Şimdi Ara

Normal ekran kartı -------> FireGL veya Quadro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ati' nin veya Nvidia' nın normal ekran kartlarının FireGL' e veya Quadro' ya dönüştürülebildiğini öğrendim. Bazıları sadece bir yazılımla bazıları ise kart üzerinde bir kaç küçük lehim işiyle PRO' ya çevrilebiliyormuş. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Çünkü FireGL veya Quadro serisi kartlar çok pahalı ve ben normal bir ekran kartı alıp modifiye etmek istiyorum.

Yoğun vektörlü CAD programları kullanıyorum ve hızlı "solid shade" lere ihtiyacım oluyor. Yani anlık render' ları hızlı bir şekilde verebilecek bir ekran kartı. FireGL ve Quadro serileri bu işler için optimize edilmiş kartlar olup aslında chipsetleri diğerleriyle aynıdır. Yani büyük çoğunluğu sadece yazılım (driver' ları farklı) ile bu uygulamalar için uygun hale getirilir. Yurtdışında normal kartları PRO' ya çevirenler var fakat bizden birilerinin böyle birşeyi deneyip performans sonuçlarını öğrenmek istedim.

NOT: Bu başlığı DONANIM/GENEL bölümünde yayımlamıştım, buraya taşıdım, daha uygun sanırım.

• Ne yazık ki her kart bu durum olmuyor.

Benim bildiğim GF1, GF4 ve GF FX serisi kartlar var Radeon 9500, 9700 serisi kartlarda bu özellik oluyor.

www.pclabs.gen.tr'de ki bir makalede bu işin nasıl yapılacağını uzun uzun anlatmışlardı bende vaktiyle GF4 Ti me yapmıştım.

Yeni kartlarda durum nedir bilemiyorum...
  • oyun ve benchlerde faza katkısı olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 17 Ekim 2005, 1:56:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD VS NVİDİA EKRAN KARTI
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.