bir yakınımın notebook ta AC girişinden içeri doğru adaptör ucunu yitince elektrik geliyomuş, bastırmayınca elektik gelmiyor tabi.. bende teknik serviste çalışıyorum, yani bir firmanın sistem departmanında. çok notebook söktük taktık ama işin tabiki elektrinok kısmı çok farklı bir iş.. benim tahminlerime göre ac soketinin lehimlerinin kopmuş olmasıydı. açtım içini ve AC soketinde bir şey göremedim ilk etapta. işlemi ev ortamında yapmaya çalıştığım için ölçüm cihazıda yoktu elimde, lehimleri ben genede ısıtıp yenilemiş oluyım belki çatlak vardır lehimde göremiyorum dedim. bir süre sonra farkettim ki soket içinde bulunan uc kısmının lehime giden bölümünde çatlaklık var. lehimlicektim fakat elimizdeki lehim aletleride biraz sıkıntılı derken ben baya bir üzerinde ısıtma ilemi şu bu yapmış oldum. sanırım belkide o ara sıkıntı yarattırdık.. orayı bir şekilde lehimledim (yada lehimlediğimi düşündüm) ve taktık notebookun bir kısmını deneme yaptım ama nafile hiç elektrik gelmiyordu. sorna tekrar söktüm bir türlü elektrik gelmiyordu, lehimli alanı tekrar lehimledim, temizledim oraların lehimini, o bu şu derken bir baktım ki elektik getirmeyi becerdim.. ama nasıl?
şuan notebok 'u adaptöre takar tekmaz çalışıyor, normalde sdece adaptör ışığı yanması gerekirken.. bu sefer power butonuna basılı tutuyorum kapansın diye, elektiriği kesiyor ve hop 1 saniye sonra tekrar çalışıyor, tekrar yapıyorum aynını gene açıyor.. ama monitörde ufacık bir görüntü kıpırdama yok nede notebookta bir ses... yani notebook sürekli çalışı durumda gibi hareket ediyor, kapatmak mümkün degil ve monitörde ufavık görüntü yok.. her şeyi tane tane anlattım ki umarım ne yaptığımızı bilen bir arkadaş çıkar diye.. benim sonrasında denediklerim içindeki bios piline kadar işlemciye kadar her şeyi söküp beklettim, ama nafile... kısa devre mi var dicem ama ufak ampül ve kalem pil yardımıyla AC bölümünde lehimden kaynaklı kısa devde varmı diye kontrol ettim ama bir sıkıntıya raslamadım. yani bir birine temas etmemesi gereken yerlerde ampül yanmadı, ama temas etmesi gereken yerlerde ampül yandı sadece.. böylelikle gereken yerlerin sadece temas halinde olduğunu görmüş oldum notebook AC soketinde.. daha önce başına gelmiş ya da bu konu hakkınde bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. bu arada farklı bir monitöre takmayı deneyemedim, ortamda harici bir monitör yok.. ama gün içinde tv de denemeyi düşünüyorum. fakat monitörün sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum. çünkü notebook anormal davranıyor adaptörü takar takmaz sürekli çalışır halde kalıyor. ahh ahh nerelere gidemde başlarımı taşlara vuram ben