Şimdi Ara

notebook cooler kullanan arkadaslara soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm herkese toshiba a100 serisi bi diz ustum var son gunlerde cok isinmaya basladi, soktum icini temizledim fakat fanini degistiremedim daha once gormedigim bir fan tipi cikti karsima herhelde toshiba kendine has gelistirmis genelde masaustu kullanmama ragmen internetten dosya indirme isinde dizustunu kullaniyorum bu yuzden zavalli 24 saat hep acik. aklima piyasadaki dizustu sogutucular geldi gittim baktim cok dandik ve pahaliydilar. bende kendim yapmaya karar verdim evde 12vdc lik 3 tane power supply fani var super bir tasarim cizdim fakat aklima takilan fanlarin yonuydu yani ufleyen kisimlari bilgisayarami bakacak? yoksa ceken kisimlarimi bilgisayara bakacak? notebook cooler kullanan arkadaslar ellerini bi zamet fana yaklastirarak bana yardimci olurlarsa sevinirim. mantik olarak cekmesi lazim eger uflerse bilgisayarin icinde calisan fanin daha zor calismasini ve performansinin dusmesini saglayabilir cunku bilgisayara takili olan fan alttan cekip yandan ufluyor ters bi akim hava surkulasyonunu bozabilir yinede kararsizim. iki fani cektirsem birini ufletsem nasil olur acaba? acil yardim lutfen!!! bu arada fanlari 12v luk dev bir org adaptoruyle beslicem ucunude super calistiriyor test ettim adaptor 10amper zaten.







  • Arkadaslar bugun oturdum ve kendime bir dizustu sogutucu yaptim sonuc beni sasirtti makinanin performansi acayip artti. son gunlerde 1080p en fazla 5dakika oynatiyordu sonra makina bayilip kaliyordu goruntu sektirmeler sesle goruntu senkronirasyon problemleri balisyordu simdi iki tane 1080p acinca bile fanlar calisirken banamisin demiyor. fanlari kapattiktan 2 dakika sonra yeniden goruntu sekmeye basliyor. bende toshiba a100-847 var makina yeniden dogmus gibi oldu 64bit 7ulmt kullaniyorum 4gbram var makinanin performansini simdi daha iyi aliyorum bence bu sogutucular laptoplardan sonraki en iyi buluslar :) sogutucuyu 0 maliyetle yaptim hersey evde zaten vardi durun size gosteriyim.
    [simage][/simage]
    [simage][/simage]
    [simage][/simage]

    fanlari en cok isinan yerlere denk getirdim :)

     notebook cooler kullanan arkadaslara soru


     notebook cooler kullanan arkadaslara soru


     notebook cooler kullanan arkadaslara soru




  • süper tebrikler
  • En iyisi elle yapmak zaten. Tam uygun, fanların yerleri felan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dehşetengiz

    süper tebrikler


    Eyw
  • fanlar üflüyor değil mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesutsurf

    fanlar üflüyor değil mi ?



    hayir cekiyorlar. bu forumdan cvp gelmeyince yabanci sitelerde bukonuyu arastirdim butur sistemlerde fanlar cekiyor.
  • ben zalman kullanıyorum laptop soğutucu daha öncede enermax ve antec kullandım hepsi üflüyordu bence birde üfleterek bak performansa.
  • Slm Mesut,
    arastirma sonucumda, tum sogutucu sistemlerinde genel amacin isinan havayi uzaklastirmak oldugunu ogrendim. kasa ici fanlari, guc kaynagi fanlari bunlara ornek, dun bir elektronik pazarda calisan tum sogutuculara baktim hepsi havayi cekiyordu. yanlis hatirliyo olabilirsin. ama yinede seni dinleyip denicem sagol :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.