Şimdi Ara

Notebook yardim toshiba vs. asus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar çok düşündüm işin içinden çıkamıyorum işte seçenekler

ASUS

Ürün Kodu M50Sa250DV
    Ürün Marka Model ASUSTEK M50Sa250DV C2D T9300 4GB 320GB 15.4 VHP
    Garanti Süresi 24 ay
    İşlemci Intel Core 2 Duo Processor 2.5 GHz T9300
    Sistem Belleği 4 GB
    Ekran Kartı ATI HD 3650 1GB EKRAN KARTI
    Ses Kartı Bütünleşik Intel® High Definition Audio ( Azalia ) uyumlu ses yongası, 3D efektler & full duplex
    Sabit Disk Kapasitesi 320 GB
    Optik Sürücü 2X Blue - Ray DVD Combo
    Batarya Li-Ion 6 cell
    Klavye Q Turkçe 83 Tuş
    Ekran 15.4" WXGA Parlak Ekran, Kamera
    İşletim Sistemi Microsoft Windows Vista Premium
    Boyutlar 354 x 284 x 35.2 mm, 2.95 Kg.
    Geliştirilmiş Portlar 1 x IEEE1394, 3x USB 2.0
    Kablosuz Haberleşme Intel Pro/wireless 4965ABGN (802.11a/b/g/N), Bluetooth
    Aksesuarları Taşıma Çantası ,Asus Mouse

avantajı bluraysürücü visita puanı 4.8 miş nedeni rami kötümüş sanırım

Toshiba A300 15D
    Maksimum Bellek ( MB) : 4096 MB DDR2
    Bellek Slot Sayısı : 2 (2 Dolu)
    Sabit Disk : 640GB 5400RPM SATA
    Ekran Kartı : ATI MOBILITY RADEON HD3650 HyperMemory tek., 512 MB yerleşik, 1,279 MB kullanılabilir grafik belleği, 16x PCI Express
    Ekran Boyutu : 15.4"
    Ekran Tipi : TFT WXGA
    Ekran Çözünürlüğü (DPI) : 1280 X 800
    Optik Sürücü : DVD Supermulti Çift Katman
    Ses Kartı : Toshiba Bass Enhanced Sound System, stereo hoparlörler
    İşletim Sistemi : Windows Vista Business - XP Pro Downgrade Olanağı
    Faks Modem : 56K
    Network Kartı : Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000
    Kamera : Entegre 1.3 Mp web kamera (Yüz tanıma + Kartvizit okuma fonksiyonlu) ve mikrofon (VoIP), HD Audio, HDD koruma, Parmakizi okuyucu
    Bluetooth : VAR
    I/O Port : 5'i birarada Bridge Media Yuvası 4 x USB 2.0, i.LINK (IEEE 1394), TV çıkışı (s-video), Express Card Slot
    Wireless : Wireless LAN (802.11a/b/g/Draft-N network desteği)
    Ağırlık (kg) : 2.7 kg
    Garanti ( Yıl, Açıklama) : 2 yıl garanti
    Pil Tipi - Ömrü : Li-ion - 2.5 saate kadar
    Web Adresi :www.toshibatr.com
    Klavye : Q Türkçe
    Mouse : TOUCH PAD
    İşlemci Cinsi : Intel Core 2 Duo mobile processor
    İşlemci Hızı ( MHZ) : T9300 2.5 GHZ 800MHZ
    Ön Bellek : 6MB
    Bellek : 3072 MB DDR2 667Mhz Bellek;(2GB+1GB)
    bluray ve hdmi yok ama nedense visita puanı asustan daha yüksek 5.1 miş glaliba

TOSHIBA Satellite SX200-25G

Optik Sürücü : DVD SUPER Multi Drive (Double Layer)
    Ses Kartı : Toshiba Bass Enhanced Sound System with Dolby Sound Room, Harman Kardon stereo hoparlörler
    İşletim Sistemi : Windows Vista Home Premium - Türkçe/ İngilizce Seçenekli
    Faks Modem : 56K
    Network Kartı : Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000
    Kamera : ENTEGRE
    Bluetooth : VAR
    I/O Port : DC-in, harici monitor, harici mikrofon,kulaklık, RJ-11, RJ-45, TV-out (s-video), i.LINK, 5-in-1 Media Card Slot, 6 x USB 2.0, HDMI-Out, S/PDIF-Out
    Wireless : Wireless LAN (802.11a/b/g/Draft-N network desteği)
    Ağırlık (kg) : 3.7 kg
    Garanti ( Yıl, Açıklama) : 2 yıl garanti
    Pil Tipi - Ömrü : Li-ion - 2.5 saate kadar
    Web Adresi :www.toshibatr.com
    Klavye : Q Türkçe
    Mouse : Dual Mod TouchPad
    Aile : Satellite
    İşlemci Cinsi : Intel Core 2 Duo mobile processor
    İşlemci Hızı ( MHZ) : T7700 (2.40 GHz)
    Ön Bellek : 6MB
    Bellek : 3072 MB DDR2 667Mhz Bellek;(2GB+1GB)
    Maksimum Bellek ( MB) : 4096 MB DDR2
    Bellek Slot Sayısı : 2
    Sabit Disk : 250GB 5400RPM SATA
    Ekran Kartı : NVIDIA GeForce 8700M GT
    Ekran Boyutu : 17.1"
    Ekran Tipi : TFT SWXGA
    Ekran Çözünürlüğü (DPI) : 1680 X 1050

avantajı ekran kartı ve 17" ama fiyatı biraz kasıyo değermiiye düşnüyorum 600ytl yakın fark var

