Şimdi Ara

Notebookta pil sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben laptopumu hemen hemen hep sarja takili kullaniyorum, bu sirada da pili takili oluyor.
    2 gun once elektrkler gidince pille kullanmak istedim ama 2-3 dakika sonra pili bosaldi.
    Daha sonra elektrkler gelince pil tekrar sarj olmadi, sarj oluyo yaziyo ama "sarj oluyor %0" yazisi ilerlemiyo ve sarj olmuyo. Acikken de kapalıyken de denedim olmadi. Daha one bi kere BiOS tan "Battery Calibration" diye bir sey var onu yapmistim. Gene yapmayi denedim olmadi. Bnm pil ayvayi yemis mi? Garanti bunu karsilar mi?
    Arkadaslar bi yol gosterin ...

• laptop kaç yıllık dostum marka ve model ver ona göre yorum yapalım
  • Dostum notebook imzamdaki, ASUS A2D. Yaklasik 1,5 sene oldu alali...
    Daha once pilleriyle sorun yasamamistim...
  • selam tekrar 1.5 sene olmuş bence gayet normal pilin yıpranması bilirsin aynı durum cep telefonları içinde geçerlidir.Belli bir zaman sonra şarj tutmaz yani yıpranır.Bunu sebebi birazda senin pili sürekli şarj'da kullanman olabilir.Bu durum garanti kapmamına kesinlikle girmez yeni batarya alman gerekli diye düşünüyorum. ;)
  • Arkadaşlar sizin laptopların şarzı ne kadar gidiyo
  • aynı sey banada oldu garantiyle pili degistirdiler..
    buyuk ihtimalle bozulmustur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angelksk -- 16 Şubat 2006 18:01:37 >
  • Sagolun arkadaslar.
    İnsallah garantiyle degistirirler bnm pili de..
    Bi daha tövbe pili takmam sarjda kullanırken
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop ses sorunu
    3 ay önce açıldı
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuatu

Sagolun arkadaslar.
    İnsallah garantiyle degistirirler bnm pili de..
    Bi daha tövbe pili takmam sarjda kullanırken

aslında bir bakıma iyi oluyor örneğin elektrik kesildiği zaman hemen pil devreye giriyor(eğer takılı ise) ve laptop'ın kapanmasını engelliyor.Yani UPS gibi görev görüyor.
  • onun pilin takılı olmasıyla alakası yoktur..
    zaten pil dolunca pille alakasını kesiyo adaptorden alıyo gucu..
    hep pilde kullandıgın icin oluyo o..
    arada pilde kullan sarjı bitene kadar tamamen dolana kadarda cikarma sarjdan demislerdi..
  • bende sürekli prizde kullanıyorum.2 yıldır böyle kullanıyorum.Pilim hala 1,5-2 saat gidiyor.Pili sürekli şarjda kullanmak pili öldürmez.Pil dolduktan sonra şarj olmaz.Senin laptopun pili ölmüş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: angelksk

onun pilin takılı olmasıyla alakası yoktur..
    zaten pil dolunca pille alakasını kesiyo adaptorden alıyo gucu..
    hep pilde kullandıgın icin oluyo o..
    arada pilde kullan sarjı bitene kadar tamamen dolana kadarda cikarma sarjdan demislerdi..

Ben de oyle duymustum ve oyle kullanıyordum. En az haftada bir pille kullanıyordum.
    Demek ki piller sakatmıs napalım nasip....
    Garantisi karsılar insallah da pile para vermeyiz bi de...
  • Arkadaşlar sizin laptopların şarjı ne kadar gidiyo
  • pilinde sorun oluşmuş.eğer halen dolum yapmıyorsa bozulmuş demektir.garantiye girebilir.genede götürmeni tavsiye ederim.fakat adaptör ile kullanırken daima pilini çıkarman gerekirdi.
  • LAPTOP KULLANIRKEN PİL ÇIKARMANIN BİR ANLAMI YOK.UPSLERİ ELEKTRİKTE KULLANIRKEN PİLİ ÇIKARMAYA BENZER.PİLİN ŞARJI BİTTİKTEN SONRA DİREK ADAPTÖRDEN ÇALIŞIR.:PİLLE ALAKASI KESİLİR.ARABA ÇALIŞTIKTAN SONRA AKÜYÜ ŞARJ EDER.AKÜ ÇOK KISA SÜREDE DOLAR.BİR DAHA ŞARJ OLMAZ.ARABA ÇALIŞTIKTAN SONRA AKÜYÜ DE SÖKELİM O ZAMAN.ŞARJ BİTTİ YAAZDIKTAN SONRA CEP TELEFONLARI ŞARJ ETMEZ.3 tane laptop eskittim..hiçbirinde de kullanırken pili sökmedim.Hiç birinin pili ölmedi.
    quote:

Orjinalden alıntı: KeanuReeves

pilinde sorun oluşmuş.eğer halen dolum yapmıyorsa bozulmuş demektir.garantiye girebilir.genede götürmeni tavsiye ederim.fakat adaptör ile kullanırken daima pilini çıkarman gerekirdi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.