NOKİA WİNDOWS PHONE İŞLETİM SİSTEMİNİ SEÇMESİNİN NEDENİNDE ASLINDA YENİ PİYASAYA SURMEYİ PİLANLADIĞI NETBOOK VE NOTEBOOK YER ALIYOR.NOKİA MARKASINI TAŞIYACAK OLAN NOTEBOOK VE NETBOOKLAR WİNDOWS İSLETİM SİSTEMİ KULANACAĞI İÇİN NOKİA MOBİL CİHAZLARDA WİNDOWS PHONE İŞLETİM SİSTEMİNİ SEÇTİ.NEDENİ COK BASIT ASLINDA BİLİGİSAYARLARINDAKİ VEYA MOBİL CİHAZLARINDAKİ İŞLETİM SİSTEMİNE YOK PARASINA SAHİP OLACAK.BU NEDENLE ASLINDA NOKİA YENİLİK DEĞİL TASARUF İÇİN İŞLETİM SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRİYOR.
Nokia yönetimindeki Amerikalı yatırımcıların ağırlığı yüzünden Microsoft'a satıldı. Satıldı diyorum çünkü kendi kontrolünden çıkarıldı. Kendi işletim sistemlerini çöpe attırdılar. Ayrıca söylediğiniz şey çok saçma. Bu saatten sonra PC dünyasına kim niye yatırım yapsın? Artık gelecek mobil dünyada. PC devri yavaş yavaş geriliyor. Insanlar artık işlerini mobildeyken yapıyorlar ve yanlarında taşıyacakları bir bilgisayar istiyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Hem MeeGo tüm sistemlerden daha gelişmiş bir yapıya sahiptir. Hem ARM hem de x86 mimarisini desteklemesinden dolayı cep telefonlarından masaüstü bilgisayarlara, ev sistemlerinden araçiçi sistemlere kadar bir çok platformu destekliyor. Yani MeeGo'yu bırakmasaydı Nokia bi taşla iki kuş zaten vurabilirdi.
quote:
Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci
Nokia yönetimindeki Amerikalı yatırımcıların ağırlığı yüzünden Microsoft'a satıldı. Satıldı diyorum çünkü kendi kontrolünden çıkarıldı. Kendi işletim sistemlerini çöpe attırdılar. Ayrıca söylediğiniz şey çok saçma. Bu saatten sonra PC dünyasına kim niye yatırım yapsın? Artık gelecek mobil dünyada. PC devri yavaş yavaş geriliyor. Insanlar artık işlerini mobildeyken yapıyorlar ve yanlarında taşıyacakları bir bilgisayar istiyorlar.
Aynen cok dogru. Pc devri kapanir mi bilmem. Mesela ben en basitinden arabamin vergisini pc ile ugrasmadan mobil olarak odemeyi isterim. Artik zaman cok onemli,insanlar her an bilgiyi,pratikligi yaninda istiyorlar.
Nokia sevdiğim bir markadır zamanında çokca da cihazını kullandım(3210,3310,6600,6630 vs..); ancak son yıllardaki tutarsız hareketleri beni Nokia almaktan soğuttu. Bir çizgi belirleyene kadar da almayı düşünmüyorum açıkçası.
Arkadaş Elop'un yeğeni galiba, alın dışarı
Symbian piyasadaki sistemlerin yanında windows 98 gibi kalıyor ve geliştiremiyorlarda heralde tam olarak bilmiyorum.
arkadaşlar megoolu ilk cihazları olan n9 ve n950 işletim sistemi açısından çok seri ve guzel bir arayuze sahip n9 satışlarında buyuk olcude nokia diğer firmalara fark etacağına inanıyorum nokianın bu gune kadar yaptığı en iyi cihaz denilmesindede bi kusur gormuyorum bu nedenle n9 turkiye pazarında buyuk bir rol oynuyacağa bekliyor sabırsızlıkla bekliyoruz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme