Şimdi Ara

^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^ (614. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.484
Cevap
14
Favori
900.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 612613614615616
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Hemre_

GeceBekçisi seni bir nebze kınıyorum... Burada paylaşım esastır lütfen bilgilerimizi kendimize değil forumdaki herkesle paylaşalım... Herkes deneme yanılma ile birşeyler bulur birşeyler öğrenir... Maksat bir bilgiyi hep beraber ortakça paylaşalım...

Yükleme videosu :http://www.youtube.com/watch?v=58mDQjSq5z8

Bu haberi verdikten sonra bu hadisenin yalnızca N95'in bazı sürümlerinde işe yarar olduğu ortaya çıktı ve yalnızca kendisine güvenip deneyen arkadaşlar (boşuna) zahmete girmiş oldu, böylece bunu denemeye cesareti olmayan teknik açıdan yetersiz kullanıcıları da riske atmamış oldum.

Verdiğim haberde de isteyen arkadaşların gerekli bilgiye ulaşabilmesi için hem video hem de link verdim, ki vermesem de bu işin altından kalkabilecek olan kişi kendisi kaynağını zaten bulurdu.

Bir soru sorulduğunda ve bildiğim veya bilmediğim bir konudan geldiyse soru, cevaplarken mümkünse mutlaka ön araştırmamı yapıp, sonrasında özel mesaj yolu ile yalnızca o kişiye sorusunun cevabını vermektense herkesin anlayacağı bir dille forumda herkesin ulaşabileceği bir şekilde anlatmayı seçiyorum; geçmiş mesajlarıma şahit olanlar sanırım bana hak verecektir bu konuda. (bunu yazdıktan sonra aklıma güzel bir örneği de geldi, ekran görüntüleri de aşağıda..)

Ancak tüm bunlara rağmen yine de bilgiyi kendime saklamakla suçlanıp bir de kınanıyorsam, başka diyecek sözüm yok

• quote:

Orjinalden alıntı: egeeem

Herkese merhaba,
    Arkadaşlar telefonumun versiyonu v10, versiyon güncellemek istiyorum ama v20 mi v30 mu yükleyeyim bilmiyorum.
    - Versiyon yükseltirken telefonumdaki kayıtlı müzik , fotoğraf ,rehber ve programlar vs. silinecek mi?
    -Örneğin garmin kullanıyorum,versiyon yükledikten sonra garmin programı silinecek mi?Silinmemesi için ne yapabilirim?
    -Versiyon yükseltme nereden ve nasıl yapılıyor?
    -V10 , V20 , V30 arasında versiyon değiştirmeyi gerektirecek öenmli geliştirmeler var mı? Tavsiyeniz hangi versiyondan yana?

Son olarak KAV Mobile 7'nin lisans anahtarını nereden bulabilirim?

Çok soru sordum özür dilerim ama bu konu ile ilgili bilgim olmadığı için ve eski postları 200 sayfa okuyamadığım için (işim gereği zamanım yok)
    bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Bu sayfada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Bu mesaj arada kaynamış, başka bir konuda arkadaşın yazdığı cevabı da kendisine verilmiş sanmış arkadaş, ben el atayım hemen

1. Kesinlikle v20 yükle, v10'a kıyasla bir çok iyileştirme mevcut (sürümler arası farklara dair bilgiler aşağıda) ve v30'un v20 kadar iyi olmadığını, bazı performans vs sorunları olduğunu duydum ve henüz kırılamıyor; ancak v20 kırılabiliniyor ve bugüne dek hiç bir sürümsel sorun yaşamadım.

2. Güncellemeyi Nokia Software Updater ile yaptığın takdirde telefonundaki kişisel kullanıcı verilerinin silinmemesi lazım ama sen yine de mutlaka hem PC Suite (Content Copier) ile hem de telefonun kendisi ile (Yardımcı Prg > Hafıza > Seçenek > Tel. Hafıza Yedekle) yedek al.

