Şimdi Ara

Notebook tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1000 Dolar civarında bir notebook arıyorum,ilk kez notebook alıyorum
    nelere dikkat etmem gerektigi konusunda tecrübeli arkadasların tecrübelerini paylaşmasını bekliyorum.
    Marka onemli mi?



  • merhaba aslında marka önemli değil yanlız tüm iyi özellikler ibm üzerinde toplanmış. Aslında hiç kimse farkında değil ama dizüstü bilgisayarlarda kasa çok önemli esnek olmalı plastik olmamalı çelik takviyeli lastik olmalı kasa mesela bendeki ibmin mönitörü fazlasıyla esnek alt kasasının içi çelik sac ile kuvvetlendirilmiş aman ne önemi var denmemeli çünkü dell marka bilgisayarı bir kere düşürünce monitor bağlantıları kırılıyor veya yerinden çıkıyor açma pimi hemen arızalanıyor ve açmak tam bir eziyet oluyor monitörü ayrıntılarda gizli kalite ibm in kasası esnek ve açma düğmesi çift elle açıldığından fazlasıyla düşürmelere karşı sağlam. Ayrıca laptop bilgisayarların fiyatını belirleyen asıl özellikleri maks ekran çözünürlüğüdür mesela maks 1024*768 ekran çözünürlüğü olan 15 inç monitorlu bilgisayar 1600*1200 çözünürlüklüden fazlasıyla ucuzdur. Ama buna rağmen fazla kar peşinde koşan dolandırıcı cahil satıcılar hemen hemen aynı fiyata satmaya çalışırlar.Ekran çözünürlüğünü sorduğunda ise pek söylemek istemezler asıl fiyatı bu belirler.Ayrıca bilgisayara bağlanmış mouse sistemi İBM de ufak kırmızı bir nokta şeklinde ve ben diğer sistemlere nazaran mükemmel buluyorum bence sakın pad sistemlileri alma deli olursun hiç çalışmayan bu sistemi ne diye koyarlar anlamam. Birde batarya çok önemli nasıl tel alırken bataryaya dikkat ediyorsan bunda da dikkat et en son teknoloji sanırım calsiyumlu bir sistem ama lityum da gayet iyi.Ne marka alırsan al verilen garantinin üzerine çık. Mesela 1 yıl veriyorlarsa 3 yıl olması için ek para öde ve garantinin arttığına dair kağıt al. Benim yaptığım gibi önce bilgisayarı aç ve ekranında pixel hatası olmadığını fanın ses yapmadığını hard-diskin sessiz çalışyığını gör sonra para ver ve baştan ilk önce senin önünde açmalarını şart koy yoksa fuarlarda kullanılmış makineyi sana verirler. Paran yettiği kadar çok ram li olanı satın al. Orjinal çantaya 100 dolar bayılma dışarıdan 15 milyona güzel çanta al. Eğer özel profesyonal çizim tasarım programı kullanıyorsan parayı vermeden önce yükleyip çalışıp çalışmadığını kontrol et bu bilgisayarlar masa üstü bilgisayarlara benzemez mesela aklına hiç gelmeyen bir görüntü hatası yapabilirler bende olmuştu. Fiyatlara da baktım isteğin fiyata uygun bişiy bulursun yeterki paranı kötü bişiye kaptırma.




  • Merhaba.

    Ben bir ay kadar önce 2. el garantili bir Compaq Armada notebook aldım. Şimdi makinanın ekranı aniden beyazlaşıveriyor. İnternette bir arama yaptırdım ki bu serinin alayında benzer problem yaşanıyormuş. Artık görünen o ki, fabrika çıkışında bir hata var. Adamlar dünyanın dört bir yanında forumlar oluşturmuşlar bu problemi tartışıyorlar. Şimdi aldığım yerle iletişime geçicem bakalım...Bana verdikleri tepkiye göre de sizi haberdar ederim.
    Sana tavsiyem; biraz da İngilizcen varsa almayı düşündüğün makinanın ismini ve modelini yahoo gibi bir arama motoruna yaz ve yanına da "problem" kelimesini yaz. Örneğin "IBM MX450 problem" (attım) gibi. Karşına aynı marka hakkında bir yığın muhtelif problem tartışan eleman çıkıyorsa o makinadan uzak dur..

    Diğer söyleyebileceklerim; öncelikle madem 1000$'ın var, 2.el alayım falan deme!

    bence de nogretse'nin söylediği gibi pil olayı çok önemli. Ona dikkat et.2,5 saatten az gitmemeli. Ayrıca mümkün olduğunca pili kullan ki ömrü uzun olsun. (işleyen demir ışıldar misali)Çok önemli değil ama adaptörü makinanın içinde olursa pratik oluyor.

    Laptopu bir PC gibi sürekli kurcalayamadığından en ufak bir sorunda servisi boylar. Bu yüzden satış sonrası desteğin iyi olmasına çok çok dikkat et.

    Kasanın şık olmasına önem veriyorsan, 1000$'a Toshiba Satellite 1410 benim favorim.




