Şimdi Ara

NOKIA 6300 <ŞIK VE KARİZMATİK> <ANA TOPIC> (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.879
Cevap
14
Favori
507.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: alperturgay

Eşime aldırdığım 6300 geldi az önce :)
    Versiyon 4.20
    Versiyonlar arasındaki farkları biliyor musunuz?

Dostum telefonda 4,20 diye bi versiyon yok şu anda piyasada sadece 2 versiyon var biri 4.70 diğeri de 4.71 bi yanlışın var yada prototip olan bir telefon olup ilk yazılımı olabilir mi ?
  • Yok yanlışım, Arnavutluktan geldi cihaz o yüzden. 4.20 Yazıyordu. Upgrade ettim az önce, upgrade programında da yüklü versiyon 4.20 , güncel versiyon 4.71 yazıyordu. Demekki 6300 modeli Türkiyeye geç geldi.

4.71 i yükledim, Türkçe dil desteği yok maalesef. (4.20 iken vardı Türkçe)

Müzikçalar çok güzelmiş, 6233 den sonra baya güzel geldi. Kullanımı çok rahat. Kulaklıklar da tatminkar bence. Dış ses yüksek ama kalitesi çok iyi değil, avea shopda incelediğimde belki kaliteli bir MP3 ile daha iyi ses verir diye düşünmüştüm ama dediğim gibi ses kalitesi , ses yüksekliği kadar iyi değil maalesef.

Telefon kesinlikle çok şık. Siyahını da çıkarırlar umarım. Ekran 16 milyon renk olduğu için 6233e göre daha canlı. Beni rahasız eden başka birşey menüde yazı karakterinin büyük olması. 6233 de 5 menü öğesi gözükürken, 6300 da 4 tane görebiliyorsunuz. Belki de daha rahat okunsun diye yapılmıştır ama bana fazla büyük geldi yazılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: serkanbaba

quote:

Orjinalden alıntı: sercibenim

nokia nın orginal updater programıyla 6300 ı 4.70 den 4.71 e yukselttim

fakat dil seceneklerinde turkce yok

update yapanlar yardımcı olurlarsa sevınırım....

acaba yok mu turkce yoksa benım tel yurtdısından geldi onun icin mi ole bi problem oldu..

yanlız versiyon 4.70ken turkce vardı..

tesekkurler...

Dostum içinde türkçe olmalı bende yükledim içinde türkçe var. Ama bence olay senin kullandığın updater programı ile alakalı eğer ingilizce kullanıyorsan türkçe yüklü olmalı. fakat diğer dillerde kullandı isen sorun ondan kaynaklanmış olabilir bence ingilizce versiyonu ile bi daha dene yada türkçesi vardı bi de onu dene

Kolay gelsin...

orginal nokia updaterla yukledım,updater indgilizceydi ondan mı olur dıyosun ???

anlamadım ben bu ısı yaaa zaten degısıklıklerı de okudum ama fark edemedım

sen hangı prograamla update edıosun??

tesekkurler..

• Dostum valla bende Nokia updater ile yükledim ingilizceydi program ama içinden tr yazılımı vardı telefonun sen bi daha update yap bence
  • update yapmadan önce telefonunuzu yedeklemenizi öneririm. update yaptıktan sonra tekrar yükleyin. telefondaki ayarları,her türlü dosyaları vs. yedekliyor..
  • arkadaşlar benim iki problemim var biri bu cihazın yani 6300 ın şarzı iki gün bile gitmiyor ikinciside e50 den çıkartıp bu cihazda kullandığım 512 mb lık hafıza kartım bir türlü doğru dürüst çalışmıyor biçimlendirilmesi gerekiyor diyor biçimlendiriyorum yine biçimlendirilmesi gerek diyor yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkanbaba

Dostum valla bende Nokia updater ile yükledim ingilizceydi program ama içinden tr yazılımı vardı telefonun sen bi daha update yap bence

allah allah yaa kafayı yıcem benım tel sanırım yurtdısından geldıgı ıcın bole bısey oldu..

tek ıhtımal bu kaldı yoksa baska bısey gelmıyo aklıma bıde phonix programıyla denıyım dedım ama baya karısık ustune dusup halledemedım..

allahtan ing var bole alıstım ama turkce olmayısı sınır edıyo..
  • Benimki de arnavutluktan geldiği için oldu herhalde... Ama öncesinde Türkçenin olup, updateden sonra olmaması çok saçma.

