Şimdi Ara

Notebook Chipset Tamiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul İlan Türü #Satılık
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Notebook Chip Arızaları

Bütün BGA Entegrelerin Genel Bir Sıkıntısı ; Yüksek Isı ve Zamanla Kuruyan Lehim Toplarıdır.Aşağıdaki Fotoğrafta Bulunan Soldaki Çipi İncelersen Soğuk Lehim Noktalarını Görebilirsin.

1-2 Ay Sonra Tekrar Bozulmasının Sebebi ; Kuru Lehimler Yüzündendir.O Kuru Lehimleri ve Lehim Noktalarını Temizlemen Gerekiyor.Çipe Yüksek Isı Uyguladığın Zaman Lehimlerin Belli Bir Kısmını Tazelersin ve Kısa Süreli Cihazı Aktif - Çalışır Duruma Getirebilirsin.

Lehim Tazeleme İşlemi Sadece 1 Ay Dayanabilir.Kesin Çözüm İçin Kuru Lehim Noktalarını Temizlemen Gerekiyor.

Bu İşlemi Yapman İçin de Çipi Sökmen Gerekiyor…

Notebook Chipset Tamiri

Son 4 Yılda BGA Entegre GPU Kullanan Bütün Cihazlar Döküldü.

Özellikle HP , MSI , Dell , Toshiba , Acer Bununla Beraber Saymadığım Birçok Yan Markalarda GPU Arızası Ortaya Çıkmaktadır…

Bozulmasına Sebep Olan Faktörler : Üretim Hatası ve 2 Yıl İçerisinde Fana Bakım Yapılmamasındandır.

En Büyük Hata Çipi Üreten Firma ondan Sonra Anakartın Soğutma Sistemini Tasarlayan Firma ve Daha Sonrada Son Kullanıcıdır.

Çipi Üreten Firma nVidia veya ATI Kendi Çipi İçin Özel Bir Soğutucu Tasarlasaydı veya Lehim Toplarının Kurumaması İçin Lehim İçerisine Özel Bir Karışım Katsaydı Piyasada Bu Tip GPU BGA Sorunları Olmayacaktı.

Anakartı Üreten ve Tasarlayan Firma Grafik İşlemcisini Soğutmak İçin Ayrı Özel Bir Soğutucu Kullansaydı ve Tek Bir Soğutucuyla Bütün BGA Entegreleri Soğutmasaydı Böyle Bir Hata Olmazdı.

Son Kullanıcının Aslında Çok Fazla Bir Hatası Yok Ama Yinede Aldığı Makinanın Değerini Bilmediği İçin Azda Olsa Bir Hata Payı Var.Garanti Kapsamında 6 Ayda 1 Makinanın Bakımını Yaptırsa Bu Tür GPU Sorunları Ortaya Çıkmaz ve Makina En Az 5 Yıl Götürür.

Tabiki Bunlar Olduğu İçin Kimseyi Suçlayamayız.Belkide Başından Beri Bilinçli Bir Şekilde Hatalı Üretiliyor ve İleriye Dönük Düşünülüyor.Sonuçta Bu Tür Sorunlar Olmaz İse Elektronik Okuyan ve Bu İşi Yapan İnsanlar Para Kazanamaz Dünyanın Dengesi Sağlanamaz.

Chipset Arızası nasıl giderilir?

Çoğu firma yada servisin, “Bu cihaz hurda artık” yada ” Anakartı değişmesi gerekli” diyerek müşteriye iade ettiği notebookların chipleri değiştirildiği takdirde çalışır duruma gelmektedir.Sayılı firmalarda bulunan BGA Rework Station chipset montaj ve sökme cihazlarımız ile chipset, notebook anakartı üzerinden sökülerek yenisi takılmaktadır. Bu şekilde müşteri, anakart satın alma maliyettinden kurtulmakta, chipseti değişen cihazı tekrar çalışmaktadır. NCS Bilişim chipset değişimi yapılan cihazlar, 6 (altı ) ay servis garantisindedir Reballing yani lehim topları yenilenen ürünler 3 (üç) ay servis garantilidir.

[size=5]0216 328 02 02
    ATATÜRK MAH. ALEMDAĞ CAD. MORGÜL SOK. 2/B ÜMRANİYE İST

16 yıllık tecrübemizle sizlere hizmet vermekteyiz,

Kullandığımız cihaz HT-R5880
    En Kaliteli toplar ve ersa marka krem flux kullanılmaktadır.

