Şimdi Ara

[ Nokia 701 { Belle FP2 - 1.3 GHz | 3.5' nHD IPS-LCD | 8MP - 720p | 8GB | NFC ] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.408
Cevap
2
Favori
82.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 Aralık ta Nokia Shoplarda arkadaşlar. Shop ta inceleme fırsatım oldu diyen arkadaşa şaşırıyorum :) bide wifi yok demiş.. atıp tutuyor. töbe töbeee...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kapitza

quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

nokia nasıl böyle bir hata yapar anlamadım , 701 gibi üst düzey özelliklere sahip bir makineye otofokus koymaması düşündürücü,
    inceledim makineyi, yakından çekimde odaklama olmadığı için yazılar okunmuyor, bulanık bir resim çıkıyor, ancak orta büyüklükte yazıları okuyabilirsiniz,

otofokus özelliği için kamera lensleri arasında belli bir mesafe olması gerekiyor bildiğim kadarıyla, n8'deki kamera çıkıntısı bundan kaynaklanıyor. c7 ve 701 ince telefonlar olduğu için nokia otofokus kullanmıyor sanırım.

Hayır onunla alâkası yok. Onlardan daha ince telefonlarda otofokus var. Bu kullanılan mercekle ilgili bir durum. Ayrıca N8'deki kamera çıkıntısının sebebi Xenon flaş.

• Arkadaşlar iphone dan bıktım..Artık herkesine linde ama herkesin..Gelir durumu iyi olsun olmasın sahtesi orjinali vsvs hep aynı kasa aynı tarz telefon yeter...Nokia ilka şkım ve beni hiç üzmedi..Bu telefon hoşuma gitti..Mor rengi çıktığı gün alacağım..Nokia shopa gelir inşallah mor renk...
  • telefonun reklamı çıktıta kendiside çıktımı?
  • Normal yollarla internet veya taahhütsüz satış olmayacak mı neden dayatıyorlar bazı şeyleri
  • Nokia'dan Gelen Kısa Mesaj:
    En parlak akıllı telefon Nokia 701.Yeni Symbian sürmü.NFC ile kolay paylaşım ve eşleştirme.Güçlü işlemci.
    http://ct.nokia.com/?1186367495
    artık mesaj ile bilgilendirmelere başladı :)
  • Arkadaşlar merhaba...

Cep telefonumdaki donanımların kulllanımı konusunda kendimce başarılı olduğumu söyleyebilirim ama donanım yazılım bilgisi konusunda bilgim sınırlı. Nokia E51 kullanıyorum... Bu telefonun gerek 3g gerekse wifi özellikleriyle internete çıkabiliyorum. mail tuşuyla pop3 mynetten epostalarımı görebiliyorum (aslında görebiliyordum diyeyim nedense şuanda bu servisi kullanamıyorum...) ..

Eğer Nokia n78le kıyaslayacaksak telefon hızı tatmin edici.Ekran ise çok küçük. Cihaz 4 yaşını geçti ve artık sürekli sim kartı takın uyarısı veriyor ve e51 sar değerinden dolayı sabıkalı bir telefon...

Şimdi Nokia 701'i inceleyip almaya karar verdim. Hatta bununla ilgili tüm tarife değişikliklerini gerçekleştirdim(kurumsal hattımı düşük tarifeliye aldım bireysel hattımı cep midiye geçirdim dakkalarım biraz azaldı ama ödediğim miktar artmadı neyse..)... Ama telefonu biraz daha araştırmak için alım işini 2-3hafta erteledim...

Ancak sizin burda yazdıklarınız kafamı karıştırdı.Android yazılımının Symbian'dan üstün olduğunu söylüyorsunuz.. Symbian Belle ile android yazılım kıyaslanırsa hız yönünden sonuç neolur? Bu android yazılımı hangi markalar kullanmaktadır?

Eşimde iphone 3gs var... Ekran görüntüsü süper menü geçişleri çok hızlı ama bir sürü kısıtlamalardan dolayı iphonedan soğudum. Ben bluetoothtan dosya alıp veremeyeceksem aracımdaki bluetooth kit aracılığıyla telefonla konuşamayacaksam İphone'u apple tepe tepe kullansın...

Nokia701 ekranı da dokunmatik olduğuna göre dokunmatik ekran iphone kadar başarılımıdır? Ekran kalitesi iphonedan çok mu düşük? düşük olduğu kesindir de görüntü çok kötümüdür nedersiniz?

