Şimdi Ara

Nokia N 73 V 2.0628.0.0.3 Firmware yüklemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • N 73 V 2.0628.0.0.3 Firmware yüklemek.

    UYARI:

    Burada anlatılanlar konusunda yapılan en ufak bir hatada cep telefonunuz garanti kapsamı dışında kalabilir, tamir olunamaz zararlar alabilir. Tamamen harfi harfine doğru yapılsa bile olabilecek hatalar sonucu cep telefonunuz zarar görebilir. Bu riski üstlenip üstlenmemek tamamen kişinin sorumluluğundadır, forumu yazan yada forum sahipleri sorumlu tutulamaz.

    UYARI 2:

    Eğer cep telefonunuzun yazılımı yükseltmeye karar verdi iseniz bunu tam dolu bir pille yapınız. Cep telefonu güncellemesini masa üstü bilgisayarda değil bir dizüstü bilgisayarda yada güç kaynaklı bir masa üstü bilgisayarda yapınız. Güncelleme sırasında bilgisayar kapanırsa Cep telefonunuz kullanılmaz hale gelebilir.

    UYARI 3:

    Burada anlatılanlar yabancı bir sitenin çevirisidir, uygulanmış ve başarılı olunmuştur, ancak burada anlatılanlardan dolayı forum sahibi yada yazan hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. Verilen yabancı forumlara ait linklerden indirilen programların korsan olmasından dolayı yasal olarak indiren kişi sorumludur. Forumu yazan kişi sadece aşağıda linki verilen forumların çevirisini yapmıştır.

    http://www.gsmhosting.com/vbb/archive/index.php/t-333613.html
    http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?t=122307&page=2


    Güncelleme için gerekenler.
    1. Cep telefonu
    2. Beraber gelen usb kablosu
    3. Diego 3.06 yada üstü
    4. Phoenix 2006 + crack
    5. Nokia connectivity cable driver
    6. N73 RM-133_EMEA_2.0628.0.0.3_v2.0 güncelleme dosyası

    (programların linkleri yukarıdaki iki forumda verilmiş. Ek olarak ilk linkte phoenix programının kurulumunu anlatan bir video da var)

    İŞLEMLER:

    1. Öncelikle bilgisayarınızdan PC Suite’i tamamen kaldırın. Mümkünse bir temizleme programı ile Nokia adı geçen her türlü dosyayı silin. Eğer PC Suite tamamen kaldırılamazsa bundan sonra yapacağınız işlemler başarısız olur.


    2. Diego programını Kurun



    3. Sıra geldi işin en zor kısımlarından birine, Phoenix programını kurmaya. Programı:
    İndirdiğiniz dosyaların içinde mutlaka

    phoenix_service_sw_2006
    crack_dongle_phoenix_2006.exe
    crack_dongle_phoenix_all_.exe

    olmalı.

    DİKKAT: CRACKLARIN İKİSİDE OLMALI

    Phoenix programını kurmaya başlamadan önce cracklardan sonu all (crack_dongle_phoenix_all_.exe) olanı açıyorsunuz. Program satırına

    C:\windows\system32

    Yazıyorsunuz dikkat system değil system 32. ANCAK ÇALIŞTIRMIYORSUNUZ.

    Bu program öylece ekranınızın bir kenarında duruyor. O durakoysun siz şimdi phoenix programını kurmak üzere çalştırın. Klasik programı kurulumu next, yes falan filan bir yerde hata mesajı verecek,

    Bu hata mesajı çıktığında yeniden dene tuşuna basıyorsunuz (retry) aynı anda biraz önce açtığınız crack programında install tuşuna basıyorsunuz,

    Eğer install tuşundan sonra başka pencere gelirse yes to all tuşuna basıyorsunuz. Phoenix programının kurulumu boyunca gelen bütün hata mesajlarına retry diyip aynı şekilde sonu all olan crack’i system32’ye açıyorsunuz.

    Bunun dışında windowsun verdiği hata mesajlarına da olumlu (yani devam et, engellemeyi kaldır) cevaplar veriyorsunuz.

    Program kurulumu bittikten sonra bir iki kez key hatası veriyor onlara tamam diyorsunuz.

