Nokia N71 ile Mobil Multimedya Dünyasının Kapılarını Aralayın!
18 Kasım 2005
Yeni Nokia NSeries cihazları anında eğlence ve multimedya çözümleriyle eşsiz bir deneyim sunuyor… Barselona’da gerçekleşen Nokia Mobility Konferansı’nda Nokia Nseries’e ait olan, yeni ve yüksek performanslı multimedya ürünü Nokia N71’in tanıtımı gerçekleşti. Kullanıcılarını güvenli, kolay ve zengin multimedya deneyimi ile tanıştırmak üzere tasarlanan Nokia N71; yüksek çözünürlüklü ve zarif tasarımlı QVGA ekranı, Nokia gelişmiş eğlence araçları ve web tarayıcısıyla diğer Nseries ürünleri gibi eşsiz bir mobil deneyim sunuyor.
Nokia N71’i mobil yaşamı tamamlayan bir cihaz olarak tanımlayan Nokia yetkilileri; “Yaşamın güzelliklerini ve keyifli yanlarını fotograflar, video filmler veya müzikle anında paylaşım fırsatı sunan; zeka ve stille güçlendirilmiş gözalıcı bir ürün sunuyoruz. Son derece çekici, katlanabilir ve keyifle taşınabilir bu 3G/WCDMA* destekli Nokia N70, mobil iletişim dünyasında yeni bir trend olacak’’ dediler
Yüksek çözünürlüklü (320 x 240 pixels, 262,144 renk) renkli ekranın yanı sıra, Nokia N71, Nokia Web Arayıcı sayfalarının desteklediği Mini Map uygulaması yla yarı transparan, yakınlaştıcı görüntüleme çözümüyle kullanıcılara kolay takip, tarama ve görüntüleme deneyimi sunuyor. Web sayfalarında sağlanan tam görüntü kalitesi ile de kullanıcılar sayfaların her köşesine, net ve tam bir görüntü ile diledikleri şekilde tarama yapıp bilgi alabiliyorlar.
Cebinizdeki kaliteli ses– görüntü-müzik sistemi olarak tasarlanan Nokia N71, Nokia XpressMusic ailesinin bir üyesi olup, kullanıcısına dijital müzik, video filmler ve stereo FM radyo seçeneklerini sunuyor. Nokia XpressMusic markası bir süre önce tüketiciye üstün mobil müzikalitesi sağlayan Nokia modellerinin kolayca ayırt edebilmeleri amacı ile tasarlanmıştı. 5 bant ekolizerın yanı sıra Nokia N71’de 2GB hafıza kartı desteği ile, 1500 şarkıya kadar saklama alani da bulunuyor. Nokia N71 kullanıcıları USB 2.0 kullanarak sevdikleri parçaları PC’lerine de kolayca kaydedebiliyorlar. Ayrıca Nokia N71’de varolan Nokia N92’de yer alan Visual Radio / Görsel Radyo çözümünde kullanıcıları geleneksel radio yayına ek olarak geliştirilmiş interaktif servisler de bekliyor.*. Nokia N71 günümüzde son derece yoğun yaşanan iş ve sosyal yaşamı takip etmeyi kolaylaştırmak amacı ile tasarlanmış.
Cihazda var olan 3G/WCDMA* teknolojisi sayesinde kullanıcı hızlı bağlantılarla elektronik postalarını alıp gönderebiliyor, ekleri rahatlıkla görebiliyor, dostları ile beğendikleri bir resmi anında paylaşma fırsatı buluyor. Tüm bunların yanı sıra N71; ajanda, iş listesi, randevular, önemli notlar vs.. gibi tüm bilgileri uyumlu bir bilgisayar ortamına son derece kolay bir şekilde Wi-Fi, kızılötesi, Bluetooth kablosuz bağlantı teknolojisi ve USB 2.0 aracılığı ile taşıyabiliyor. Yine Nokia N71 kullanıcıları MMS, SMS ve anında mesajlaşabilme özellikleri ile de her an etkileşim halinde olabiliyorlar.
Kullanıcılar Nokia N71’ in 2 megapiksel kamerası aracılığı ile yakaladıkları her anı veya çektikleri her fotografi, Nokia XpressShare çözümü sayesinde bir iki tuşa basarak anında başkaları ile paylaşabiliyorlar. Nokia XpressShare, kullanıcılara fotograf, video film ya da ses kayıtlarını elektronik posta, MMS veya Bluetooth kablosuz teknoloji kanalı anında gönderebilme fırsatı sunuyor. Ayrıca video paylaşım ile kullanıcılar yüksek çözünürlükte ekrana sahip diğer kullanıcılar ile normal sesli arama esnasında kamera görüntülerini anında paylaşabiliyorlar.*
Yaşanan müzikal deneyimi bir adım ileri taşıyan Nokia Audio Adaptör sayesinde ise Nokia N71 kulanıcıları, cihazlarından müziği normal stereo kulaklıklarla da dinleyebiliyorlar. Yine Nokia Audio Kablo sayesinde kullanıcılar N71’lerini evde veya iş yerinde veya herhangi bir yerde var olan bir müzik sistemine bağlayabiliyorlar. Series 60 ve Symbian OS işletim sistemi tabanlı Nokia N71’in, 2006 yılı ilk çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor. * Bazı servisler; operatör ve/veya servis sağlayıcı desteği gerektirmektedir.
BAŞKA SİTELERDEN FORUMLAR
"N" serisi olarak adlandırılan telefonlardan ilki 4GB'lık N91, yaz aylarında piyasaya çıkacak. MP3 çalma özelliği olan modeli N71 ise Eylül ayı civarlarında piyasaya çıkacak?
n71 tipi çok iyi..ama mmc takılıyomuş ona galiba emin değilim.....ne olursa olsun tipi hoşuma gitti kesin ondan alırım artık
bunun da incelemesi vardısanırım riza_fb yapmıştı;mobile-reviewdekini eklemişti..
kendi düşüncelerimi de eklemek istiyorum bence adı n80 olmalıydı n80 de n71 olmalydı(görüntüden bağlantıyı kur) gerelsiz fakat 3 er 3er tamamlamak için(n serisini)çıkarmaları gerekiyor onun için biraz baştan savma bi telefon gibi geldi bana
not:bi daha topic açarken daha önce açılmışmı die kontrol edicem
Daha önceden çok tartışıldı..
Bir daha açmaya gerek yoktu..
n70ten farkı kapaklı olması ve ekran çözünürlüğüydü sanırım hemen hemen aynı n70le onun için adı n71dir (n70in ekranı n90,d600,k750i,w800i,w900inin yanında sönük kalıyordu)
quote:
Orjinalden alıntı: recko
kendi düşüncelerimi de eklemek istiyorum bence adı n80 olmalıydı n80 de n71 olmalydı(görüntüden bağlantıyı kur) gerelsiz fakat 3 er 3er tamamlamak için(n serisini)çıkarmaları gerekiyor onun için biraz baştan savma bi telefon gibi geldi bana
not:bi daha topic açarken daha önce açılmışmı die kontrol edicem
quote:
Orjinalden alıntı: aTTra
Daha önceden çok tartışıldı..
Bir daha açmaya gerek yoktu..
+1
daha onceki konuyu ben degil teknode acmisti..hakkini yemeyelim