Şimdi Ara

Nokia 5800 ilk şarj süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar telefonun ilk şarj süresi 12 saat mi, yoksa dolduğu zaman fişten çıkarmam mı gerekiyor?

• dolduğu zaman fişten çıkarmalısınızyeni pillerde gerek yok 12 saat şarjda tutmaya
  • Yinede tut ne olacak ya
  • 12 saat hikayesine ben inanmıyorum.zaten en eski telefonlar bile şarj dolunca elektriği kesiyor yani fişte tutmak neye yararki elektrik almadıktan sonra.şarj bitince çek gitsin,5-6 kere şarj ettikten sonra tam randıman verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIMERIDER

12 saat hikayesine ben inanmıyorum.zaten en eski telefonlar bile şarj dolunca elektriği kesiyor yani fişte tutmak neye yararki elektrik almadıktan sonra.şarj bitince çek gitsin,5-6 kere şarj ettikten sonra tam randıman verir.

+1

4-5 defa tam doldur-boşalt yap. Şarjı tamamlanınca fişten çek.
  • hangi yuzyıldayız tam doldur sonra çek fişten. ama tam doldur tam boşalt yapmaya özen göster. yarısına kadar bitmiş pili 30dk şarj edeyim de dolsun hemen diye düşünme.
  • haklısın aynen öyle ben bizzat nokia teknik servisi aradım sordum bütün üretilen telefonlar öyle yeni telefonlar yani tam bitirboş boş desi n kapansın yada batarya zayıf desin o sırada tak tam doldur ama boş deince kapanıyoya öyle doldur açma telefonu tam dolunca 1-2dk bekle yada bekleme çek sonra aç telefonu kullan telefonda kendisi yazıyor hatta fişi çıkarın die.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar atladığınız bir nokta var. Şu anda Delta Peak yöntemi ile şarj ediliyor gerek cep telefonları olsun gerek de diğer yeni nesil şarjlı ürünler olsun. Bu yöntemde şarj edilen pil ünitesi gerilim miktarı istenilen seviyeye gelince akım kesilmez düşürülür. Yani şarj bitince akım devam eder ama çok düşük bir seviyede olur. Bunun nedeni akımı tamamen kestiğinizde telefonun sürekli şarj harcayıp tekrar düşük pil seviyesine düşmesine engel olma ve pil hücresindeki potansiyelin korunması.

İlk şarjın uzun tutlmasının nedenine gelirsek siz ilk şarjda pilin tüm hücrelerini ( %100 demeyelim de tamamına yakınını) açmaya çalışırsınız. Burada siz atıyorum 1 saatte şarj bitti uyarısı aldığınızda şarj adaptörü akımı düşürüp küçük akımlarla pilin son hücrelerini de açmaya devam edecektir. Bir nevi küçük doldur boşaltlar ile pilin gerçek potansiyelini açarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 12 Eylül 2010; 15:46:49 >

• Bataryayı tamamen bitirip ondan sonra şarja takan var mı merak ediyorum. Mesela benim için imkansız bir durum batarya yarıya inmişse eve geldiğimde takarım çünkü bitsin daha sonra şarja takarım dersem bu sefer şarjı dışarıdayken bitiyor. Zaten 5800 gibi bir telefonun şarjının çok az gittiği düşünülürse ben zararlıda olsa şarjı tam bitmeden şarj ediyorum.
  • yeni bataryayı ilk olarak 6 saat sarja taktım ancak dolu batarya. ardından 24 saat bile geçmeden sarjı bitti. neden olur acaba
  • Zaten normalde de öyle sarj 24 saat falan gidiyor... Ben ekran ışığı ayarını düşürdüğüm halde tüş dokunmatiği sesleri kapali olduğu halde sarj 1 gün gitmiyor... Telefon pasif halde durunca 1 günü aşabiliyor ancak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheProphecy

Zaten normalde de öyle sarj 24 saat falan gidiyor... Ben ekran ışığı ayarını düşürdüğüm halde tüş dokunmatiği sesleri kapali olduğu halde sarj 1 gün gitmiyor... Telefon pasif halde durunca 1 günü aşabiliyor ancak.

parlaklık sonra ekran ışıl ışıl titreşim ve sesler kapalı 1 hafta kullanıyorum aktif olarak . (müzik , internet mesaj yok ararım ararlar.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

quote:

Zaten normalde de öyle sarj 24 saat falan gidiyor... Ben ekran ışığı ayarını düşürdüğüm halde tüş dokunmatiği sesleri kapali olduğu halde sarj 1 gün gitmiyor... Telefon pasif halde durunca 1 günü aşabiliyor ancak.

parlaklık sonra ekran ışıl ışıl titreşim ve sesler kapalı 1 hafta kullanıyorum aktif olarak . (müzik , internet mesaj yok ararım ararlar.)

Ee sorun bizim telefonda mı yani?
  • quote:

quote:

quote:

Muhtemelen evet.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Muhtemelen evet.

Neyse böyle gidicek artık telefonu değişene kadar..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Muhtemelen evet.

Neyse böyle gidicek artık telefonu değişene kadar..

Galaxy S 2 Al :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.