3. Tekrar hatırlatıyorum, mutlaka yedek al.

4. Programların silinip silinmediğini hatırlayamıyorum ancak sana temiz bir yükleme yapmanın daha sağlıklı olacağını söyleyebilirim.

5. Versiyon yükseltme Nokia Software Updater ile ve telefon servisleri için bir program olan Phoenix ile yapılıyor. Phoenix kullanımı konusunda Hemre_ sana yardımcı olabilir çünkü kesinlikle benden daha deneyimli bu konuda ve zaten yukarıda da görüleceği üzere şu anda da uğraştığı için bilgileri taze ama Nokia Software Updater kullanacaksanhttp://europe.nokia.com/A4579163 adresinden indirip kullanmaya başlayabilirsin.

6. Önemli bir uyarı: Nokia Software Updater kullanacaksan ve Nokia Software Updater'ı kandırmayı bilmiyorsan; Nokia Software Updater ile şu an yalnızca v30'u yükleyebileceğini unutma, çünkü her zaman en son sürümü indirip kurmaya ayarlı bir program.

7. Sürümler arası farklara dair kesin bilgileri aşağıda verdim.

8. Kaspersky için lisans anahtarını bulman konusunda forum kuralları gereği burada yardımcı olamam ancak google'dan kaspersky ve illusion kelimelerini birlikte aratırsan ve cihazını v20 yapıp sistem güvenliğini kırmayı (hacklemeyi) becerebilirsen (bu şart) derdine dermanı bulursun.

Changes/improvements made from MCU SW version 10.0.046 to version 11.0.117:
    Camera application:  
    Improvements of 'Unexpected error…' probability when starting up with quick succession of camera lens cover open/close

Music player (Music player stability):
    Fix for music player freeze when operating app from accessory remote controller e.g. BT headsets, AD-54 etc.

Map application:
    Reset fix when opening Map app from landmark app
    Long Map app closing time
    Address search in Chinese character

Changes/improvements made from MCU SW version 11.0.117 to version 20.0.062:
    New features/functionalities:  
    Location tagging functionality added
    Widgets enabled
    Flash Lite 3.0 support
    BT AVRCP protocol support

Stability:
    When plugin/plug out USB or TV out cable phone crashes
    Phone freezes during music play
    Phone resets when pressing end key during alert

Messaging:
    Cannot receive SMS for some operator who support 'Replace type' of message

Camera:
    Camera overexposure improved
    Automatic screen rotation angle improvement

Browser:
    Stability improvements
    Memory leak during phone call and browsing corrected

Memory:
    Memory leak corrected in browser
    Memory leak corrected in CPSSignal

Gallery:
    Crash while file name included %marks is highlighted
    DRM video thumbnail corrupted
    Gallery crashes when video call is make from contacts

Multimedia menu:
    Unable to add a contact to the tile

Bluetooth:
    Voice not heard when using Push to Talk application with BH501
    Device remote volume control does not work with MD7W
    With BH903 selected track does not work when device screen savers is activated
    MD6 is connected and radio is opened, audio is heard from phone speakers not from music stand

NGI:
    NGI installation causes 'contact retailer' error message
    corrections to NGI enabler

Video Center:
    SW upgrade for Video center possible

LifeBlog:
    Lifeblog database size increases and fills up device memory

VoIP:
    Gizmo WLAN connection fails some time
    Device freezes when using VoIP with N800

User Interface:
    Localization and Help error corrections
    Reduced support character encoding doesn't work
    Chinese tone by pressing "*" when BOPOMOFO input is not working
    Operator name list updated
    C:drive data compatibility improvement
    Security improvements
    SW support for future hardware changes

