Şimdi Ara

Notebook Termal Macun Sürme ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Laptop'ıma termal macun sürmeyi kafama taktım.Ve tam anlamıyla başarılı olsun istiyorum.
    Biliyorsunuz Notebook işlemci ve ekran kartı üzerine Masaüstü PC'ler gibi ekstra bir metal parçası yok.Bu yüzden İşlemci ve Ekran kartı çok küçük bir alanda.Ne kadar az sıkılırsa sıkılsın bacaklara yayılıyor.

Bacaklara yayıldığında bir performans düşüşü olur mu ?

Ve en iyi olacak şekilde nasıl sürmeliyim ?

Metal daya iyi bir iletken.Hiç macun sürmesem olur mu ?

Cevaplarınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seazers

Öncelikle herkese Merhaba.

Laptop'ıma termal macun sürmeyi kafama taktım.Ve tam anlamıyla başarılı olsun istiyorum.
    Biliyorsunuz Notebook işlemci ve ekran kartı üzerine Masaüstü PC'ler gibi ekstra bir metal parçası yok.Bu yüzden İşlemci ve Ekran kartı çok küçük bir alanda.Ne kadar az sıkılırsa sıkılsın bacaklara yayılıyor.

Bacaklara yayıldığında bir performans düşüşü olur mu ?

Ve en iyi olacak şekilde nasıl sürmeliyim ?

Metal daya iyi bir iletken.Hiç macun sürmesem olur mu ?

Cevaplarınızı bekliyorum.

ben de laptopumun termal macunu yenilemeyi düşünüyorum ve daha önce termal macun kullanmadım ama biraz araştırınca şöyle bişey buldum:

Notebook Termal Macun Sürme ?

resimde amd, intel dual core ve quad core işlemcilerin üzerine ne kadar ve ne şekilde sürülmesi tavsiye ediliyor. kısacası kullanacağımız termal macundan en iyi şekilde verim almamız için kafamıza göre bodoslama bir şekilde sürmemeliyiz kanımca.

• macun ve temizlık şart

gümüş katkılı macun almanız gerek . Mesela ben GELID kullanıyorum. Yaz mevsimi ve o dar alanda makıne yanıyor. Fan bakımı, laptop sogutucu şart.

İnce , tamamını kaplayan bir şekilde sürün.

Hatta 4 farklı HW Monitör SS i alın bakın fark var mı!? Normal kullanım sonra oyun ve bakım sonrası ısı ne durumda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sıkıntı Laptop için.Sürmeniz gereken alan çok küçük.Ve çok az macun bile baskıyla yayılıyor.Çok az yapıyorsunuz bir bakıyorsunuz.4 kat alan macunlanmış.
    Biri dese şöyle yapcaksınız.Olay bu olacak filan diye ne güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bukalemun

macun ve temizlık şart

gümüş katkılı macun almanız gerek . Mesela ben GELID kullanıyorum. Yaz mevsimi ve o dar alanda makıne yanıyor. Fan bakımı, laptop sogutucu şart.

Hatta 4 farklı HW Monitör SS i alın bakın fark var mı!? Normal kullanım sonra oyun ve bakım sonrası ısı ne durumda.

gümüş katkılı macun iletken degil mi? İletkense leptop için riskli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quad4core

quote:

Orijinalden alıntı: Bukalemun

macun ve temizlık şart

gümüş katkılı macun iletken degil mi? İletkense leptop için riskli.

:) Bne kullanıyorum PC / LAPTOP / EKRAN KARTI hiç sorun yaşamadım.

Çok memnunum.

Hatta harici soğutma için her zaman ucuz bir kasa fanını çip set / hdd üzerine yönlendiririm yaz mevsiminde.

Çoğu zaman anakartların ÇİP SET lerini bile macunluyorum.

• hocam önce alkollü bez ile eski macunu iyice temizlemeni öneririm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Termal Macun Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    İşlemci termal macun
    12 yıl önce açıldı
    PS3 Termal Macun Tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihcsr

hocam önce alkollü bez ile eski macunu iyice temizlemeni öneririm

aseton (kızların ojelerini çıkardığı sıvı) daha iyi bir çözücü, izopropil alkol de olabilir ama aseton bulmak daha kolaydır
  • quote:

Orijinalden alıntı: armutcan

quote:

aseton (kızların ojelerini çıkardığı sıvı) daha iyi bir çözücü, izopropil alkol de olabilir ama aseton bulmak daha kolaydır

Sakın ! Asla aseton ile bu temizlemeyi yapmayın.Aseton fazla güçlü.Saf alkol , Kolonya , Temizlik Spreyleri oluyor Örn : Philips'in Kırmızı Kapakları , Bu iş için üretilmiş temizleme kitleri de var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seazers

quote:

Orijinalden alıntı: armutcan

quote:

Sakın ! Asla aseton ile bu temizlemeyi yapmayın.Aseton fazla güçlü.Saf alkol , Kolonya , Temizlik Spreyleri oluyor Örn : Philips'in Kırmızı Kapakları , Bu iş için üretilmiş temizleme kitleri de var.

evet hocam asetonun aşındırma gücü daha fazla zarar verebilir .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.