Şimdi Ara

nokia N8-İphone4 lütfen yardım ikisi arasındayım (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
3.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Brainy

Kesinlikle Nokia N8.

en doğrusu o gibi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

Bu nokianın symbian ısrarı nedir anlamıyorum ya. Donanım olarak deli gibi cihaz yap, git içine s.. symbian koy. Bari bir android falan olsa şu N8 de en azından ümitlendirse, acaba dedirtse.. Neredeeee??

• Iphone 4 tabiki
  • iphone 4 tabikide
  • tabikide n8
  • Zor karar valla Iphone ama her zaman nokiadan ileri bi tel bunuda göz önünde bulundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fofo

Zor karar valla Iphone ama her zaman nokiadan ileri bi tel bunuda göz önünde bulundur.

neye göre önde birader nerden çıkarıyosunuz böle şeyleri yaa neye göre önde kime göre önde anlamıyorum ki nesi var bu ayfonun böle yaa 2 gün zor kullandım telefonu alışamadım tiksindim açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: n8birbaslangic

quote:

Zor karar valla Iphone ama her zaman nokiadan ileri bi tel bunuda göz önünde bulundur.

neye göre önde birader nerden çıkarıyosunuz böle şeyleri yaa neye göre önde kime göre önde anlamıyorum ki nesi var bu ayfonun böle yaa 2 gün zor kullandım telefonu alışamadım tiksindim açıkçası

Bu durumda siz kullanamamışsınız demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

quote:

quote:

Bu durumda siz kullanamamışsınız demektir.

Kesinlikle param olsa iphoneden baska telefon kullanmam suan nakitte sıkıntılıyım bi 6 ay kadar iphone alamiyacagim suan elimde n86 var hiç hosuma gitmiyor.bu arada 1 yil 3g 16gb kullandım ilk cıktıgında gecen yılda 6 ay 2g kullandım hep nakit sıkısıklıgımdan dolayi sattim.ama iphone alip kendime 6 ay sonra hiç satmamayi düsünüyorum işletim sistemi yeterli sen iphoneyi kullanamamişsin problem sende hocam

• quote:

quote:

tiksindiniz?

• Kamerası dışında başka bir özelliği var mı N8 almaya sebep? Bence yok. Kaldı ki Nokia N9'a gebe. Hemde MeGoo'lu bir cihaz olacak. Bu şartlarda N8 almak bana hiç mantıklı gelmiyor. Geriye ne kaldı?
    iPhone 4'de almayın. Anten sorunu diye başınızın etini yerler...
    En iyisi Galaxy S alın, yada Motorola XT720 Milestone'u bekleyin. N8'den önce çıkacak hatta İngiltere'de.

Edit: Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marikanwap -- 1 Ağustos 2010; 1:47:27 >
  • n9 gelmesi bayağı sürer ama samsun ve motorola almayı da hiç düşünmedim açıkçası :S

n9 çıkması nerden baksak 5-6 ay sürmez mi ?
  • Anladığım kadarıyla herkes işletim sisteminden dolayı endişeli ama cihaz çıkmadan böyle konuşmayı saçma buluyorum. Ayrıca kamerasından başka bir haltı yok demek bence gerçekten saçmalık. Cihazda hiçbir yerden kısılmamış.

Android cihazları önermiyorum çünkü Google'ın bu konudaki icraatları hiç hoş değil. Almanya'da suçüstü yakalandılar.
  • iphondaki anten sorunu düzelmio mu yaw

hepsinde bi sorun oluyo sorunsuz bi tel yokki :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

Anladığım kadarıyla herkes işletim sisteminden dolayı endişeli ama cihaz çıkmadan böyle konuşmayı saçma buluyorum. Ayrıca kamerasından başka bir haltı yok demek bence gerçekten saçmalık. Cihazda hiçbir yerden kısılmamış.

Android cihazları önermiyorum çünkü Google'ın bu konudaki icraatları hiç hoş değil. Almanya'da suçüstü yakalandılar.

Rakiplerine göre kamera dışında ne üstünlüğü var? Bir çok yönden geri de bile. İşlemci? Ram? Ekran çözünürlüğü? İşletim sistemi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

quote:

Anladığım kadarıyla herkes işletim sisteminden dolayı endişeli ama cihaz çıkmadan böyle konuşmayı saçma buluyorum. Ayrıca kamerasından başka bir haltı yok demek bence gerçekten saçmalık. Cihazda hiçbir yerden kısılmamış.

Rakiplerine göre kamera dışında ne üstünlüğü var? Bir çok yönden geri de bile. İşlemci? Ram? Ekran çözünürlüğü? İşletim sistemi?

Symbian Android gibi yüksek işlemci gücüne ihtiyaç duyan bir sistem değildir. Symbian'da WDP(writable demand paging) denen bir özellik vardır. Tabi bu özellik Symbian^3 ile gelen yeni özelliklerden biri. WDP'nin mantığı şudur; aktif olmayan aynı zamanda da kullanılmayan uygulamanın dosyalarını telefon hafızasına ya da sanal belleğe kaydırarak RAM'i boşaltıyor. Böylece RAM azlığını ortadan kaldırmş oluyor. WDP'nin vermiş olduğu avantaj ile 512 MB RAM koymaya ihtiyaç olmuyor. Bu özellik Android ve iOS'ta bulunmuyor. Sanırım biraz erken davrandınız bunu söylerken? Hangisinin RAM'i daha iyi kullandığı ortada.

