Şimdi Ara

Norveç’li yenilenebilir enerji şirketi, çoklu türbin platformu Rüzgâr Yakalayan'ı duyurdu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
5.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Karbon salınımını azaltmada lider ülkelerden biri şaşırtmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağzım açık kaldı,Norveçlilerden böyle bir şeyi beklemiyordum başarılı olursa enerji yönü değişebilir.Kendimizi kıyaslarsak bence kendimizi hiç yormalayım.Bunların geldiği seviyeye çok var ama güneşten elde edilen enerjide son yıllarda iyi şeyler yapıyoruz yapmaya da çalışıyoruz öyle ki Karapınar güneş enerjisi santralı tamamlanırsa bu alanda büyük başarı elde edeceğiz. Bizim ülkemiz güneş,rüzgar gibi yenilenebilir enerji bakımından zengin, bu zenginliği değerlendirirsek hem ekonomik olarak hem de insan sağlığı açısından rahatlarız.

  • Biz ne zaman böyle şeylerin yarışına gireceğiz bilimde verimlilikte daha iyi olmak için yarışacağız umutla bekliyorum.

  • Yazdıkların muhtemelen Doğrudur, aksini kesinlikle iddia etmiyorum,


    Şimdi benim gördüğüm şöyle bir olay var , sen yetkili bir abiye benziyorsun XD , tam konumunu bilmiyorum ama Maraş - Adana yolu arasında dağlarda yolun sol tarafında bir grup Rüzgar Türbini var, ben oradan, yaz kış bahar farketmeksizin yanından otobüs ile ne zaman geçsem 1-2 tanesi dışında kalanlar hep duruyor, hiç dönmüyor, ben bu olayı ne zaman görsem kendi kendime 2 soru soruyorum :

    1- Bu türbinler yanlış yere mi yapılmış?

    2- Bu türbinin kanatları benim gözümün frekansı ile aynı hızda mı dönüyor? Norveç’li yenilenebilir enerji şirketi, çoklu türbin platformu Rüzgâr Yakalayan'ı duyurdu Norveç’li yenilenebilir enerji şirketi, çoklu türbin platformu Rüzgâr Yakalayan'ı duyurdu Norveç’li yenilenebilir enerji şirketi, çoklu türbin platformu Rüzgâr Yakalayan'ı duyurdu 





  • Bizde beşli türbin var, sayılıyor mu?

  • celeroni kullanıcısına yanıt
    Şu anda tüm dünyada elektrik atmosferik elektrik çekilerek üretiliyor. Atmosferdeki elektrik hiç bitmeyeceği için de en yenilenebilir enerji türü ve birim maliyeti 0 fakat kwh'ı 1TLden satılıyor. dolayısıyla aynı zamanda dünyanın en kârlı işi.ve öyle cok çalışmaya da gerek yok. sehirlerin etrafında pilonları dikip üstüne kablo cekiyorsun kablodaki 100k voltu 220v AC'ye dönüştürdükten sonraki 50 yıl boyunca fatura yolluyorsun. akaryakıt da su ve atmosferden üretiliyor. su H2O değil, bir element. Su yerine hidro denir, hidrojenin temeli, sudur. Hidrojen adında ayrı bir element yoktur. suyu atmosferdeki karbon ile özel bir tepkimeye sokarak Hidro-Karbon üretiliyor. Otomobili çalıştırdığında egzostan siyah karbon ve su buharı çıkar. Soğuk havada buhar soğuduğu için egzosta su damlaları görülür fakat o damlalar dışardan gelip yoğuştu sanılır, değil o benzindeki su. Sudan üretildiği için benzin mazotun da hammadde birim maliyeti 0 fakat 7TL'den satılıyor. O da dünyanın en kârlı işi. Benzinin rafineri çıkış fiyatı 1TL, istasyona gelişi 5TL %400 vergi uygulanmasının nedeni, benzinin hammadde maliyetinin cok düşük olmasına ragmen yüksek fiyattan satılmasına gerekçe bulabilmek için benzin mazottan toplanan vergiler devlet kasasına gitmiyor, bu işi organize edenlere gidiyor. benzin ve elektrik fiyatlarını devletler belirlemiyor, sadece önceden belirlenmiş fiyatları açıklıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sadece Almanya kadar güneş enerjisine yatırım yapsak Türkiye elektrik ihtiyacının yüzde 32'sini güneşten toplarız.

  • Bir dyson küresi görmeden ölmem umarım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kuzey Avrupa ülkeleri gerçekten ayrı bir seviyede.

  • Başbilen kullanıcısına yanıt

    Stellaris kur, üstüne gigastructures eklentisini yükle, istediğin Dyson küresini kendin yap.

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Almanya kuzey afrikaya kurduğu panellerden topladığı elektriği akdenizin altından taşıyarak Almanya elektriğinin %50'sini karşılıyor deniliyor fakat bu birçok açıdan mantıksız. Bu kadar büyük elektrik denizin altından taşınabiliyorsa onun cok daha azı neden yer üstünden 100 lerce metre yüksekten taşınıyor? Çin Zhejiang ta kurulu dev pilonlar. Sadece kendi başına bile mantıksızlık içeriyor. Geçen gemiler kablolara çarpmasın diye yüksek yapıyorsan en fazla bir gemi yükseliği daha eklersin ancak üst üste 40 gemi koy, kablolar. ondan da yüksek geçiyor. Bunun mantıklı izahatı şöyle olabilir. Kabloların yüksekten geçmesi istenen birşey cunku atmosferde yükseldikçe daha cok elektrik potansiyeli var, bu kablolar ile o elektrik çekiliyor, 220V a indirgenip Çin 'deki fabrikalara dagıtılıyor.

    Norveç’li yenilenebilir enerji şirketi, çoklu türbin platformu Rüzgâr Yakalayan'ı duyurdu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Almanya'nın dediğin projeyi yaptığını duymadım. Hatta geçen sene miydi bir kış mevsiminde yenilenebilir kaynaklar yetmediği için nükleer santralleri çalıştırmışları mecburen çünkü kış çok ağır geçmişti, böyle bir proje varsa neden enerji yetersizliği çeksinler ki?


    Attığın fotoğraf açılmıyor.


    Ve Allah aşkına pilonlarla havadan elektrik üretme olayını kaynaklarla falan anlatır mısın bana geçen bi konuda da konuşmuştuk bu şeyi.


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/151615926

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Almanyanın o projesi yıllardır biliniyor.
    https://www.desertec.org
    yıllar önce bir dergide Almanya kuzey afrika sahara üzerine dev solar tesisler kuracak elektrik kablolarını Akdeniz altından geçirip Almanya'nın elektriğinin yarısını oradan sağlayacak deniliyordu.

    böyle bir proje varsa neden enerji yetersizliği çeksinler demişsiniz oldukça doğru. enerji konusundaki gariplikleri bakın siz de sorguluyorsunuz.

    kış mevsiminde yenilenebilir kaynaklar yetmediği için nükleer santralleri çalıştırmışlar demişsiniz. Bu işe dışardan bakınca bile gerçekten tuhaflıklar var. Nükleer santraller aç/kapa şeklinde ihtiyac anında çalışabiliyorsa o zaman Akdeniz'e Afrikaya yüz milyar dolar masrafla solar tesis kurmaya ne gerek var?

    pilonlarla havadan elektrik üretme dediğiniz kısmı açalım:

    Yerden her bir metre yüksekte yere göre 100'lerce Volt elektrik potansiyel farkı var. Bu elektriği en verimli olarak üstü açık metal anten, aluminyum kablo ile toplayabilirsiniz. Bunun kaynakları var. En basitinden Richard Fetynman'ın fizik kitaplarında yazıyor. Ayrıca kitapta yazmasına gerek yok. Yağmur bulutu yere yakın olduğu için yere yıldırım düşmesi, atmosferde büyük miktarda elektrik yükü olduğunu gösteriyor. Yıldırımla bir kerede milyonlarca MWh 'ı akan o elektriği, azar azar istikrarlı sekilde cekmenin bir yolu olsa işte o yol pilonlarla gerçekleştiriliyor. 1800lü yıllarda yüksek kulelerde metal taç ortasında metal anten ile cekiliyordu, en basit örneği 1900'de Almanya Dresden sehrinde 19 devlet binası ile sokak lambalarına elektrik veren Dresen elektrik tesisi. O tesisin ortasında yüz metrelik kule üstünde metalik taç yapısı var. Bu şekilde anlatınca bu bir iddia gibi duruyor ancak tarihi resimler bu iddiayı destekliyor. Yani desteksiz iddia degil.

    Pilonların kimisi gereksiz şekilde aşırı yüksek. Hiçbir akıl ve hiçbir mühendislik kararı, birşeyi 1TLye maletmek dururken 10TL'ye maletmeyi haklı çıkarmaz.

    Görünmeyen resim forumdan kaynaklı.
    Norveç’li yenilenebilir enerji şirketi, çoklu türbin platformu Rüzgâr Yakalayan'ı duyurdu
    Çin'de bir pilon hattı. Akdeniz altından elektrik gecebilyor darbogaz denizden geçmiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Almanya'nın afrika güneş projesi daha gerçekleşmemiş. Nükleer santrallerden de uranyum ihtiyacını ve radyoaktif atık üretimini azaltmak için vazgeçmeye çalışıyorlardır.


    Dediğin Dresden deneyini açıklayan yt videosu falan var mı? Tesla'nın yaptığı bobinlerle uzaktan ampulleri yaktığını biliyorum ama orada elektriğin bedavadan üretildiğini duymadım, yaptığı şey sadece şebeke elektriğini bobinlere bağlayıp çok güçlü elektromanyetik alan oluşturmaktı yani havadan üretmedi sadece havayı iletken yapmış oldu, bildiğim kadarıyla.

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Almanya'nın afrika güneş projesi 2009'da planlanmış. 12 yıldır gerçekleşmemişse bu hiç gerçekleşmeyecek diyebilir miyiz ? O durumda bu proje sadece güneş ışınlarından ülkenin yarısının elektrik ihtiyacı karşılabilir şeklinde bir intiba oluşsun diye yapılmış olabilir mi?

    Dresden elektrik tesisini ben araştırırken buldum. Videosu yok. Ondan 25 yıl önce 1876 da Amerika Filadelfiya'da büyük bir fuar için dev binalar yapılmış binaların terasında sokak lambaları, terasın köşelerinde, çeşitli yerlerinde atmosfere doğru yönlenmiş 3+1 metal direkler var. Aslında o şekilde bir metal yapı ile evin terasında bir test yapmayı düşünüyorum. Ancak bu testte şaseleme sistemi cok önemli. Grounding Systems üzerine bircok kitap var. İyi yapılmış şaseleme ile o metalik yapı arasında 100 volt potansiyel farkı bile ölçersem, atmosferik elektrik olayı gerçek demektir. Henüz bu testi yapmadım. Teslanın biraz dikkat dağıtıcı olduğunu düsünüyorum. Üzerine cok yazılan, komplo teorileri de dönen biri ancak beni bilgilendirmiyor. Atmosferik elektrik üzerine edindiğim bilgilerin hiçbirini Tesla'dan edinmedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    deney yaparken önlemleri unutma


    https://www.youtube.com/watch?v=WHCRweBtZRk&t=2s

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    3 farklı imalat sektöründe çalışmış 17 yıllık mühendise önlem mi dediniz ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Ne bileyim alnında yazmıyor, hoş, yazsa da göremem Norveç’li yenilenebilir enerji şirketi, çoklu türbin platformu Rüzgâr Yakalayan'ı duyurdu . neyse sen işini bilirsin ozmn

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.