SMS yazarken de Türkçe karakter desteği yok maalesef...
  • evt evt bende dusundum onu madem dısardan geldı oncede turkce olmaması gerekırdı...

bakalım ınsallah en kısa zamanda bı caresını buluruz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkanbash

arkadaşlar benim iki problemim var biri bu cihazın yani 6300 ın şarzı iki gün bile gitmiyor ikinciside e50 den çıkartıp bu cihazda kullandığım 512 mb lık hafıza kartım bir türlü doğru dürüst çalışmıyor biçimlendirilmesi gerekiyor diyor biçimlendiriyorum yine biçimlendirilmesi gerek diyor yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Dostum şarjın az gitmesi gayet normal bende de 3 gün civarı gidiyor... Format olayı bende de oluyordu. Fakat kartı aynı dğerde başka bir kartla değiştirdim. Sorun halloldu. Karrta problem olabilir...
  • ilgin ve cevabın için çok teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar;
    Mesaj ayarları>>Metin mesajları>>Karakter desteği'nden ''İndirgenmiş''İ seçin..
    böylece mesajlarda türkçe karakter kullandığımızda hemen 2. mesaja geçmiyor..
  • Telefon fiyatlarında bir değişiklik mi oldu? Bir süredir takip etmedim. İkinci el bölümünde bir arkadaş 6300 için sıfırı 455 YTL yüksek fiyat vermeyin telefon için demiş.

http://forum.donanimhaber.com/m_14742179/tm.htm

Fiyat 455 'e düştü mü gerçekten? Orada soramadım, muhalefet gibi olmasın diye.

Bir de eğer bilen varsa 6233 le 6300 'ın birbirlerine üstünlüklerini ve 6233 'ün güncel fiyatını da merak ediyorum, üstünlükleriyle birlikte kıyaslamak için ikisini.

Bilgisi olan var mı bu konularda?
  • Valla dostum ankarada şu an sıfırı 450 YTL ama garantisi ne bilmiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: HakikiVisco

Telefon fiyatlarında bir değişiklik mi oldu? Bir süredir takip etmedim. İkinci el bölümünde bir arkadaş 6300 için sıfırı 455 YTL yüksek fiyat vermeyin telefon için demiş.

http://forum.donanimhaber.com/m_14742179/tm.htm

Fiyat 455 'e düştü mü gerçekten? Orada soramadım, muhalefet gibi olmasın diye.

Bir de eğer bilen varsa 6233 le 6300 'ın birbirlerine üstünlüklerini ve 6233 'ün güncel fiyatını da merak ediyorum, üstünlükleriyle birlikte kıyaslamak için ikisini.

Bilgisi olan var mı bu konularda?

Fırsatım olursa 6233-6300 karşılaştırma konusu hazırlayacağım.
    Her iki telefonda var. Kabaca kıyaslayayım, daha detaylı merak ettiğiniz birşey varsa yazarım.

Fiyatlar:

6300
    Paralel İthalat Ürünü/Grey, havale indirimiyle 455 Ytl
    Distribütör ürünü (KVK-GENPA), havale indimiyle 514 Ytl
    (KVK da 528 Ytl)

6233

Distribütör ürünü (KVK-GENPA), 428 Ytl
    (KVK da 478 Ytl)

Video Çekimi
    6233
    640*480 ile en yüksek çözünürlükte video çekimi yapan telefonlardan (6280 N93 diğerleri)
    6300
    QCif yani standart telefon video çözünürlüğü, telefon ekranı 320*240 olduğu için telefonda bile tam ekran net bir görüntü yok.

Kulaklık müzik kalitesi:
    İyi bir kulaklıkla 6233 gerçekten çok iyi. 6300'ı kalteli bir kulaklıkla deneyemedim ama kendi kulaklıklarıyla tatminkar , yani iyi bir kulaklıkla iyi bir sonuç verebilir.