Hatta işin uzmanından bir alıntı vereyim daha güzel açıklamış:
    quote:

Orijinalden alıntı: Gecebekcisi

WDP ile o sırada odakta olmayan uygulamanın RAM'e yüklediği ama o esnada kullanmadığı tüm dosyalar telefonun hafızasına kaydırılarak RAM boşaltılıyor. Yani bir diğer deyişle 15 değil 75 uygulama açılsa da başarılı RAM yönetimi sayesinde işletim sisteminin ve o esnada odakta olan uygulamanın akıcılığından birşey kaybetmemesi sağlanıyor.

İşlemci geriliği konusuna gelince... Dediğim gibi Symbian yüksek hızda işlemci gücüne ihtiyaç duyan bir sistem değildir. Mesela Android görsel arayüzleri CPU'ya hesaplattırır. GPU'yu kullan(a)maz. Bu yüzden yüksek yüksek işlemci gücüne ihtiyaç duyar. Symbian ise bunları GPU'ya yaptırarak CPU'yu rahat bırakır. Bu yüzden Anroid yüksek işlemci gücüne Symbian ise dengeli bir CPU/GPU gücüne ihtiyaç duyar.

Bu arada N8 ekran çözünürlüğü/GPU gücü oranını baz aldığımızda 32 milyon poly/saniye ile en iyi grafik kaltesine sahip cihaz.

Ekran çözünürlüğü konusuna gelince... Daha düne kadar iPhone bu konuda geriydi. ~2000 TL'lik 3Gs'in ve kendisinden öncekilerin 320x480 piksel ekranı varken 350 TL'lik 5230'da bile 640x360 piksel ekran var. Onu da geçiyorum düne kadar forumda 320x480 piksel çözünürlüğün yeterli olduğunu savunanlar vardı ama ne olduysa 960x640'a gelince birdenbire zaten yetersizdi azdı şöyleydi böyleydi gibi söylemlerde bulunmaya başladılar. Şayet nHD çözünürlük yetersiz ise iPhone 3Gs(ve önceki) bu konuda çağdışı bir dışı bir cihaz. Onun için iğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırın derim. 3.5" için nHD gayet yeterli bir çözünürlük. Örnek:3Gs ekran çözünürlüğü.

İşletim sistemi hakkında bir şey söylemeyeceğim çünkü cihaz çıkmadı. Hele bir çıksın olumlu ya da olumsuz yorumları yaparız. Yorumum olumsuz olursa da almam zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 1 Ağustos 2010; 13:20:16 >

• @sugar_klavyeci

Ekrandan başlayayım:

Ben bahsettiğiniz gibi bir cümle sarfettim mi bilmiyorum ama benim için 320x480 çözünürlük yeterlidir. Ancak bu N8'in ekran çözünürlüğünün rakiplerinden geri kaldığı gerçeğini değiştirmez... iPhone 4 inceleme fırsatım henüz olmadı, ancak inceleyenlerin ilk dikkatini çeken şey harika ekran... Umarım anlatabildim.

Symbian yüksek işlemci hızı gerektirmez demişiniz. Sanırım Symbian^3 için değil bu. Genel olarak geçerli?
    Öyleyse 410Mhz iPhone 3G ile 434Mhz N97'yi hız olarak karşılaştıralım. Ne dersiniz? (Ram miktarları aynı).

Ram'ın en iyi şekilde kullanılması çok önemlidir. Bu konuda haklısınız. Ancak dataların sanal belleğe yada telefon hafızasına kaydırılması cihaza ekstra yavaşlık getirmesin?
    Her okuma-yazma kayıptır. Nokia donanım külfetini azaltıp, bunu yazılım ile kapatmaya çalışıyor.

Sonuç; N8 dediğim gibi rakiplerinden sadece kamera olarak önde. Onun dışında Android veya iOS4 gibi alternatifleri varken bu saatten sonra Symbian almak bana mantıklı gelmiyor. Heleki Nokia MeGoo'ya gebe iken. Heleki N8'in ardında gelecek cihazın MeGoo'lu olması kesine yakınken...

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marikanwap -- 1 Ağustos 2010; 14:34:10 >

• quote:

Evette çıkmadan önermekte saçma olmuyor mu?Hadi yine hatalı çıktı?iphone 4 ve andriodli telefonlar ortada, iphone 4 te anten sorunu var deniyor fakat kullanıcılara göre büyütülecek birşey değilmiş.Andrioidler zaten tıkır tıkır çalışıyor.

Sizde amma savunuyorsunuz daha çıkmamış cihazı.Benim düşüncem yine hatalı olacak symbian, tabi bu benim düşüncem.Artık nokia ya güvenmiyorum.
    Bu arada o google ın icraatları dediğiniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1 HiT u DowN -- 1 Ağustos 2010; 14:38:00 >

• arkadaşlar iphone ile ilgili kafama takılan bi sorunda çok dayanıksız oluyor diyenler var

http://forum.donanimhaber.com/m_32654992/tm.htm mesela burda bi çok kişi iphone çatladı durduk yere yada hafif bi darbede fln demiş

bu konu da çok kafama takılıyor açıkçası ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: aacuna

arkadaşlar iphone ile ilgili kafama takılan bi sorunda çok dayanıksız oluyor diyenler var

http://forum.donanimhaber.com/m_32654992/tm.htm mesela burda bi çok kişi iphone çatladı durduk yere yada hafif bi darbede fln demiş

bu konu da çok kafama takılıyor açıkçası ???

iPhone 3G'de ve 3Gs'de arka kapakta çatlama sorunu var. Genpa ilk başlarda sorunsuz değiştiriyordu ancak artık onlarda sorun çıkarmaya başladılar. Biraz uğraşırsanız değiştiriyorlar.

Bende de şarj soketinin üzerinde çatlak var. Bu konularda titiz iseniz ona göre karar verin derim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.