[size=5]
    Tüm Marka model cihazlar için tek fiyat (Reball): 120 TL

[size=5]
    NOT: CHİP KESİNLİKLE ISITILIP GÖNDERİLMEZ KOMPLE SÖKÜLÜR TÜM TEMİZLİKLERİ YAPILIR YENİ TOPLAR DİZİLİP MONTAJI YAPILIR. (ÇALIŞAN CHİPLER İÇİN GEÇERLİ)

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinan Karadağ -- 13 Ocak 2015; 12:44:36 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Hocam garanti suresi bana biraz az gibi geldi 4. Ayda ayni sorunu cikartirsa ne olacak? Bi 120 lira daha mi vericez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_KeReMM

Hocam garanti suresi bana biraz az gibi geldi 4. Ayda ayni sorunu cikartirsa ne olacak? Bi 120 lira daha mi vericez.

Arıza sebebi yukarıda belirttiğim şartlarda tekrar edebilir şöyle izah edeyim bazı firmalar daha uzun garanti süresi vaad edebilir buradaki etken kullanıcının arıza sebebini tam olarak kavrayıp cihazına gerekli bakımları zamanında yapması yahut yaptırması. 6 ay garanti veren bir firma muhtamelen aynı arızayı yaptığında farklı malzemeden kaynaklandığını idda edecektir. 3. ayın sonunda 4. ayda cihaz arızamı yaptı, biz müşterimize bu konuda elimizden geldiğince yardımcı olucaz fiyat konusunda da, servis konusunda da.

Cihazınızın onarımı yapıldığında teste sokulur ve gpu (ekran kartı) işlemci ve ramler en üst düzeyde çalıştırılır her sökülen makinanın fan bakımları termal macun ve padleri değişir, fan arızası varsa müşteriye bildirilir, müşteri uygun şartlarda cihazı kullanırsa uzun yıllar problemsiz kullanabilmektedir.

3 AY İÇERİSİNDE ARIZA YAPMASI %5 İŞCİLİK HATASI OLABİLİR, DİĞER İHTİMALLER,

CİHAZIN HAVA KANALLARININ KAPATILMASI (YATAK YORGAN BATTANİYE ÜZERİNDE KULLANILMASI)
    AŞIRI TOZLU ORTAMLARDA ÇALIŞTIRILMASI
    CİHAZ SÜREKLİ ÇALIŞIR VAZİYETTE İKEN ORANTISIZ KALDIRILARAK YER DEĞİŞTİRMESİ( BİLGİSAYARINIZI ÇALIŞIR VAZİYETTE TAŞIMANIZ GEREKİYOR İSE KESİNLİKLE İKİ TARAFINDAN KALDIRIP TAŞIYIN TEK TARAFTAN KALDIRDIĞINIZ NOTEBOOK ESNEMELERE VE SICAK OLAN CHİPİN YUKARI ATMASINA SEBEP OLABİLMEKTEDİR)

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• 4 Aydan daha kısa sürede bu arızayı verir eger gerçekden bi reballing yapmamışsa yani 4ay ideal gibi bana göre hergün abanıcaksın kartı ısıtan oyunlara.
    Ve bu işi yapan bi kişi daha var istanbulda daha uygun fiyatı yapan sayısı artıyor daha iyi oluyor benim düşüncem
    Oda reballing yapıyor sosyal aglarda bakdım begeni almıs baya yapan sayısı nekadar cok olursa fiyatlar okadar iyi olucak ekran kartı cok ısınmış çizgiler geçmiş sıkıntı olmuycak düşük fiyata yaptırcaksın.
    Kötü yani Ekran kartlarını laptopları topluyorlar çizgi arızalı sıkıntısız diye satanlar oluyor
    Kişinin dürüstlügüne baglı orasıda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan0725 -- 2 Şubat 2015; 19:38:51 >
  • Sinan Karadağ kullanıcısına yanıt
    merhabalar samsung np350v5c notebook kullanıyorum ekran kartı driver yüklenince sistem başıyorda kalıyor araştırdım chipset arızası gibi duruyor öneriniz nedir
  • Merhabalar casper bilgisayarım var ekran 6 parça halinde görünmeye başladı bu işe devam ediyormusunuz güncel olarak irtibat numarasından ulaşamıyorum size

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ekran tamiri
    14 yıl önce açıldı
    LAPTOP EKRAN SOKETİ TAMİRİ
    3 yıl önce açıldı
    Asus modem tamiri
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.