Changes/improvements made from MCU SW version 20.0.062 to version 30.0.019:
    Alarm: Updates to Calender for Alarm related Issues  
    Audio: Enhancement to Radio Apps
    Barcode reader: Decoded data view, Unsaved barcode with no links, optios list is in wrong order
    Bluetooth Enhancements
    Browser Enhancements
    Core Telephony: Security, USIM, PCP, TTY related fixes, E.g.
    From PCP: Aino: WCDMA OTC USIM Freeze GSM Access and Security disabled
    CommonTsy copyerror: From PCP: Aino: WCDMA OTC USIM Freeze GSM Access and Security disabled
    From PCP: Cert Nonpass : TC 31.9.2.1 (51.0101) PCS1900
    TTY doesn't work (QC defect ID 188)
    Video Editors fix & Enhancements
    Email fixes and enhancements
    Music Player enhancement & Fixes, for e.g.
    Orange XML GSM/WCDMA OTC Refreshing Music Library Looks like app has locked up
    Phone hangs while playing the video "Batman Begins"
    Java Core Runtime and Java Extension Fixes and Enhancements, e.g.
    SFR GSM/WCDMA OTC Misc : Applications stored on the mass memory are very slow
    When playing OMA1 protected files in a J2ME app using JSR135 throws an exception in S60 3.1 devices
    Lifeblog Enhancement wrt DB file
    Maps2.0 related Fixes and Enhancement need to maturize the same
    NGage related Error Fixes and Enhancements
    Camera Related Enhancements and fixes
    Security Fixes
    ASR enhancement
    Share Online Related Fixes needed for Maturization of application.
    SIP enhancements and Fixes
    SMS Related Fixes and Enhancements
    Telephony adaptation Related Fixes and Enhancements
    UPnP Enhancements
    Video Center Enhancements
    VoIP Related Error Fixes and Enhancements
    Flash Lite3 Related Enhancements and Fixes
    WLAN related Fixes and Enhancements
    Sharaku Restore Factory Settings Misses Data for NGage in UDA

New features/functionalities:
    Full NGI (Ngage Application)
    Settings Wizard Update
    Maps 2.0
    Online Share 3.0
    Mosh & Ovi Bookmark
    Startup Setting Update
    One Way Refresh over PIM
    Default Calender Year to be 2008
    ASR Improvements
    Mobile Search 4.0 with Google Plugin
    VMBX call divert Indicator Removal for Orange variant
    Download Client Version Update to 3150
    Ngage Trial Games on UDA: Snakes Subsonic and Block Breaker.
    Snakes Only in MEA Region
    Block Breaker Game in Indonesia & Philipines Region

• beyler ilk zamanla bi tema vardı bunu kurunca şarj daha çok gidiyor falan deniliyordu hatta deneyenler vardı burda ve sonuç olumluydu. O tema nerelerde şimdi ? Sırf merak ettiğimden =)
  • gecebekçisi emeğin için çok teşekkür ederim.ellelrin dert görmesin :D
  • eyardım kastın buradaki tema mıdır acaba?
  • DH'ta deneyenler vardı -o tema kullanıldığında şarj uzun gidiyor denilen 1 temaymış demek ki- ve deneyenler vardı demek istemiş sanırım.

Gerçi sen burda olayına mı takıldın?
  • Ben kastettiği tema "buradaki" linkine tıklayınca açılan tema mı anlamında sordum
  • quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

GeceBekçisi seni bir nebze kınıyorum... Burada paylaşım esastır lütfen bilgilerimizi kendimize değil forumdaki herkesle paylaşalım... Herkes deneme yanılma ile birşeyler bulur birşeyler öğrenir... Maksat bir bilgiyi hep beraber ortakça paylaşalım...

Yükleme videosu :http://www.youtube.com/watch?v=58mDQjSq5z8

Bu haberi verdikten sonra bu hadisenin yalnızca N95'in bazı sürümlerinde işe yarar olduğu ortaya çıktı ve yalnızca kendisine güvenip deneyen arkadaşlar (boşuna) zahmete girmiş oldu, böylece bunu denemeye cesareti olmayan teknik açıdan yetersiz kullanıcıları da riske atmamış oldum.

Verdiğim haberde de isteyen arkadaşların gerekli bilgiye ulaşabilmesi için hem video hem de link verdim, ki vermesem de bu işin altından kalkabilecek olan kişi kendisi kaynağını zaten bulurdu.