• Bu model Toshiba(15D) ile M50 Asus'un kıyaslaması vardı forumda ve herkes Toshiba'nın ısınma ve kilitlenmeden dolayı bu modelinden şikayetçiydi. O konuyu bi araştır. Kullanıcı yorumlarını ve tecrübelerini oku bence.. Asus'u sevmem ama bu modeli Toshiba'dan (hdd haricinde) üstün olarak gösteriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empire_loups -- 24 Temmuz 2008; 22:23:55 >

Ey Türk! .. Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe,Senin ilini ve töreni kim bozabilir...
  • teşekkür edrim ama en altta x200 serisi bi toshiba vardı ısınma notebooklarda büyük sorun hp pvl9630et makinamı neredeyse hiç kullanamadan 3.5 ay beklemek süretiyle iyade çeki aldım bu sayade yeni makina bakıyorum artık sorunsuz bi notebook seçmek istiyorum farklı öneriniz varsa 3000ytl kadar tşk ederim

Ey Türk! .. Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe,Senin ilini ve töreni kim bozabilir...
  • Bencede birat abartık :) zaten çeki aldığım firmada kullanabiliyorum alinware işide yalan olur yani türkiye şartlarında ve sorunsuz bi notebook çok şeymi istedim bilemedim :)

Orjinalden alıntı: cearter

Bencede birat abartık :) zaten çeki aldığım firmada kullanabiliyorum alinware işide yalan olur yani türkiye şartlarında ve sorunsuz bi notebook çok şeymi istedim bilemedim :)

Ben Toshiba derim o zaman. Genel marka olarak. Asus 3-4 yıl önceki asusluğundan çok şey yitirdi bence.. Eski kalitesi kalmadı.. Toshiba ise herzaman yeni yeni teknolojiler arayışı içinde. Toshiba gerçekten bu işi çok iyi biliyor.

• çok teşekkür ederim toshiba derken sanırım x200 configirasyonunda yazdığım cihazı seçtiniz zamanızı ayırım yardımcı oldunuz için gerçekten minnettarım zaten bi tek şuan siz ilgilendiniz saolun(ama toshibalarında ısınma sorunu oluyomuş hep nekadar çok okursan kafan o kadar çok karışıo aslında)
    Daha Fazla Göster
  • asus ney kaybetmiş anlamadım bence asus toshibadan daha kalitel bi marka asusum var 8 aydır gayette memnunum.

Willst du eine Frau nehmen, so zieh die Ohren mehr als die Augen::
  • ßu forumda devamlı yaşanan olay yine tekrar ediyor.. x ve y ürünü arasında kararsız kalan kullanıcının yardımına koşan x kullanıcısı y'yi kötüleyerek kararsız kullanıcıyı x'e yöneltiyor.. bir süre sonra y kullanıcısı durumu farkedip x ürününü kötülemeye başlıyor..
    Kararsız kullanıcının aklı iyice karışıyor..
    Arkadaşlar siz hangi ürünü kullanıyorsanız kullanın öncelikle kullanıcının ne amaçla kullanmak istedigini sorun ondan sonra yorum yapın ( diğer ürünleri kötülemeden) diğer ürünün kronik bir sorunu varsa kararsız kalan kullanıcıya bunları belirterek doğru yorumlar yapın ki ortalık iki ürünüde kullanan kişiler için huzursuzluk verici bir hal almasın..
  • son 6 ay iinde yaklaşık 15 tane toshiba a100 a200 serisi ve 20 civarında f3 serisi test ettim laptopların kronik sorunları olan ısınma ve seste asusun toshibaya fark attığını gördüm ve fikrimi arkadaşa sundum bunda şuan asus kullanmamın hiç bi ekisi yok cünkü benim asusum var babamınsa toshibası.o yüzden bilip bilmeden insanları ağır bir biçimde eleştirmeyelim lütfen

• Arkadaşım bu yazdıklarını yukarda (bir önceki mesajında) yazmış olsaydın bende böyle birşey yazmazdım..
    Sen daha önceden kullandım şöyle şöyle sorunlarım oldu dedinmi? Demedin!.. Seninle ilgili ne bileyim. Daha önceki yorumunla durum öyle bir hal aldığı için bende senin gibi yorumumu yapıp geçtim..

quote:

Orjinalden alıntı: bawer_0138

son 6 ay iinde yaklaşık 15 tane toshiba a100 a200 serisi ve 20 civarında f3 serisi test ettim laptopların kronik sorunları olan ısınma ve seste asusun toshibaya fark attığını gördüm ve fikrimi arkadaşa sundum bunda şuan asus kullanmamın hiç bi ekisi yok cünkü benim asusum var babamınsa toshibası.o yüzden bilip bilmeden insanları ağır bir biçimde eleştirmeyelim lütfen

• tamam ozman ben kafası karışık kullanıcı olarak soruyorum:) 3200ytl kadar en az sorunlu üst özellikli ekrankartı+işlemci,vs. notebook tavsiye edebilcek arkadaşlar olursa minnettar olurum..

