Şimdi Ara

NOKIA 6300 <ŞIK VE KARİZMATİK> <ANA TOPIC> (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.879
Cevap
14
Favori
507.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nokia'nın kendi upgrade programıyla eşimin 4.20 olan telefonunu 4.71 e yükselttim telefonun Türkçe dili kayboldu. Yurt dışından gelmişti, aynı şekilde yurtdışından getirtmiş başka bir arkadaşımıza da aynı şey olmuş.

Alarm saati ve görüşme süresi istediğiniz gibi ayarlanabiliyor mu bilmiyorum.
  • Son versiyon 4.70 olarak görünüyor şu an itibariylahttp://www.ade.cz/verze_sw.htm sitesinden baktığımızda. Yüklediğin yerde 4.70 seçeneği de var mıydı acaba? Belki 4.71 henüz Türkçe'ye çevrilmedi.
  • Nokia Software updater programını yüklediğinizde o kendisi buluyor, güncel versiyonunuzu ve yüklenecek olan en son versiyonu gösteriyor arayüzünde.
  • Arkadaşlar,

Telefon yazılımını güncelledikten sonra Türkçe'yi bulamayan arkadaşların sorununa açıklık getireyim. Öncelikle şunu belirteyim, bu bilgiyi Nokia Türkiye'den aldım.
    Eğer cihazınız Türkiye'ye Nokia Kom. A.Ş. tarafından ithal edilmiş bir cihaz ise, update programından sonra Türkçe çıkıyor. Yok eğer cihazınız diğer şahıslar tarafından grey market, yani paralel ithalat ürünü bir cihaz ise, update işleminden sonra Türkçe çıkmıyor. Bu cihazlarda Türkçe'nin çıkması için bir Nokia Shop'a uğrayıp Türkçe dil paketini ücret karşılığı yükletmeniz gerekiyor. Bu ücret de sorduğum bir Nokia Shop'ta 60 YTL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEONE -- 14 Haziran 2007; 11:37:31 >
  • Teşekkürler bilgi için. Zaten yurtdışı telefonlarda rastlanmasından belliydi. Ama 60 Ytl de kalın bir fiyat olmuş.
    Phoneix programıyla ben kendim yüklüyorum. Arkadaşın 6233 ünü de yurtdışından gelmişti. 5.10 versiyon dpsyası olduğu için onunkini yüklemiştik. Şu an Türkçe olarak kullanıyor.
    Eşim için problem değil zaten ama isterse ona da türkçe versiyon yükleyeceğim. Tabi önce 4.71 versiyon dosyasını bulmam gerekecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alperturgay

Teşekkürler bilgi için. Zaten yurtdışı telefonlarda rastlanmasından belliydi. Ama 60 Ytl de kalın bir fiyat olmuş.
    Phoneix programıyla ben kendim yüklüyorum. Arkadaşın 6233 ünü de yurtdışından gelmişti. 5.10 versiyon dpsyası olduğu için onunkini yüklemiştik. Şu an Türkçe olarak kullanıyor.
    Eşim için problem değil zaten ama isterse ona da türkçe versiyon yükleyeceğim. Tabi önce 4.71 versiyon dosyasını bulmam gerekecek.

Sevgili alperturgay,

Bu Phoneix programı nedir? Normal Nokia programından farkı nedir? Nereden indirebiliriz? Bu konuda bizi bilgilendirir misin lütfen?
    Ayrıca bu dil paketini biz yükleyemez miyiz? Nereden bulunur bu dil paketi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEONE -- 14 Haziran 2007; 14:08:59 >
  • Programı forumdaki bir arkadaşım verdi. Club Nokialarda kullanılan programmış. Şu aralar yoğun ama işlerini hallettiğinde güncelleme dosyalarını nasıl bulabileceğimiz konusunda bilgi verecek inşallah. Program ve yükleme bilgilerini bulabilirsiniz sanırım. Arkadaşın kendi yüklediği dosyanın linklerini vermeden izin istemem gerekir, o yüzden buradan veremiyorum.

Gelişme olursa zaten buradan ileteceğim.

Düzeltme: Programın NSU dan farkını kendi tecrübelerim kadar biliyorum. Bu programda Yüklenilecek yazılmı kendiniz seçiyorsunuz. Örneğin 6233 için 100 kadar belki daha da fazla 5.10 versiyon tipi sergiliyor. Siz seçiyorsunuz. Örnek olarak;
    6233 4.52 hafıza problemi olan telefonuma NSU (Nokia Software Updater) ile 4.91 versiyonunu yükledim. Bazı görsel değişiklikler oldu ama hafıza sorunu devam ediyordu. Daha sonra Phoneix programıyla 5.10 yükledim. Hafıza sorunu düzeldi.
    Telefonu genpa bayisinde aldığımda seçili dili Almancaydı, (Kutusunu ilk ben açtım) Phoneix ile güncellediğim zaman yine Almanca açıldı telefon. (Firmware dili olarak telefonun orijinalini seçmiştim çünkü) Sildiğim standart tema vs. de yüklenmişti. Tam bir format + versiyon yükseltmesi yapıyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperturgay -- 14 Haziran 2007; 14:40:25 >