Bir soru sorulduğunda ve bildiğim veya bilmediğim bir konudan geldiyse soru, cevaplarken mümkünse mutlaka ön araştırmamı yapıp, sonrasında özel mesaj yolu ile yalnızca o kişiye sorusunun cevabını vermektense herkesin anlayacağı bir dille forumda herkesin ulaşabileceği bir şekilde anlatmayı seçiyorum; geçmiş mesajlarıma şahit olanlar sanırım bana hak verecektir bu konuda. (bunu yazdıktan sonra aklıma güzel bir örneği de geldi, ekran görüntüleri de aşağıda..)

Ancak tüm bunlara rağmen yine de bilgiyi kendime saklamakla suçlanıp bir de kınanıyorsam, başka diyecek sözüm yok

değerli kardeşim ben bu mesajı sana yollamamım sebebi bu konuda seni uzman olarak gördüğümdü ve ben senin bu sitede buna reis olsun faruuk olsun ve ismini sayamadığım diğer arkadaşların hem başarılı hemde işin uzmanı ve olduğunu ayrıca saygı duyulacak arkadaşlar olarak görüyorum.
    ayrıca ''bilgiyi kendime saklamakla suçlanıp bir de kınanıyorsam''demişsin kım seni kınamışsa bence yanlış bir düşünce içindedir.kim ne derse desin emeğe saygı duymak gerek
    saygılarıma

quote:

Orjinalden alıntı: assault79
    http://forum.donanimhaber.com/m_27833223/mpage_2/key_/tm.htm
    paylaşımcı arkadaşlar sizler bu sitenin gözbebeğisiniz ....emekleriniz için çok çok sağolun...ayrıca zxcwv kardeş sen cennette yaşıyorsun galiba ne o resimler....

http://forum.donanimhaber.com/m_28489867/mpage_1/key_//tm.htm#28492243

quote:

GeceBekcisi kardeşim yardımların için çok çok teşekürler keza diğer arkadaşlarada teşekür ederi. saygılarımı sunarım..
    şimdi benim için önemli olan tabiki foto ama şarzı iyi giden olmalı dış ses olarak iyi olmalı...n79 düşünüyorum ama foto olarak iyi değil peki yeni yazılımla değişirmi çekim kalitesi tek sorunum o çok çok teşekür ederim...

• quote:

değerli kardeşim ben bu mesajı sana yollamamım sebebi bu konuda seni uzman olarak gördüğümdü ve ben senin bu sitede buna reis olsun faruuk olsun ve ismini sayamadığım diğer arkadaşların hem başarılı hemde işin uzmanı ve olduğunu ayrıca saygı duyulacak arkadaşlar olarak görüyorum.
    ayrıca ''bilgiyi kendime saklamakla suçlanıp bir de kınanıyorsam''demişsin kım seni kınamışsa bence yanlış bir düşünce içindedir.kim ne derse desin emeğe saygı duymak gerek
    saygılarıma

Benim yukarıda mesajlaşmamızı vermemin amacı sonrasında takındığım tavrı sergilemekti, neden bana sorduğunu sorgulamıyordum ama benim ve diğer arkadaşlarım hakkındaki fikirlerin için sana teşekkür ederim

Ayrıca başlığına bir ekleme yaptım

• Uzun zaman oldu hala beceremediler hack işini. Ben hala v20'deyim. Sertifikam da var ama onla mı uğraşcam.