    Tüm işlemler bittikten sonra bilgisayarınız kapanıp açılıyor. Açılma tamamlanınca sıra ikinci crack dosyasına geliyor.

    İkinci crack dosyasınıda C:\program files\nokia\phoenix klasörüne install ediyor gelen mesaja yes to all diyorsunuz. Hayırlı olsun phoenix programınız kuruldu.


    4. Phoenix programından sonra da normal bir program kurar gibi

    Nokia connectivity cable driver programını kuruyorsunuz.

    5. şimdi n73 ün firmware dosyasını kuracağız bunu da yani ;

    N73_RM-133_EMEA_2.0628.0.0.3_v2.0

    Dosyasınıda normal program kurar gibi kuruyorsunuz.

    6. Şimdi sıra phoenix’i çalıştırmaya geldi. Program açıldığında karşınıza gelen pencerede

    Maintain
    Tuşuna tıklayıp oradan

    user name: Admin
    initials :Admin

    yazıp ok. Diyorsunuz program açılıyor.

    Daha sonra

    File
    manage connections
    new

    Açılan menüden USB’yi seçip ileri diyorsunuz
    Tekrar ileri diyip

    Manuel Setup’ a giriyorsunuz

    Oradan üstteki Menüden Tekrar USB’yi seçip

    Apply
    Close

    Yapıyorsunuz.
    Bu aşamadan sonra telefonunuzu bağlayıp

    File
    Scan product

    Dediğiniz zaman telefonunuzu buluyor ve alttaki durum çubuğunda versiyonunu yazıyor.


    Bu aşadaman sonra

    Flashing menüsüne giriyorsunuz

    Firmware Update menüsüne giriyorsunuz

    Restore/user product seçeneğini tıklıyorsunuz

    Product Code satırının en sağında üç noktalı butona tıkalyıp dil olarak türkçe’yi (TURKEY) seçiyorsunuz.

    Daha sonra start tuşu ile yükleme başlıyor.

    Bende sorunsuz gerçekleşti, telefon henüz iki haftalık olduğu için fazla bi kullanımım olmadı eski haliyle yani eski versiyonla yeni versiyonun farklarını karşılaştıramayacağım. Bilen varsa buraya yazabilir.

    TEKRAR EDİYORUM YÜKLEME SIRASINDA PİL BİTERSE YADA ELEKTRİKLER KESİLİP BİLGİSAYAR DONARSA, KAPANIRSA TELEFONUNUZ KULLANILAMAZ HALE GELEBİLİR. LÜTFEN YUKARIDAKİ UYARILARI İYİCE OKUYUN.

    DOĞACAK HERHANGİ BİR ZARAR YADA YASA SORUMLULUK FORUMU YAZANI YADA FORUM SAHİBİNİ İLGİLENDİRMEZ. BU YAZI SADECE YUKARIDA LİNKLERİ VERİLMİŞ İKİ YABANCI FORUMUN KARMA BİR ÇEVİRİSİDİR.








  • Bu riski almaya değmez, en güzeli servis. Fakat herhangi bir değişiklik yada iyileştirme söz konusumu, önce bunu anlamak gerek.
    Paylaşım için teşekkürler...
  • kesinlikle... hem bu yaptığınızın bi sonki yüklemesini eğer serviste yaparsanız servis önceki versiyonun evde yüklendiğinden garantiden çıkarıyo telefonu... yapmayın evde gerek yok bunlara... 30 dk gidin servie yükletn
    quote:

    Orjinalden alıntı: Noxco


    Bu riski almaya değmez, en güzeli servis. Fakat herhangi bir değişiklik yada iyileştirme söz konusumu, önce bunu anlamak gerek.
    Paylaşım için teşekkürler...

  • bu nedenle garantiden telefon çıkmaz bence. Çıkacak olsa neden nokia kendi sayfasında veriyor güncellemeleri o zaman? Bir ikincisi de nereden anlayacak evde yaptığımı? Tut ki anladı. O zamanda garanti kapsamında yapmak durumunda. Çünkü nokia'nın verdiği update programı ile yaparken bozuldu (tam güncelleyemeden bağlantı kesildi) derim yapmak durumundalar. Bozulduğunda servisin, LG'lerde (cd-rw, dvd-rw vs yazıcılarda) olduğu gibi cihazı görmeden flashing yapması da mümkündür bence. Yoksa iş zora girer.