  • ardanın dediği gibi bu laptoplar kurcalanamiyor ram cpu falan masa üstü makinelerden çok farklı bu yüzden ufak bir sorun doğru servise. mesela benim klavye sılınmişti servise gitti o yüzden sıfır al ve garantinin uzatılması için ek para öde. Aslında bence okumak için başka şehire gitmiyorsan veya hakikaten bilgisayarını taşıman gerekmiyorsa sırf hoşuna gittiği için alıyorsan boşver bende var da ne oldu sürekli aynı yerde duruyor.
  • Tavsiyeleriniz ve paylastıgınız onemli bilgiler icin saolun.
    Sehir dısında okuyorum,notebook alma nedenim bu.
    Merak ettigim bir kac nokta daha var AMD'nin mobil islemcileri ne durumda?
    Ve bir islemcinin mobil olup olmaması ne kadar onemli?
    Gecenlerde bir bilgisayar satıcısı ile gorustum nogretsenin dedigini cinstendi,ama adam cıkıslarla ilgili kızılotesi ile ilgili ilgimi ceken seyler soyledi,bizim okulun belirli yerlerinde kablosuz internet var bundan yararlanabilmek icin hangi ozellik gerekiyor?
    Bunların dısında ne sıkıntılar yasadınız ve nelere dikkat etmemi onerirsiniz?
    Tesekkur ederim.
  • birkere mobile işlemci olması durumunda daha az güç tüketir örnek centrio işlemciler sayesinde laptopların pil ömrü uzuyor koblosuz internet için centrio işlemciler uygun bildiğim kadarıyla.Bendede compaq var(iş yerinde) bir kere düşürdüm ekranın orta yerinde kalın bi çizgi belirdi)arıza olayı can sıkıcı.Sonra özenli kullanmalısın benim gibi bir insan için büyük sorun.Hoparlörleri hiç bir zaman yetmiyor.touchpad olayına alışırsan mouse biraz garip gelebilir.Ne kadar usb girişi varsa o kadar iyidir unutma toshiba ve hp ve panasonic iyidir
    saygılar...
  • IBM Thinkpadlar hakkındaki görüsleriniz?
    Bunun dışında Toshiba Satellite 1040-604
    Fujitsu-Siemens Amilo EL 6800
    Compaq Presario 2100Z
    Hp NX 9005
    Hepsi 1200$ civarlarında (KDV dahil) ve iyi donanımlara sahip gibi gorunuyorlar,ayrıntılı bilgilerine ulasamadım.
    Hangisini tavsiye edersiniz?
  • Compaq Presario 2100Z
  • ASUS'un yeni modellerini de incelemeni öneririm. Çok kaliteli ve fiyat/performans oranı yüksek..
  • dostum notebook icin ne p4 ne AMD centrino al.
    5 bucuk 6 saat pili giden notebooka sahip olan varsa gelsin.
    ayrica kasa bakimindan tabi onemli bio notebook un gorunusu de onemli ibm gibi bicimsiz olmuyacak. Ama eger camel tropy yada dagcilikla ilgileniyosaniz tabiki ibm alin :) ama normal bi vatandasssaniz niye dusuresiniz zaten notebooku:))
  • Aşagıda ozellikleri belirttigim ASUS A25 AN-200-1 Fiyatı 999$+ kdv Sizce nasıl?

    Intel P4 D 2.4 Ghz
    15.1" XGA TFT
    256 MB DDR
    20 GB
    64 MB DDR DVMT
    1 x IEEE1394 ,5x USB 2.0, 1xParalel ,1x PS/2 ,S-Video Tv-Out,PCMCIA 2.1,IRDA
    24 x DVD CDRW COMBO
    AC97 S/W ,Sound Blaster pro.
    Microsoft Windows XP Home Edition
    328 x 270 x 27-42 mm
    Li-Ion 8 cell .2 saat
    Q Turkçe 85 Tuş
    Nero 5 ,Asus DVD 2000 yazılımları
    3,2 Kg
  • Bende çok iyi bu ara iyice ucuzluyor notebooklar tek eksisi ekran kartı hafızan yemesi ve işlemcisinin masa üstü işlemci olması,hardiskte düşük ama fiyat performans açısından kesinlikle tercih edilebilir.
  • nereden aldın bu fiyatı.ben de bir laptop arıyorum da.
  • amd notebooklarda islemci isinma problemi yasaniyormu bilen varmi bende 800-1000 dolar arasi bi laptope ariyorum,ayrica su desknote ile notebook arasinda ne fark var?birinin pili mi yok anlayamadim?
  • HP COMPAQ nx9005 fiyatı 1099+ Asus ile arasında kararsız kaldım.Bir de ikisininde ekran kartının IGP olması ve ana bellekten yemesi dusunduruyor bu konudaki dusuncelerinizi alabilir miyim?

    Mobile AMD Athlon XP2400+
    256 MB DDR
    30 GB Hdd
    Combo
    15 inç
    ATI Radeon IGP (Shared)
    56K V92 Modem
    Ethernet Kartı 10/100 Mbit
    Garanti Süresi 24 Ay
    8x DVD 24x CDRW combo sürücü.
    2 x USB
    TV (S-video) ve Monitör çıkışı
    PS/2 Mouse girişi
    PC CARD TYPE II slot
    Paralel port
    Seri port.
    3 saat çalışma süresi (Li-ion pil)
    3.1 kg ağırlık.
    Q Türkçe klavye
    Kulaklık ve Mikrofon girişleri
    Synaptics TouchPad
    Beraberinde Windows XP Home (İngilizce/Türkçe) geliyor
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by comp_mad</i>
    <br />nereden aldın bu fiyatı.ben de bir laptop arıyorum da.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Milliyette ilanı vardı oradan gördüm.
    www.bogazici.com.tr ' den inceledim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.