• yaklaşık 2 hafta önce aldım. çok memnunum. şu an 4.70 tr versiyonunu kullanıyorum. 1 gb kingston micro sd içinde. menü geçişleri hızlı.

tema sıkıntısı yaşıyorum sadece. nerden bulabilirim değişik ve güzel temaları ?
  • Nokia 6300i modelini beklemek lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sonsuzuncu

yaklaşık 2 hafta önce aldım. çok memnunum. şu an 4.70 tr versiyonunu kullanıyorum. 1 gb kingston micro sd içinde. menü geçişleri hızlı.

tema sıkıntısı yaşıyorum sadece. nerden bulabilirim değişik ve güzel temaları ?

Güle güle kullanın telefonunuzu.

Tema için

http://www6.ownskin.com/index
    Kendi temanızı da yapabiliyorswunuz site üzerinden(Çok detaylı değildi en son)

http://www.zedge.net/

quote:

Orjinalden alıntı: xsw

Nokia 6300i modelini beklemek lazım.

İşte 6300i fiyatı da $2900

NOKIA 6300 <ŞIK VE KARİZMATİK> <ANA TOPIC>

6300i olarak bu var sadece i si de mi çıkacakmış 6300'ın?
    Yoksa her telefonun i 'si çıkıyor diye mi düşündünüz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperturgay -- 15 Haziran 2007; 12:22:08 >

• Telefonu iki gün önce nokia kom a.ş garantili olanlardan 530 ytl ye aldım. Çok zarif ve çok hafif bir telefon. Benim gibi sadece konuşan birisi için fazla fazla özellikleri var. Kulaklıkla müzik dinledim; eşimin W700 ü kadar başarılı. belki de daha başarılı ama detaylı inceleme fırsatım olmadı. Ekran ve menü görüntüsü mükemmel. fotoğraf kalitesi kesinlikle kötü değil. edge bağlantısı sayesinde eski gprs e göre gayet hızlı. içinde çıkan 128 mb hafıza kartı komik, dalga geçer gibi. Gidip 1gb almam lazım çünkü yetmiyor. USB kablosu girişini kapatan plastik parçayı çok sert yapmışlar, kapağın içindeki dişin biri esnek olmadığı için hemen kırıldı, yavaş ve dikkatli açlması lazım. USB kablosu için digital fotoğraf makinemin kablosunu kulladım sorunsuz çalıştı. (kutunun içeriğinde kablo çıkmıyor). Video çekim formatı zayıf; 176*144. Malesef eski Nokia telefonumun şarj aleti buna uymuyor, 6300ün çok ince bir jakı var. İlk geceki şarjın ertesi günü toplam 2 saatlik telefon konuşması, dört video,6 fotoğraf çekimi, yarım saat kulaklıkla müzik dinledikten sonra akşam 12de şarj uyarı vermaye başladı. Sanırım ilk sarjı olduğu için kısa sürdü. sağlıcakla kalın

• Başlarda şarj daha az gidiyor. Zamanla daha iyi oluyor.

Video çekimi birçok telefonla aynı ve gerçekten kötü (QCIF) . CIF olsa gayet güzel olurdu.

Mini USB denen kabloyu kullanıyor. Motorola telefonlarda, Sony Fotoğraf makinalarında, PSP de, Çin işi MP3-MP4 oynatıcılarda kullanılan çok yaygın ve rahat bulunan bir data kablosu.

Şarj ucu yeni nesil Nokialarda kullanılan tipte (N73- 6233) . İnce uç adaptörü ile standart şarj aletini kullanabilirsiniz.

Küçük hafıza kartı bana da saçma geliyor ama 1 GB kartla satılsa sanki fiyatı kart fiyatından daha fazla oynar gibime geliyor o yüzden sorun etmiyorum. 2 GB Micro SD ler 50 Ytl ye bulunabiliyor artık.