• @Rocapitol
    Arkadaşım android işletim sistemini neredeyse nokia iphone hariç olmak üzere bir çok irili ufaklı
    üretici htc,sonyericsson,samsung,huawei gibi kullanıyorlar.
    Üstünlüğü uygulama sıkıntısı olmaması hemen her konuda ios kadar olmasada sıkıntısız bulunabilirliği,
    görsellik yazılım güncelliği gerçi android 4'ten sonra ne olur????
    701'e gelirsek ekran tft,ips tabir edilen LCD ekran iphone ile karşılaştırmak doğru sonuç veremeyebilir ama en parlak ekran sloganı ile lanse edildi göreceğiz yani gün ışığı altında bile sorunsuz ekranı görmek mümkün olabilir.
    701'in donanımı 1ghz işlemci 512 bellek ve 8gb depolama alanı ile geliyor ki sorun olacağını sanmam
    ama en önemli eksileri bence, kamerasında otofukus yok sabit focus,hdmı,dlna yok ve ekranı lcd,amoled değil yani olmasına rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 11 Aralık 2011; 19:54:16 >
  • Belge resmi çekmeyeceksiniz autofocus problem olmaz..
    Bu telefonu mor renkte gören var mı? Her yerde arıyorum ama bulamadım...Bu arada arkada 2 hoparlör var galiba..Stereo ses mi veriyor? Son bir soru,benim bütün rehberim google contacts ta yüklü..Bu telefonu alırsam direk yükleyebilir miyim?
  • Bayburt verdiğin bilgiler için saol gerçi HD çekimler yapabilirsiniz diyor ama?

Auto focus belge çekiminde çok faydalı ama o yok diye de telefondan geçmem... 8mp çok yüksek bir çözünürlük... Bu çöznürlükle çekilen belgeler zoomla okunabilir hale gelmeli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: besiktas

Belge resmi çekmeyeceksiniz autofocus problem olmaz..
    Bu telefonu mor renkte gören var mı? Her yerde arıyorum ama bulamadım...Bu arada arkada 2 hoparlör var galiba..Stereo ses mi veriyor? Son bir soru,benim bütün rehberim google contacts ta yüklü..Bu telefonu alırsam direk yükleyebilir miyim?

Mor renkte görmedim. Çift hoparlör var stereo ses mevcut. Google rehberi direk yükler mi o konuda bir malûmatım yok.

@Rocapitol, Android Symbian'dan üstün bir yazılım değildir. Symbian'dan üstün görülmesinin sebebi kullanılan yüksek donanimlardir. Aynı donanım altında olsalar Symbian daha hızlı çalışacaktır. Android donanımdan ötürü daha hızlıdır. Yazılım olarak Symbian daha hızlıdır. Donanım yüzünden yavaş kaldığı oluyor ama Belle ile bu sorun halledildi.

701 iPhone 3Gs'ten çok daha kaliteli bir ekrana sahiptir. IPS panelli TFT ekranı ile 1000 nit parlaklık sunuyor ve bu haliyle en parlak ekranlı cihaz olarak duyuruldu. iPhone 3Gs ekran kalitesi konusunda yanına dahi yaklaşamaz. Çözünürlük olarak ise %50 daha fazla piksele sahiptir.

HD çekim ayrı bir konu. O video ile alakalı bir durum. Daha uzak bir mesafeden çekerek bu sorunu aşabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

quote:

Orijinalden alıntı: besiktas

Belge resmi çekmeyeceksiniz autofocus problem olmaz..

Mor renkte görmedim. Çift hoparlör var stereo ses mevcut. Google rehberi direk yükler mi o konuda bir malûmatım yok.

@Rocapitol, Android Symbian'dan üstün bir yazılım değildir. Symbian'dan üstün görülmesinin sebebi kullanılan yüksek donanimlardir. Aynı donanım altında olsalar Symbian daha hızlı çalışacaktır. Android donanımdan ötürü daha hızlıdır. Yazılım olarak Symbian daha hızlıdır. Donanım yüzünden yavaş kaldığı oluyor ama Belle ile bu sorun halledildi.

701 iPhone 3Gs'ten çok daha kaliteli bir ekrana sahiptir. IPS panelli TFT ekranı ile 1000 nit parlaklık sunuyor ve bu haliyle en parlak ekranlı cihaz olarak duyuruldu. iPhone 3Gs ekran kalitesi konusunda yanına dahi yaklaşamaz. Çözünürlük olarak ise %50 daha fazla piksele sahiptir.