RM doğrulaması yaparsa ki güvenlik için yapabilir yükleyemeyebilirsin.
  • hepinizi ve donanım forumu çok çok seviyorum.demek istediğini anladım.
  • Emre senden korkulur...

v20 dosyaları ama ayarda v30 olabilir yani sistemi kandırmak amaçlı.
    ayarda dediğim phonix'e v30 göstermek için
  • ustam seni bekliyorum bi halletsen bide rehber yapsanda v20ye downgrade etsek cihazı süper olacak
  • ben hiç bişey anlamadımki sadece mesajları okudum yani siz indirdinizmi versiyonu v20ye ?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: muzaffer1989

ustam seni bekliyorum bi halletsen bide rehber yapsanda v20ye downgrade etsek cihazı süper olacak

az önceki linkler Phoenix ve internalserver.exe dosyasını içeriyor yani versiyon filan değil :)) boşa indirme yani.. ama elinde phoenix yoksa indirebilirsin...

1 yanım 1 yanım

yani "boşa mı indirdi harbiden" yoksa "installserver.exe dosyasını 1 şekilde FW'nin içine soksunlarda update etsinler" mi diyorlar acaba diye düşünüyom.

sen akşam kurcala

• quote:

quote:

This is a working tutorial of hacking blocked firmware of Nokia phones

now, let us begin:
    EXIT PC Suite. Very Important.

Installation part:
    1. extract all archives downloaded.
    2. install msxml6_x86.msi
    3. install vcredist_x86.exe
    4. install Nokia Connectivity Cable Driver.msi
    5. install Nokia Flashing Cable Driver.msi
    6. install Nokia Service Tool Drivers.msi
    7. install Phoenix Service Software 2008 4.7..etc.msi (do not start it)
    8. install phoenixreg.exe
    9. install Phoenix_2006_2008_patch.exe (run it, click patch, you will get three messages : first one click no, second click no, third, overwrite.)
    10. install Phoenix_Browser.exe (it is in Russian, just click next-next)
    11. install Phoenix_To_Internal.exe (also next-next-next )

Now, run Phoenix ( PC Suite should be closed, or nothing will work. Make sure it is not in system tray(near the clock)
    -in Phoenix, click "settings" button, on right side of connection.
    -click add
    -from driver tab, select USB, than click ok, and then ok.
    -from connections tab, select USB.
    -connect your phone, without SIM and SD card in pc suite mode.
    -go to file - scan product. -> your menu will change.
    -from operating mode select local. -> your phone will reboot, going into local mode. (it may give an error. Don’t worry, just select local again, until no error appears)
    -now, go to product - phone browser.
    -close the window that appeared
    -go to my computer
    -enter Phoenix Phone Browser
    -now you have access to all directories. everything is accessible to you.
    NOTE THAT YOU CAN NOT COPY ENTIRE FOLDERS WITH PHOENIX PHONE BROWSER. YOU WILL HAVE TO CREATE THE FOLDERS MANUALLY, AND COPY THE FILES INTO THE FOLDERS.
    -after copying all you have to copy, select normal instead of local from phoenix software and you are done.
    Now you can insert the SIM and Memory card again

İndirdiğim dosyanın beni oku dosyası.... Anladığım kadarı ile phoenix ile cihaza girip instalserver.exe dosyasını cihazın hafızasına atacağız... akşama bi deniyeyim...

siz sanırım bunu indirmişsiniz linkini verebilirmisiniz bende de care suite ile teli kurcalarken hata verdi telefon açılmıyor siz nasıl kurtarmıştınız teli

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

1 yanım 1 yanım

yani "boşa mı indirdi harbiden" yoksa "installserver.exe dosyasını 1 şekilde FW'nin içine soksunlarda update etsinler" mi diyorlar acaba diye düşünüyom.

sen akşam kurcala

aynen elimdeki phoenix dosyaları hiç bir farkı yok neredeyse ama tek farkı phoenix browser (telefonun içindeki dosyalara erişim paketi :)) insan bir kurulumu yazar Phoenix browser'i upload eder... amaç rapid puan kazanmak sanırsam :D neyse indirdik elimizde bulunsun...

zati bendede phoenix browser yoktu normal tek dosyadan phoenix kurulumu vardı :D şimdi buda olmuş oldu....