    Edit: Ben update yapmıştım. Ama adam gibi kullanamadan iki tuş (galeri tuşu ve joystick) nedeniyle telefon 22 Gündür serviste.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 24 Ekim 2006; 10:51:17 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_8833096/tm.htm bu konu zaten bu sayfada var oraya ekleseydın daha ıyı olmazmıydı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Network KILLER

    bu nedenle garantiden telefon çıkmaz bence. Çıkacak olsa neden nokia kendi sayfasında veriyor güncellemeleri o zaman? Bir ikincisi de nereden anlayacak evde yaptığımı? Tut ki anladı. O zamanda garanti kapsamında yapmak durumunda. Çünkü nokia'nın verdiği update programı ile yaparken bozuldu (tam güncelleyemeden bağlantı kesildi) derim yapmak durumundalar. Bozulduğunda servisin, LG'lerde (cd-rw, dvd-rw vs yazıcılarda) olduğu gibi cihazı görmeden flashing yapması da mümkündür bence. Yoksa iş zora girer.

    Edit: Ben update yapmıştım. Ama adam gibi kullanamadan iki tuş (galeri tuşu ve joystick) nedeniyle telefon 22 Gündür serviste.


    Anlatmak istediğim şuydu;
    Eğer firmware yüklemesi yarıda kesilirse herhangi bir nedenden dolayı eski yazılım silinmiş ve yeni yazılım yüklenmemiş olacağı için bunu kullanıcı hatası olarak iddia edebilir ve gerekli yazılımları varsa ispatlayabilirler. Yok eğer firmware yüklemesi eksiksiz bitirilmişse tabiki garanti dışına çıkmaz, bu firmware'i nereden yüklediniz gibi bi soruyla gelemezler ve bişey de ispat edemezler.

    N73 için yarıda kesilmesi durumunda yüklüyordum kesildi deme şansınız yok çünkü N73'ün resmen nokia tarafından bir güncellenmesi dağıtılmadı. Bu teknik servislerin kullandığı bi güncelleme, direkt son kullanıcıya dağıtılmıyor bu açıdan böyle bir bahaneniz olmaz.

    Nokia'nın kendi dağıttığı sadece güncellemeler atıyorum mesela sadece kamera programını değiştiriyor, yada wap tarayıcısını gibi. Bu ise tamamiyle işletim sistemini değiştiriyor, telefona format atıp yeniden işletim sistemi kuruyor. Bu açıdan dikkatli yapılması gerek. Nokia'nın resmi dağıttığı güncellemeler yarıda kesilse de tekrar bağlanıp devam edilebilir bi sakıncası yok. Ama bunda öyle bir şans yok, yarıda kalırsa telefon işletim sistemsiz kalacağı için öylece kalır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: espinho

    http://forum.donanimhaber.com/m_8833096/tm.htm bu konu zaten bu sayfada var oraya ekleseydın daha ıyı olmazmıydı


    Bu biraz daha oradan farklı bi konu. Orada verilen linkteki güncellemeleri yapmanın hiçbi tehlikesi yok. Ancak bu dikkatli yapılması gereken bi güncelleme. Bu nedenle özellikle ayrı belirtmek istedim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmetsaitozdemir
    Anlatmak istediğim şuydu;
    Eğer firmware yüklemesi yarıda kesilirse herhangi bir nedenden dolayı eski yazılım silinmiş ve yeni yazılım yüklenmemiş olacağı için bunu kullanıcı hatası olarak iddia edebilir ve gerekli yazılımları varsa ispatlayabilirler. Yok eğer firmware yüklemesi eksiksiz bitirilmişse tabiki garanti dışına çıkmaz, bu firmware'i nereden yüklediniz gibi bi soruyla gelemezler ve bişey de ispat edemezler.

    N73 için yarıda kesilmesi durumunda yüklüyordum kesildi deme şansınız yok çünkü N73'ün resmen nokia tarafından bir güncellenmesi dağıtılmadı. Bu teknik servislerin kullandığı bi güncelleme, direkt son kullanıcıya dağıtılmıyor bu açıdan böyle bir bahaneniz olmaz.