HD çekim ayrı bir konu. O video ile alakalı bir durum. Daha uzak bir mesafeden çekerek bu sorunu aşabilirsiniz.

Yarın Doğubank'a bir göz atacam..Belki mor renk bulurum..İphone4 ten sonra alışamam diye korkuyorum,iphone dan evvel e71 e52 kullandım..Tam bir E serisi hastasıyım..E7 yi pek tutmadım çünkü 701 hem bellek hem ram hem ağırlık hem de veri hızından e7 ye takıyor..

Nokia'ya her zaman zaafım var..Bugün İstinye Park Nokia Shop'a sordum 946 tl dediler..Şahsen 900 tl den 1 lira fazla vermem..Daha uyguna da bulabilirim belki..Acelem yok,mor rengi bulursam alacağım...

• bende kararsızım yahu bir türlü emin olamıyorum biraz beklesem e71 le idare etsemmi yoksa nokia701 i düşünsemmi diye

yazı dolayısıyla belge resimleri çekmek çok önemli olmasada bana arada gerekebiliyor, bundan dolayı 6303 ü olan bir arkadaşıma örnek bir kağıt çekmesini söyledim sanırım ondada otofokus yok fakat uygun odağa getirip çekince gayet net benim e71 gibi okunabilir yazıları sunuyor , ha ben belgeye daha yakın noktadan makro olarak çekiyorum oda makro değil azıcık daha birkaç cm yada 10cm daha yukardan normal mod olarak çekiyor. Bu konuda bir sıkıntı yaşarmıyım danışmak istiyorum ( önceliği düşük bir kriterim bu )

amoled,samoled,tft,lcd,led son zamanlarda çok bahsediliyor genel itibari ile sundukları kalite ve harcadıkları sarfiyat olarak hangi tür makuldur ve 701 için ne gibi bir yorum yapılır bu konuda?

ekran çözünürlüğü yeterlimi acaba (360*640) yoksa (480*800) ekranlı bir ürün ile yan yana koyunca emin değilim ben sizce dandik dururmu?

hd konusundada kararsızlığım var

özet olarak: her konuda kararsızım kullanıcıların ve/veya konu hakkında bilgi sahibi olanların yorumlarını bekliyorum :D

• alan kullanan arkadaş varmı bende bu ara biraz arayış içine girdim n8 ile bunun arasında kaldım öyle çok fazla programla uygulamayla falan işim yok oyunla hiç yok biraz internet biraz da fotoğraf çekmek için istiyorum af olmaması çok büyük bir kayıpmı örnek fotoğraf falan varmıdır özellikle iç mekan ve loş ışıklı ortamlarda çekilen
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayjkartal

alan kullanan arkadaş varmı bende bu ara biraz arayış içine girdim n8 ile bunun arasında kaldım öyle çok fazla programla uygulamayla falan işim yok oyunla hiç yok biraz internet biraz da fotoğraf çekmek için istiyorum af olmaması çok büyük bir kayıpmı örnek fotoğraf falan varmıdır özellikle iç mekan ve loş ışıklı ortamlarda çekilen

Hocam N8 ile bunu hiç kıyaslama istersen..

701 de daha hızlı işlemci daha iyi ram daha ergonomik boyut ve daha hızlı veri transferi var..n8 i ne yapacaksın?
  • Menü geçişlerinde n8'de olduğu gibi takılmalar görülüyor eğer böyleyse bu donanıma rağmen büyük eksi yazılır 701 için de
    http://youtu.be/ss-chnL-COk
    kamera fotoğraf video kalitesi
    http://symbianworld.org/9922-nokia-701-8mp-camera-test-hd-video-and-still-images-samples/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 13 Aralık 2011; 10:05:38 >

• 701 de ekran 1000 nit deniliyo ama videoloarda öle ahım şahım bi parkalık canlılık yok. valla SE ray ile 701 arasında kaldım. ray çok hızlı buna göre
  • @baybarut, haklısın ama çift çekirdek olduğu halde menü geçişlerinde takılan cihazlar dahi var.

@fear-tr, videolar yanıltıcı olabilir. Bizzat canlı görmek gerek. Orada ışık ayarları kısılmış da olabilir.
  • sonradan güncelleme gelirmi acaba belle için
  • Elbette gelecek.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.