Öncelikle benim sorunum bilgisayarımda harici bir ekran kartı bulunmaması. En Baştan PC özelliklerini Söyleyeyim. NoteBook Marka Modeli:Toshiba C55-C-1LE
bunlardı Ben Şimdi Daha Çok Oyunlar İçin Kullandığım İçin Güçlü Ve Ucuz Bi Ekran kartı almak istiyorum alsam takabilirmiyim yada Notebook anakartı Üzerinde Soket Bulunuyormudur? Anlamayanlar Direk Olmaz Öyle Şey Falan Yazmazlarsa Sevinirim Anlayanlar Zaten Söyleyecektir!
Sevgili Enes, konuyla ilgili olarak youtubeda "Notebook chipset değişimi, notebook chipset repair, bga reworks gibi araştırmaya girersen bu işin ne kadar zor ve meşakatli bir şey olduğunu görürsün. Sadece oyun için tasarlanmış notebooklarda soketli ekran kartı bulunuyor. Diğerleri sabit lehim ile karta entegre vaziyette. Böyle bir işe hiç kalkışmamanı öneririm.
Zira şuanda ekran kartı yanmış bir notebookum var ve chipset değişimini doğru düzgün yapacak bir yer bulmak için bugün onlarca teknik servis ile görüştüm. 15 yıllık tecrübesi olan bir teknik servise cihazı teslim ederken elim titredi. Bu işlem o kadar ciddi bir iş...
Şunu hatırlatmakta fayda var, notebooklar oyun için tasarlanmamışlardır. Oyunlar bu cihazların ömrünü her anlamda azaltmaktadır.