    Nokia'nın kendi dağıttığı sadece güncellemeler atıyorum mesela sadece kamera programını değiştiriyor, yada wap tarayıcısını gibi. Bu ise tamamiyle işletim sistemini değiştiriyor, telefona format atıp yeniden işletim sistemi kuruyor. Bu açıdan dikkatli yapılması gerek. Nokia'nın resmi dağıttığı güncellemeler yarıda kesilse de tekrar bağlanıp devam edilebilir bi sakıncası yok. Ama bunda öyle bir şans yok, yarıda kalırsa telefon işletim sistemsiz kalacağı için öylece kalır.


    dediklerine katiliyorum ancak son paragrafta yanlis bilgilendirme soz konusu.

    ister club nokia service olsun ister kvk teknik servis olsun artik BB5 olarak adlandirilan cihazlarda usb kablosu kullanarak yuklemeler yapiyorlar.
    senin dedigin gibi teknik servisteki tam yukleme, internet uzerindeki yuzeysel guncelleme degil. artik hepsi yuzeysel bir guncelleme. cunku nokia artik teknik servislere bile f-bus gondermiyor. musteri evde ne yapiyorsa teknik serviste aynisini yapiyor. ikisindede hata payi yuksek ve ikisindede telefonun zarar gorme sansi var, ancak yinede teknik servisin elindeyken olusan bir ariza icin geri donusum daha kolaydir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: [cLone]::

    quote:

    Orjinalden alıntı: mehmetsaitozdemir
    Anlatmak istediğim şuydu;
    Eğer firmware yüklemesi yarıda kesilirse herhangi bir nedenden dolayı eski yazılım silinmiş ve yeni yazılım yüklenmemiş olacağı için bunu kullanıcı hatası olarak iddia edebilir ve gerekli yazılımları varsa ispatlayabilirler. Yok eğer firmware yüklemesi eksiksiz bitirilmişse tabiki garanti dışına çıkmaz, bu firmware'i nereden yüklediniz gibi bi soruyla gelemezler ve bişey de ispat edemezler.

    N73 için yarıda kesilmesi durumunda yüklüyordum kesildi deme şansınız yok çünkü N73'ün resmen nokia tarafından bir güncellenmesi dağıtılmadı. Bu teknik servislerin kullandığı bi güncelleme, direkt son kullanıcıya dağıtılmıyor bu açıdan böyle bir bahaneniz olmaz.

    Nokia'nın kendi dağıttığı sadece güncellemeler atıyorum mesela sadece kamera programını değiştiriyor, yada wap tarayıcısını gibi. Bu ise tamamiyle işletim sistemini değiştiriyor, telefona format atıp yeniden işletim sistemi kuruyor. Bu açıdan dikkatli yapılması gerek. Nokia'nın resmi dağıttığı güncellemeler yarıda kesilse de tekrar bağlanıp devam edilebilir bi sakıncası yok. Ama bunda öyle bir şans yok, yarıda kalırsa telefon işletim sistemsiz kalacağı için öylece kalır.


    dediklerine katiliyorum ancak son paragrafta yanlis bilgilendirme soz konusu.

    ister club nokia service olsun ister kvk teknik servis olsun artik BB5 olarak adlandirilan cihazlarda usb kablosu kullanarak yuklemeler yapiyorlar.
    senin dedigin gibi teknik servisteki tam yukleme, internet uzerindeki yuzeysel guncelleme degil. artik hepsi yuzeysel bir guncelleme. cunku nokia artik teknik servislere bile f-bus gondermiyor. musteri evde ne yapiyorsa teknik serviste aynisini yapiyor. ikisindede hata payi yuksek ve ikisindede telefonun zarar gorme sansi var, ancak yinede teknik servisin elindeyken olusan bir ariza icin geri donusum daha kolaydir.


    Dediklerine AYNEN katılıyorum. Bizim yaptığımızın aynı orada yapılıyor. UPS olsa PC'de belki de tamamen aynısı olmuş olacak. Benim iki tane butonumu 22 gündür değiştiremeyen KVK servisine neden teslim edeyim telefonumu ya. İki dakkada yapılacak işlem için garanti dahilinde para alınmıyor sanırım ama garanti dışı ise 10 ila 20 YTL arası para ödüyorsun. Ne gerek var dimi?

