Şimdi Ara

Nokia Microsoft'un önünde nasıl diz çöktü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
1.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • O kadarına aklımız ermez de... Şimdi benim bildiğim Nokia bir zamanların efsane telefon firmasıydı. En pahalı ve en tercih edilen telefonlar Nokia idi. Radyolu telefonu bile vardı ki ben de almıştım 400 TL 'ye ...Bir zaman geldi arkadaşın dediği gibi kamerası, müziği vs'si ile yine tutan güncel telefonlarla aktı gitti.
    Gel zaman git zaman akıllı telefonlar çıkınca Nokia hala klasik symbian modellerinde ısrar edince tırtladı. Hatta Nokia alma sakın Symbian alınır mı bu devirde dendi...Tam battı batacak anneanne telefonu olacak derken Symbian 'ın gelişmiş modeli anna belle ile biraz toparladı.
    Şu anda da Windows Phone ile tekrar atağa geçti. Muhteşem bir işletim sistemi olmuş ben çok beğendim Windos Phone'u geleceği nasıl olur bilmem. Yani neticede iyi ki Microsoft Nokia'yı almış. Akıllı telefon Steve Jobs gibi Billy Gates gibi bilişimcilerin işi olmalı....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Komi

    Hala anlamayanlar var yahu. Amerika destekli şeyler oluyor işte. Microsoft'un yaptıklarına bakın güzelim Nokia'ya. İçiniz cız etmiyor mu? Tek Avrupalı üreticiye. Ayrıca Meego gibi bir işletim sistemi vardı. Çok farklı ve tüm sistemleri devirebilecek yeniden dirilme yaşanabilecek bir platform. Herkes de umursamıyor bu durumları ama farkındaysanız tüm yazılımlar artık Amerika'dan geliyor. Bu da büyük bir güç demek. Akıllı telefonlar aracılığıyla elde edebildikleri bilgilere, sermayelere bakın. Amerika'yı daha da güçlü yapıyor hem de en önemli yerden vuruyor. İletişim, bilgi paylaşım. Her şeyimizi biliyorlar, her şeyi. Basitmiş gibi görünse de olası bir savaş durumunda neler olabileceğini düşünün. Bu yüzden Nokia'nın Android'e geçmemesini doğru buluyordum ancak WP'ye de geçmesi mantıklı değildi tabii bunun arkasındakiller de belli. Olayı belki de farklı boyuta taşıdım ama maalesef ki böyle. Amerikalı hissedarlar da hep bir destek içinde imiş zaten okuduğunuz gibi. Nokia gibi kendine has sistemi olan bir telefon markasına ta o zamanlardan yazık ettiler. Her ne olursa olsun ayakta kalabilirlerdi. Meego harika bir sitemdi. Şuanki WP'den bile daha iyi. Eksikleri çok kolay düzeltilebilirdi. 2011'de çıkan telefon şuanki WP'lerden iyi. Her neyse uzatmaya gerek yok ama artık şu Android'e geçseydi olmazdı, Eee bize ne bundan? İyi oldu Microsoft'un alması gibi yorumlardan bıktım. İyi olmadı kardeşim iyi olmadı!

    meego gerçekten zamanında beni çok heyecanlandırmıştı çok ümitliydim meegodan ne yazık ki devamı gelmedi. yorumunuz çok mantıklı




  • Umarım samsungun tizen işletim sistemi büyük bir atak gösterip uygulama konusunda da android seviyesine yaklaşırda piyasa amerikanlara kalmaz. Gerçi badadan sonra tizenden ümidim yok ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.