Bir de kulaklık çıkışı 2.5 mm lik. Avantajı 1-2 Ytl ye alacağınız bir 2,5-3,5mm dönüştürücü adaptör ile istediğiniz kulaklığı kullanabilirsiniz. Dezavantajı ise müzik kulaklığı kullandığınızda çağrı cevaplama/sonlandırma şarkı atlatma ses açma kapama gibi işlemleri yapamazsınız. Telefon üzerinden yapmanız gerekiyor tüm işlemleri. Çoğu nokia telefondaki gibi data girişine takılan 15 Ytl ve üzeri fiyatlardaki 3,5mm adaptörüne ihtiyacınız olmuyor yani.
    Adaptörün fotoğrafı:
     NOKIA 6300 <ŞIK VE KARİZMATİK> <ANA TOPIC>

• quote:

Orjinalden alıntı: THEONE

Arkadaşlar,

Telefon yazılımını güncelledikten sonra Türkçe'yi bulamayan arkadaşların sorununa açıklık getireyim. Öncelikle şunu belirteyim, bu bilgiyi Nokia Türkiye'den aldım.
    Eğer cihazınız Türkiye'ye Nokia Kom. A.Ş. tarafından ithal edilmiş bir cihaz ise, update programından sonra Türkçe çıkıyor. Yok eğer cihazınız diğer şahıslar tarafından grey market, yani paralel ithalat ürünü bir cihaz ise, update işleminden sonra Türkçe çıkmıyor. Bu cihazlarda Türkçe'nin çıkması için bir Nokia Shop'a uğrayıp Türkçe dil paketini ücret karşılığı yükletmeniz gerekiyor. Bu ücret de sorduğum bir Nokia Shop'ta 60 YTL

tesekkurler kardes sonunda bı mantıga oturtamadıgım durum cozuldu..

olay yıne para tuzagı yani..

• ince girişli sarj olayı nedir anlamadım birisi çıkıp bunun mantıklı bir açıklamasını yapsın..tebrik edeceğim..niye küçük yaparlar ki?bir yararı var da ben mi bilmiyorum..su an e 50 kullanıyorum bu da aynı..yakında 6300 alacağım o zaman telefona dair yorumlarımı paylaşabilirim sizinle..
  • Niye tüm firmaların farklı data kabloları, kulaklıkları var? pil tipleri farklı farklı? Birinin kulaklığı öbüründe çalışmaz. Aynı markanın bir telefonunun kullandığı aksesuarı diğer bir model telefonunda kullanamazsın? Aynı hesap bence.
  • Telefonun fiyatı internette 457 YTL ye kadar düşmüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsw -- 17 Haziran 2007; 17:24:44 >
  • babalar günü nedeniyle mavi bilgisayarda fiyatı (nakit alımlarda her ürün için geçerli %15 indirim var) fiyatı 496 ytl ye düşmüş. mavi bilgisayardan elektronik ürün alıcaksanız kampanyayı kaçırmayın derim. Bugün Twinmos 1gb micro sd kartı 22.80 e aldım. 6300e taktım sorun yok. Yalnızca eski karttaki oyunları, dönüştürücü, sensor, sunucu gibi programları pcsuitle kopyalayamadım, kopyalanmaya karşı korumalılar. telefonun kendi içinden kopyalamam gerekti, on dakikada kartı uyumladım, acemilik işte :)
    ayrıca nokia sitesinden Nokia wireless Presenter programını laptopuma kurdum. Powerpoint, mediaplayer, desktop ile gayet uyumlu çalışıyor. Bluetooth yardımıyla telefon uzaktan kumanda görevi görüyor. Bilgisayarlarını sunum amaçlı kullananlara duyurulur.
    Geçen hafta da internette 1gb kart hediyeli 6300ler 460 ytlye vardı fakat bunlar paralel ithalat, nokia kom a.ş garantili değil, bilginize.

• Nokia 6300 paralel ithalat olanda Türkçe dil var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsw -- 17 Haziran 2007; 22:30:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: thedentist

babalar günü nedeniyle mavi bilgisayarda fiyatı (nakit alımlarda her ürün için geçerli %15 indirim var) fiyatı 496 ytl ye düşmüş. mavi bilgisayardan elektronik ürün alıcaksanız kampanyayı kaçırmayın derim. Bugün Twinmos 1gb micro sd kartı 22.80 e aldım. 6300e taktım sorun yok. Yalnızca eski karttaki oyunları, dönüştürücü, sensor, sunucu gibi programları pcsuitle kopyalayamadım, kopyalanmaya karşı korumalılar. telefonun kendi içinden kopyalamam gerekti, on dakikada kartı uyumladım, acemilik işte :)
    ayrıca nokia sitesinden Nokia wireless Presenter programını laptopuma kurdum. Powerpoint, mediaplayer, desktop ile gayet uyumlu çalışıyor. Bluetooth yardımıyla telefon uzaktan kumanda görevi görüyor. Bilgisayarlarını sunum amaçlı kullananlara duyurulur.
    Geçen hafta da internette 1gb kart hediyeli 6300ler 460 ytlye vardı fakat bunlar paralel ithalat, nokia kom a.ş garantili değil, bilginize.

Orijinal içerikten kopyalayamadığınız şeyler varsa söyleyin bulup yükleyeyim.

• soruma cevap alamadım
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.