Neyse bari phoenix browser dosyasını içinden çıkartıp upload ettim isteyen indirsin denesin phoenix ile cihaz içindeki dosyalara erişimi sağlıyormuş ama unutmayın phoenixi kurmanız şart :))

http:/rapidshare.com/files/176413012/Hack_N82_v30.rar

yukardaki dosya içinde
    1. phoenix browser
    2. phoenix to internal
    3. internalserver.exe
    4. kullanım dökümanı (ingilizce)

V30'a geçip denesem de kurban ben mi olsam acaba.

• benim pc de şuan bulunan programlar care suite ve rm 313 dosyaları netten indirmiştim orjinal v20 dosyaları oda C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-313 kurulu... siz phoenixle telefonunuzu kurtarmışsınız benim elimdede phoenix var fakat hangi versiyon bilmiyorum ve o ek yüklenen programlar falan hiç biri yok sizin indirdiğiniz phoenix'in linki varsa verebilirmisiniz bende sizinle aynı sürümü kullanırsam takıldığım bi yer olduğunda daha kolay sizden yardım isteme şansım olur diye düşündümişlem %12ye geldiğinde uyarı veriyor bataryayı ve adaptörü çıkarın tekrar takın açma düğmesine bi süre basıp yeniden deneyi tıklayın yazıyordu aynı uyarıyı 4-5 kere verince bende iptal ettim bataryam şuan full
    edit:yapmamam gereken bişeyi yaptığımın farkındayım özür dilerim inşallah yardımınızla kurtarıcam telefonu artık zararın neresinden dönersek kârdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzaffer1989 -- 24 Aralık 2008; 18:03:39 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: muzaffer1989

benim pc de şuan bulunan programlar care suite ve rm 313 dosyaları netten indirmiştim orjinal v20 dosyaları oda C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-313 kurulu... siz phoenixle telefonunuzu kurtarmışsınız benim elimdede phoenix var fakat hangi versiyon bilmiyorum ve o ek yüklenen programlar falan hiç biri yok sizin indirdiğiniz phoenix'in linki varsa verebilirmisiniz bende sizinle aynı sürümü kullanırsam takıldığım bi yer olduğunda daha kolay sizden yardım isteme şansım olur diye düşündüm

fark etmiyor... phoenix'in bayağı bi sürümü var... iş yerindeki tek dosya kuruyorsun çalışıyor evdeki kurulumda şifre istiyor arada bi hata veriyor masaüstünde iki simge oluşturuyor biri çalışıyor biri çalışmıyor maksat phoenix çalışır vaziyette olsun başka birşey değil...

Sen phoenix ile anlattığım işlemleri yap emin ol phoenix'in çalışıyorsa sorun çıkmaz sürüm farkı yok çünkü işyerindeki 2007 idi evdeki 2008 her ikisiylede çöken telefonumu kuratdım....

yani phoenix çalışsında nasıl çalışıyorsa...misali öylemi ? bu arada RM-313_30.0.019_PR.C0R'i bulamadım pc de yok böyle bi dosya benim elimde v20 var sanırım sizde v20 yoktu phoenixi çalıştırıp bunu atmayı denerim hazır çökmüş N82 varken elimdesorun giden telefon değil önemli bi telefon görüşmem vardı evde başka telefonda yokki kartı ona takim kahretsinphoenixi kuruyorum... peki bu yanında verilen ufak programlar olmadan bir işe yaricakmı ?

• quote:

ben birazdan toplantıya gireceğim biraz uzun sürebilir inşallah bu zaman zarfında cihazını kullanabilir hale getirirsin... Emin yol yukardaki adımları eksiz yaparsan güvenle kurtarabilirsin...

Ulen müdür aksam akşam ne toplantısı yaaaa. bu saatte hiç çekilmezsin ama neyse dayanacaz artıkın :D

v20 var ya elimde önce onu atmayı denerim olmazsa v30u bulur sallarım cihaza o zaman çalışır ha o zamanda çalışmazsa yarın servise veririm inşallah çalıştırırım tabikolay gelsin bu arada

• 
Sayfa: önceki 612613614615616
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.