Şimdi Ara

Notebook ve Cayma Hakkı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 21 Temmuz tarihinde N11 üzerinden farklı bir firmadan notebook satın aldım. Ancak şöyle bir durum var ki memnun kalmadım. Cihazın kronik sorunları var ama ben iade sürecinde servisle uğraşmak değil "cayma hakkı" kullanıp iade etmek istiyorum.
    N11 yetkilileriyle görüştüğümde ise elektronik ürünlerin hiçbirinde cayma hakkını kullanamayacağımı değiştirmek istiyorsam servise gideceğini öğrendim. Mesafeli satış sözleşmesinden bahsettiğimde konuyla alakalı kısmı sormama rağmen alakasız bir yanıt aldım ve teknosa'dan bir ürün alsanız kullanıp geri verebilecek misiniz diye bir yanıt aldım. Gel gelelim mesafeli satış sözleşmesi zaten bunun için var.

    Öğrenmek istediğim, notebook kategorisinde mesafeli satış sözleşmesine göre cayma hakkımızı kullanabiliyor muyuz? Bunun için farklı durumlar söz konusu mu?

    Daha önce keyfi de olsa kullanan oldu mu?

    Eksiksem öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim.



    _____________________________
    CPU: AMD Ryzen 5 3600 4.1 GHz All Cores @ 1.1040V + MSI Core Frozr S GPU: ASUS DUAL GeForce RTX 2060 OC 6GB Mobo: MSI B450 Tomahawk MAX RAM: 2xCrucial Ballistix 16 GB 3000 MHz Kasa: Xigmatek Cyclops Black PSU: High Power 750 W 80+ GOLD Perfomance GD SSD: Samsung 500GB 970 EVO PLUS NVMe M.2 SSD

    Opel Insignia 2016 1.6 CDTI Cosmo




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.