Dış ses(hoparlör) müzik kalitesi:

6233 tabiki çok üstün. Walkman serisi telefonları bile geride bıraktığı düşünülürse 6300'ın hiç şansı yok. 6233 çift hoparlör (yanlarda), 6300 tek kullanıyor (arkada olması sesi biraz engellliyor). 6300'ın ses yüksekliği normal bir telefona göre gayet iyi ama ses kalitesi maalesef o kadar iyi değil. (kötü demiyorum, normal bir telefondan iyi)

Fotoğraf:
    6300 ve 6233 ile aynı anda, anda yeri çektiğim fotoğraf örneklerini en kısa zamanda ekleyeceğim.
    DÜZENLEME: 7-8 mesaj ileride Fotoğraf karşılaştırmasında göreceğiniz üzere 6233 daha iyi.

İşletim sistemleri:
    Aynı, bir fark göremedim. Sadece 6233 de menüdeki yazılar küçük ve daha çok menü satırı görebiliyorsunuz.

Ekran:

6300 daha iyi. 16milyon renk olduğu için ekran çok daha net . Ekran çözünürlükleri aynı.

Müzik çalar programı:
    6300'ın programı daha iyi. 6233 de ileri geri alma ve şarkı atlatmayı aynı tuşlarla yapmanız gerekiyor. 6300 programında Albüme, şarkıcıya, müzik türüne göre listeleme var. Ayrıca arayüzü daha kullanışlı ve estetik

Data :
    6233 de Nokia data kablosu şart (CA-53)
    6300 da mini-usb kablo kullanılıyor (sony kamera, motorolalar, PSP, Çin malı MP4 playerlar bu kabloyu kullanıyor, çok rahat bulunabilen bir kablo)

Sonuç olarak.
    Ben kendim 6233 kullanan biri olarak 6233 tercih ederim. Ekran (çok aşırı bir fark yokDÜZENLEME: Tekrar baktığımda 6300 ın ekranın bayaa bir iyi olduğunu farkettim ) ve müzikçalar dışında teknik olarak 6233 daha üstün. Eşime 6300 aldık, neden? görüntüsü, inceliği ve hafifliğiyle çok şık bir telefon. Sanki 6233'ün yarısı kalınlığındaymış gibi bir izlenim veriyor.
    Malzeme-dış görünüş olarak tek handikapı arka kapakta çok iz olması. Satine paslanmaz gibi bir malzeme.
    Hangi telefonu alırsanız alın pişman olmazsınız.

Daha da sadeleştirirsek:

Diğerine göre üstünlükleri:

6233

Video - Dış ses kalitesi - (Fotoğraf da gördüğüm örneklere dayanarak daha iyi gibi ama henüz 6300 fotoğraflarını bilgisayarımda incelemediğim için kesin birşey söylemiyorum)
    DÜZENLEME: 7-8 mesaj ileride Fotoğraf karşılaştırmasında göreceğiniz üzere Fotoğraf konusunda 6233 daha iyi.

6300

Görüntüsü - Müzik programı Ekran

Kabaca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperturgay -- 7 Haziran 2007; 10:05:37 >

• Alperturgay ayrıntılı 6300 ile 6233 karşılaştırması için çok teşekkür ederim. İnce yapısından ve görünümünden dolayı 6300 çok aklıma yatıyordu. Ama dediğin gibi 6233 'ün de üstünlükleri var. O yüzden yeni ve üstün bir ince model veya 6300i gibi geliştirilmiş bir model çıkmasını mı beklesem diye düşünmeye başladım. Ne de olsa acil bir ihtiyacım yok. Teşekkürler tekrar.
  • Rica ederim, bence video takıntınız yoksa 6300 rahatlıkla alabilirsiniz. Nokianın tuğla formatında olmayan nadir telefonlarından :)
  • ya arkadaşlar ben bişey söylicem... ben bu 6300 ı almayı düşünüyodum fakat ya bu nokianın resmi web sitesinde (tr) yok... bi baktım pek çok internet satış sitesindede stoklarda yok yazıyo... acaba bir sorunmu var?

üstelik çok çabuk ucuzladı farkındaysanız... ben biraz kıllandım... acaba nokia geri mi çekmeyi planlıyo...

kıllandım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: livnat
    arkadaşlar bir yanlışlık oldu özür dilerim... nokianın tüm telefonlar gelecek telefonlar son telefonlar bölümünde yok sadece homepage de var... kusura bakmayın onu görememişim...

:)
  • Telefona yüksek kapasiteli başka bir bataryanın sığıp sığmadığını deneyebilen/deneyebilecek olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 5 Haziran 2007; 17:33:05 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.