bir senaryo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 18 Eylül 2025; 13:48:14 >

İnternette gördüğünüz Samsung en ucuz fiyatlar Samsungun tavsiye ettiği fiyat değil rekabetten dolayı insanların marj kıstığı nakite döndüğü fiyatlar. Yani onları görerek samsung bu fiyattan satıyor demek doğru değil. Samsungun fiyatı kendi resmi sitesindeki fiyatıdır.

Mesela bugün nakit paranız varsa gidin Mertere tekstil isteyin alacağınız fiyatlar aklınızı alır. 10 lirakık şeyi 2 tl ye alabilirsiniz. 8 tl kar yapıyorlarmış diye düşünmeyin. Adam zararına da olsa 2tl den vereyim çıksın gitsin nakite döneyim derdinde

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.