Şimdi Ara

NOKIA LUMIA 520 || ÜRETİM HATASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 21.10.11 tarihinde,çok değil saatler oldu,SATURN adlı elektronik mağazasından NOKIA LUMIA 520 almış bulunmaktayım.Telefonu direk kutusundan çıkarıp dolması için şarja taktım.Dolduğunda şarjdan çıkarıp kullanıma başladım.Fakat;telefon kendiliğinden kapandı.Başta sorunun herhangi bir yanlış tuşa basılmasından kaynaklandığını düşündüm.Sonra üretim hatası olduğunu anladım.Batarya yuvasına tam oturmuyor.Bataryanın dişleriyle yuvanın dişlerinde problem olduğu için batarya oynuyor ve telefon kendi kendine kapanıyor.

Daha alalı saatler olmuş,telefon bozuk çıktı.SATURN'e gördüm,alaycı bir tavırla karşılayan personel açıkçası aldığıma bin pişman etti.Kendilerine telefonun kutudan çıktığı gibi arızalı olduğunu söyleyince servise gönderileceğini,20 gün beklemem gerektiği söylendi.Şaka gibiydi,ACİL olarak lazım olan telefon için 20 gün daha beklemek.ÜSTELİK HATAMIN 0 OLDUĞU BİR OLAYDA.

Arkadaşlar hukuki olarak atabileceğim adımlar nelerdir? Bildirirseniz ona göre hareket etmek istiyorum.

• Keşke orda deneseydiniz... Hukuki adimlea hakkında birsey bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence bi git iyi bir temsilciye anlat olayı. eğer müşteriye değer veriyorlarsa yaparlar.
  • Vermeden direk tüketici haklarına git telefonu. Verirsen en az 3 kere göndermen gerek maalesef
  • Vatan pc den 625 aldığımda adam hemen kutuyu açıp kurulumu yaptı normalde nefret ederim başkalarının kullanmasını telefonumu hatta orda da ilk ben açmak istiyordum keşke açmasaydınız dedim satıcı görevli bir sorun olur da burada çıkarsa hemen değiştiririz dedi tamam dedim iyi ki orda açmışlar vatan pcnin reklamını yapmıyorum ama keşke oradaki görevliye falan açtırsaydınız kutuyu

• S.a
    Başka bir batarya ile deneme şansınız varsa deneyin. Baktınız problem yok bataryayı bana gönderin size yenisini yollayayım.

Eğer sorun devam edilirse tüketici hakem heyetinden fikir isteyin .
    Büyük ihtimalle ilk ay parça değişimi vs olayı olacak.
    Servise gönderilen cihazlar ilk ay elektronik parça değişimine uğrarsa defolu mala girer.

Ancak servis kapanan cihaza yazılım ayıp bataryanın dişlerini sıktığından elektronik parça değişim onayı vermeyecektir keza eğer yazılımla sorun çözülürse gönlünüz rahat olsun ha olmadı mı bana Pm den ulaş elimden gelen bilgiyi veririm parça değişimi için

• quote:

Orijinalden alıntı: redpover

S.a
    Başka bir batarya ile deneme şansınız varsa deneyin. Baktınız problem yok bataryayı bana gönderin size yenisini yollayayım.

Eğer sorun devam edilirse tüketici hakem heyetinden fikir isteyin .
    Büyük ihtimalle ilk ay parça değişimi vs olayı olacak.
    Servise gönderilen cihazlar ilk ay elektronik parça değişimine uğrarsa defolu mala girer.

Ancak servis kapanan cihaza yazılım ayıp bataryanın dişlerini sıktığından elektronik parça değişim onayı vermeyecektir keza eğer yazılımla sorun çözülürse gönlünüz rahat olsun ha olmadı mı bana Pm den ulaş elimden gelen bilgiyi veririm parça değişimi için

Hocam sizin meslek nedir acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sahankazim kullanıcısına yanıt
    Nokia satış mağazasında Müdür Yardımcısıyım hocam @sahankazim

• Gönderirken onarım değil,DOA (değişim) raporu vermesini isteseydiniz servisin.
    Keşke biraz ısrar edip Mağaza müdürünü isteseydiniz.(sonuç %99 anında değişim olurdu)
  • quote:

Orijinalden alıntı: prince01010

Gönderirken onarım değil,DOA (değişim) raporu vermesini isteseydiniz servisin.
    Keşke biraz ısrar edip Mağaza müdürünü isteseydiniz.(sonuç %99 anında değişim olurdu)

Doa ile uğraşacaklarını sanmam şahsen.
    Cihaz müşterideyken sorun çıktığından personel prosedüre göre ; sıvı teması, darbe gibi sebeplerle direk değişimi gerçekleştirmiyor.
    Tabi ısrarcı olmakta da fayda var

• Böyle konularda ters yapan personeli takmayıp direk müdürle muhatap olun. 7 yıl satış danışmanlığı yaptım.

• Saçmalığa bak hem kusurlu ürün satsınlar hemde paranın üstüne yatsınlar hocam gidin güzelde derdinizi oradaki en yetkili kişiye nazikçe anlatın laftan anlamazlarsa hukuki yollara başvurun. Tüketici hakları mahkemesine vereceğim diyin zaten oradan gelecek ceza onları süründürür.
  • Arkadaşlar avukat tanıdığımla görüştüm,ne yazık ki;bu dürüst(!) satıcılar bu işi de önceden düşünmüşler.Ve yasalar şuanlık iade işlemini kabul etmiyor,mecburen 20 gün servis süresini beklemek zorundaymışım.Gerçekten trajikomik bir durum,paramla rezil oldum diyebilirim,bütün olaylar benim yararıma gibi gözükürken suçlu ben oldum ya,daha başka bir şey demek istemiyorum.
  • Hiç servisle uğraşma hocam, bataryanın ağzı açık olan kontağını bir iğne ile sıkılaştır, sorun düzelir...

• quote:

Orijinalden alıntı: cago135

Arkadaşlar avukat tanıdığımla görüştüm,ne yazık ki;bu dürüst(!) satıcılar bu işi de önceden düşünmüşler.Ve yasalar şuanlık iade işlemini kabul etmiyor,mecburen 20 gün servis süresini beklemek zorundaymışım.Gerçekten trajikomik bir durum,paramla rezil oldum diyebilirim,bütün olaylar benim yararıma gibi gözükürken suçlu ben oldum ya,daha başka bir şey demek istemiyorum.

dostum tamir kabul etmeyeceksin arızalı raporu geldiğinde ya yenisini yada pranı alabilirsin
  • ARKADAŞLAR BENDE DE 520 WAR.TELEFONDAN BAŞKA TELEFONA bluetooth İLE nasıl şarkı göndereceğim.bida bende ki uygulamalar hep ingilizce.face ingilzce,vichat ingilizce.onları nasıl ayarlamam gerekiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.