    Bu arada "mehmetsaitozdemir" kardeşim senin de ne demek istediğini anlıyorum. Üstte belki biraz sert yazdım farkında olmadan. cevap verme isteği doğmuş olabilir sende. kusura bakma eğer öyleyse. Bazen böyle düşünmeden yazabiliyorum. ama a şimdi baktım bişey dememişim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 24 Ekim 2006; 11:23:13 >




  • valla bencede en iyi servis bunlar tehlikeli oyunlar gibime geliyor

  • Hayır Network senin yazdıklarına falan kızmadım, sadece yabancı forumlardan olsun yerli forumlarda olsun bu nedenle telefonunu bozan çok kişi varda bu nedenle burada da benim yüzümden biri telefonu bozmasın diye uyarayım dedim.
    Sanırım biraz abarttım uyarı konusunu
  • benim dedikleriminde yanlis anlasilmasini istemem. cunku ben birsey soyluyorsam bildigim icin soyluyorum. benim teknik servis ile olan iliskim biraz farkli. soyleki farkli; kendi telefonuma kendim firmware yuklemesi yapiyorum orada. bu yuzden tecrubelerime dayanarak soyledim.

    ayrica seninde iyi bir is cikarttigini soyleyebilirim mehmetsaitozdemir
    en azindan yaptigin inceleme ve arastirma neredeyse eksiksiz.
  • Elektronikte işler biraz şansa kalıyor malesef. gerek yarı iletkende olsun gerek update olaylarında. yani aynı model telefonlar arasında bile performans farkı olabiliyor. forumdaki n73 hatalarına bakarsanız ilginç ilginç ve farklı hatalarla karşılaşırsınız. bunların bir kısmı firmware ile düzelebiliyor. tabi bu işi adam gibi yapan yerlerin sayısı biraz az. yaptıkları işin arkasında durmaları gerek. yani yazılımı attık tamam. olmaz böle ya yanlış attıysan. hatalı attıysan. işte bu nedenle kvk'ya falan gidiliyor. orası da telefonu 1 ayda vermiyor. yani şimdi gel de sinirlenme. işi biliyorsam kendim yaparım diyorsun. bu sefer de adamlar sorumluluk senin. birşey olursa karışmayız diyorlar. Ne yapalım şimdi? riske girip yükleyelim mi yoksa sıraya girip bekleyelim mi? (şiir gibi oldu yaw ) karar sizin.

    Edit: Bende hatasız update olmuştu telefon. şimdi 22 gündür serviste telefon. alacağım inşallah. Allah vere de update ettiğim yazılımı silmesinler. yoksa dağıtacam zaten sinirliyim servise.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 24 Ekim 2006; 11:49:03 >




  • arkadaşalr bu yeni versiyonla eski versiyon arasında ne fark var kitlenmeler falan takılmalar donmalar gidiyosqa yukleyelim bunları aşamadısa yuklemeye hic gerek yok
  • valla deneyemeden servise verdim "flexii" bi alsam elime bakacam da!!!!
  • kıller bakalım bak bi hatta degişiklil olursa hemen bi topic ac butun herkesse duyurmuş olursun vede ramazan ramazamn baya sevaba girmiş olursun cunku kitlenmelrden donmalardan herkes şikayetci biliyosunnnn
    heycanla bekliyoruz seni ve telefonun yeni versiyonunu
    quote:

    Orjinalden alıntı: Network KILLER

    valla deneyemeden servise verdim "flexii" bi alsam elime bakacam da!!!!
  • yani bende hiç donma yoktu eski versiyonda da. arada resim çekerken 0.5-1sn ufak bi takılma vardı o kadar. Ama tam farklar nelerdi bilemiyorum. dediğim gibi bakamadan gitti servise. eski sürüm falan kurmasalar bari de yine uğraşmasam. hdd göçtü zaten elimde birşey kalmadı. bir daha indirmeye üşeniyorum.
  • ya ben hiç riske girmeyim en iisi.. telefon şimdiye kadar 2 kez dondu o kadar foto cekmeme ragmen. yeni versiyona faan gerek yok sanıyorum. servisede urasamam sallayım ben bu versiyon olayını :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.