Şimdi Ara

Notebook ekran kartım değişir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar HP Pavilion G6 1290et notebook um var ve satın aldığım yerde ekran kartı işlemci falan hep değişiyor dediler bende şimdi değiştirmek istiyorum.Acaba mümkünmüdür ? Birde şu notebooklarda ekran kartı değiştirme meselesini baştan sonuna kadar düzgünce anlatırmısınız ? İnternetten araştırdıklarıma göre herkes kestirip atarak "MXM slotu olacak,MXM var mı ? MXM slotlu ekran kartı lazım,anakart şöyledir,ekran kartı böyledir " diyerek yarım yamalak faydasız cevaplar vermişler.Acaba bu konuyu düzgünce anlatabilir misiniz?
    Neye göre değiştiriyoruz ?
    Neler lazım ?

Bende buna göre soruları devamında getireceğim.

Cevap verenlere ve ilgilenenlere teşekkürler.

• Okuduklarınız faydalı cevaplar aslında. Verilen cevapları araştırmanız gerekiyordu. Ekran kartları ya anakarta lehimli oluyor ya da mxm soketini kullanarak dizüstüne bağlanıyor. Eğer bilgisayarınızda mxm bağlantısı var ise şu anda bilgisayarınıza takılı olan kartla aynı güçte ve aynı mxm tipine sahip başka bir ekran kartı alıp değişim yapabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum yazıların büyük bir kısmında anakarta lehimlidir,değiştirilemez yazıyor.Bu yeterli bir cevap değil. :)

Bilmiyorum açmadım içini satın aldığım adam değiştirilebileceğini söyledi yarın konuşmaya devam ederiz teşekkürler. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InfiniteNight -- 28 Ekim 2015; 1:11:26 >
  • Anakarta lehimlidir değiştirilemez alabileceğiniz en doğru ve yeterli cevap. Bilgisayarınızdaki ekran kartı oldukça eski ve çıktığı zamanına göre bile düşük seviye bir ekran kartı. Hiç bir firmanın öyle bir kartı mxm kart halinde üretme derdine gireceğini sanmıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mxm nedir. Hangi ekran kartları mxm üretilir diye araştır bi... laptobunuzun anakart resimlerine bakın google da. Anlarsınız

• Peki başka değiştirme yöntemimiz yokmu ? birde pci express x16 ne oluyor ?
  • Çok zorlanırsınız başka yöntemlerde. Sorduğunuz ikinci sorunun yanıtı :http://lmgtfy.com/?q=pci+express+x16+nedir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki sadece mxm lerdemi değiştiriliyo ? Birde düz tornavidayla beyaz biyerden ekran kartı söküyolar o ne oluyor ?

birde dostum o aramada çıkanların büyük kısmı masaüstü bilgisayarlar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InfiniteNight -- 28 Ekim 2015; 20:31:14 >
  • Bahsettiğiniz "beyaz biyeri" ben bilmiyorum. Böyle isteklerde bulunacağınız zaman görsel veya video paylaşırsanız daha iyi olur. pci-express'in ne olduğunu anlamış olsaydınız ikinci soruyu sormazdınız, daha çok araştırma yapın.
  • dostum bilmiyorum işte laptoplarla ilgili bilgi fazla bilgi bulunmuyor.

Buyur resmi :

Tamam kardeş CPU soketiymiş. :(

Dostum birde dxdiag da ekran kartım yaklaşık 5 gb görünüyo bu nedir acaba ? Ya of değişse çok iyi olcak bütün oyunları lowda oynamaya razıyım. :(

• Ne yazıkki değişmiyor. Yeni bilgisayar almanızı öneririm.

PCI Express hakkında bilgi.
  • Dostum şu 5 gb olayınıda söylermisin ?
    Ya kardes bide videolarda falan adamlar ekran kartının çevresine bişey sürerek söküyorlar kolayca o ne oluyo ? biz ordan beri bişey takamazmıyız ? :(
    üzüldüm değişmediğine.O zaman mecburen idare edicez.
    Ama yinede bi umut vardır diye düşünüyorum.

http://tr.aliexpress.com/item/High-quality-PCI-E-to-PCI-adapter-desktop-PCIe-to-Dual-PCI-slot-expansion-card-external/1928862968.html?ws_ab_test=searchweb201556_9_71_72_73_74_75,searchweb201527_5,searchweb201560_9

Kardeş bide böyle şeyler var adaptörün slotuna göre istediğin ekran kartını takıp bilgisayara bağlayıp ext liyorsun.Ne dersin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InfiniteNight -- 28 Ekim 2015; 22:01:48 >

• O attığınız ürünle ilgili daha fazla bilgiyi kendi konusunda bulabilirsiniz. Ekran kartının çevresine ne sürüyorlar ? Paylaşmamışsınız yine.
  • Tamam inceleyeceğim.Ama gördüğüm kadarıyla normal masaüstü ekran kartı takılıyor.

Kuusura bakmayın. :( Hemen video paylaşıyorum.

https://youtu.be/i6EQve0kiH4

Buda Ext olayı :

https://youtu.be/i6EQve0kiH4
    https://youtu.be/g2Qw_37t_zw

• Yanlış görüyorsunuz ve yanlış düşünüyorsunuz. Aynı koda sahip ürünü lehimliyor o linkte. Hiç o işleri boşuna aramayın, başka bir grafik işlemcisini monte edemezsiniz bilgisayarınıza. Dediğim gibi eGPU olayını konusunda soru sorarak öğrenmeye çalışın.
  • Aynısını taktığını biliyorum farklısıda uyar diye düşündüm.Neyse.Teşekkürler.
  • Dostum laptoplardaki pci express slotuda mxm slotu gibi bişey mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InfiniteNight -- 29 Ekim 2015; 22:28:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.