(Bir önceki laptopum hp pvl 9630et idi 17" t7700 8600gs çok ısınıp kendini kapadı yaklaşık 3-4 ayım servislere götür getir oldu sonunda paramı iade aldım ve okulum başlamadan adam gibi bi notebook almak istiyorum artık eziyet istemiyen bi kullanıcı olarak soruyorum nedir?)

TABIKI ASUS FIYAT PERFORMANCE KENDIM KULLANIORM HARIKA OTESI

act of warr oynuyorumk saatlerce pc ıle 48 1 cpu 2 cpu 50 dercede yukarı cıkmadı daha asusda sorun ayrasada hp nın kadar ıgrenc bı teknık serwısı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feroskop -- 26 Temmuz 2008; 20:33:26 >

Orjinalden alıntı: feroskop

KafasıKarısık KUllanıcılara sunu soyluyorum
    Tosıbaba 1 Yıl Once ASUSLA YAPTIGI ANALSMA BAZINDA TOSUBA LAPTOPLARIN BI COK PARCASINIA SUSTAN ALIO VE ASUS PC MUHLERDINDEN BU KONDUA YARDIM ALIYO

TABIKI ASUS FIYAT PERFORMANCE KENDIM KULLANIORM HARIKA OTESI

act of warr oynuyorumk saatlerce pc ıle 48 1 cpu 2 cpu 50 dercede yukarı cıkmadı daha asusda sorun ayrasada hp nın kadar ıgrenc bı teknık serwısı yok

Demek öyle..Ama bişey anlamadım yazdıklarından .

Sözüm feroskop arkadaşa değil ama bilip bilmeden yorum yapıldığını düşünen bazı kişiler var forumda. En azından ben kendi adıma konuşayım. Şuana kadar 100ü aşkın laptopla haşırneşirliğim var. Ve emin olun içerisini söküp bunların donanımlarını da inceleyecek ve kalitesini ölçecek kadar da bilgisayar tecrübem var. Ben Asus kullanıyorum evet. Karalama yapıyorum derseniz doğrudur. Çünkü elime geçen neredeyse bütün Asus notebooklarda bende meydana gelen sorunlar vardı.Yani kronikleşen sorunlar. Dolayısıyla da bu marka hakkında genel bir yargıya varma imkanım ve bu bilgilere dayanarak da hakkım var. Öncelikle kendi donanım ve bilgisayarlar hakkındaki genel bilgilerinizi, tecrübelerinizi sorgulayın ondan sonra da başkalarına laf atarsınız.

• feroskop arkadaşın dediği gibi Asus, Toshiba'ya , Sony'e hatta zamanında Apple'a , Datron'a , Monster'e ve daha birçok markaya parça üretiyor. Bu doğru. Ancak tamamını üretmediği ve bazı markalara sadece dış plastik kasa ve anakarttan oluşan donanımları ürettiği de biliniyor. Dolayısıyla Asus'un ürettiği anakartın kalitesini biliriz. Zaten Asus'un ürettiği bilgisayarların da performansına kimsenin lafı yoktur eminim. Ben de dahil. Ancak ısınması, kasa kalitesi (zliği), ve ülkemizdeki yaşanan servis sorunu tüm kullanıcıların şikayet ettiği yönlerindendir. Bundan dolayıdır ki bir laptop için en önemli unsurlardan olan ısınma ve kasa kalitesi artı servis kalitesi sorgulanıyorsa markanın da adına leke düşüyor demektir.
    Saygılar..

• tartışma çıkmasın bende sadece kendi görüşümü . ısınması için kesinlikle katılmıyorum elimde şuan 8 aylık f3sv var adanada yazın sıcağında 11 saat hiç aralıksız callof 4 oynadım en yüksek ayarlarda 70 derecenin in üstünü görmedim elimle dokunduğumda ise fasrkedilmeyecek kadar bi sıcaklık vardı.(5 ay önce laptobuma yarım ltre kola dökldü 90 kiloluk bi arakdaş yanlışlıkla üzerine otrdu 2kere masadn kapalı halde yere düştü tık yok.)kasa kalitesiz gibi görünüo ama nasıl bu kadar şeye dayanıo) şuan dua ediyorum bi sorun çıksada paramı greri alim die niemi çünü asus M51sn çıktı ve bnce harika bi laptop bişe çıksa paramı alıp direk onu alcam

bence hiç 3milyar verme ben olsam bu laptopu alırdım 1900 ytl.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.