Şimdi Ara

Nokia 5610 Xp ve N73 ME incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
10.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    forumda ilk 5610 alan arkadaşlardan 2.si bendim fakat aylardır boş zaman bulamadığımdan bu incelemeyi sizlere ulaştıramadım

inceleme konusu: 5610 Xpress Music ve N73 Music Edition
    ilk olarak 5610 kutu içeri

1- 5610 xpress music
    2- 1gb mini sd kart
    3- Kulaklık.. biliyorsunuz nokia'nın kendi vermiş oldugu kulaklıklar pek iç açıcı deildir.(yanında creative ep630 öneririm)
    4- Kulaklık ile telefon bağlantısı ve konuşma yapabilmek için son olarakta radyo anteni görevi gören 40cm'lik bir kablo.
    5- Cd ve birsürü kullanım klavuzu garanti belgeleri ve telefon kutusu

ikici olarak nokia n73 Music Edition Kutu içeriği
    1- Nokia N73 Music Edition
    2- Kulaklık (daha önce dediğim gibi sennheizer cx300 ve creative ep 630 denemiş olarak ep 630 öneriyorum yazımın sonunda kulaklıklar hakkındada konuşma yapıcam
    3- 2 gb mini sd kart
    4- Radyo,bas konuş ve kulaklık takmak için ve ayriyetten radyo anten görevi gören 45 cm'lik bir uzatma kablosu(bunu telefona takmak şart)
    5- Kullanım klavuzu,garanti belgesi ve birsürü kağıt son olarak kutusu.

Telefonları 2 haftadır inceliyorum
    Sanırm herkes için en önemlisi kulaklık sesleri olsa gerek
    ve bunu üzülerekten söylüyorum 5610 n73'e çok güzel bir fark atıyor
    ve en güzel mp3 playerleri en güzel kulaklıkları denemiş birisi olarak
    5610 kulaklık sesi olsun dış sesi olsun n73me'ye tabiri cayizse havasını atmakta
    kamera çekimlerini forumdan görmüş oldugunuzu varsayıyorum fakat en kısa zamanda güzel manzaralar yakalarsam onlarıda eklimeyi umuyorum.
    kameraların mercekleri aynı kalitede
    örneğin n73me de carl zeiss optik olmasına rağmen 5610'un ufacık merceği n73 me kadar kaliteli görüntüler ve videolar çekmekte

siz en önemlisi symbian diyorsanız 5610'da symbian bulunmamakta
    yani program olsun yeni n series oyunları olsun hiçbirini yükleyemezssinizancak ve ancak ufak küçük dosyalar.jar olmalı (java)
    n73 javayıda desteklemekte

ve en can alıcı noktalardan birisi şarj olayıdır sanırım
    ikisinide 2 haftadır deniyorum kullanıyorum ikiside 2.5 gün 3 gün arasında gitmekte tabi çok kullanırsanız 24 saatte bittiği oluyor ör:(msn oyun mp3) tüm gün

telefonların menüleri çok güzel ama klasik nokia :)
    eskiden ngage qd kullanmış biri olarak n73me oldukça hızlı
    başka merak edilen konular varsa sizi aydınlatabilirim.

fakat genel olarak symbian derseniz n73 alın
    sırf müzik istiyorum geris boş derseniz 5610 alın
    yani 5610 dış seste ve kulaklık sesinde n73me'yi ezer

bence geri kalan özellikler birbirini kapatmakta sonuç olarak geriye kalan herşeyi birbirine eşit.

sesi test ederken sennheizer cx300 ve creative ep 630 kullandım
    onlarında farkını burada söylemek gerekirse.
    ikisindede çok az fark var
    cx300 sesi daha berrak geliyor ama baslar çok geride kalıyor
    ep630'un sesi dengeli yani baslar daha önde fakat tizler dengeli çıkıyor
    ep 630 fiyatı 40 ytl
    cx300 75 ytl civarı
    aradaki farkı vermeyin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkcs -- 25 Ocak 2008; 21:22:28 >

• inceleme için sağol kardeş birde gece fofo çekimleri- ve video kaliteleri hakkında bilgilendirirsen en yakın zamanda, sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighTechLowLife -- 25 Ocak 2008; 22:26:09 >
  • sağolasın kardeşş n73me kullanmıs we asus p535 almıs birisi olaraktan... ikinci bir tel oalrak 5610 alıcağım
  • dostlar kardeşler
    ikisininde çözünürlüğü aynı kalitede
    fotoğraflarıda karşılaştırırsanız 5610 bölümüne ve n73me bölümünde birsürü örnek mevcut
    ben çok güzel ortamlar göremediğim için buraya foto koyamadım

fakat n73'ün fotoğraf menüsünde

ISO ayarı : ışığa karşı duyarlıkık (yani gece çekimi ve çok parlak çekimlerde güzel bir işlevi var
    denemek isteyenler karanlık bir odada flaş ile duvardaki yanmayan ampülü çekebilirler :)

Fotoğraf ayarı : yani bir pozlama telefisi denilen kısım :) bununda faydası var gece çekimlerinde ve çok aydınlıkta fotoğrafın parlaklığını ayarlıyorsunuz.

ve n73me de manzara,spor,ve gece portre modları var
    ayriyetten güneşli,bulutlu,akkor lamba,florasan diye ayarlar koymuşlar.
    aslında bu özelliklerin birkısmı 5610'da mevcut

bu yazdıklarım kişisel tercihleriniz...
    isteyen otomatik modda çeker
    ama adamlar bu ayarları koymuşlar sizde kullanın telefonunuzu merak edip deneyin.

ama tekrar tekrar söylüyorum 5610'un ufacık merceği bu olayları yapabiliyor
    yani kameraları aynı kaliteye sahip

çıkış tarihlerinde bi 7-8 ay fark var
    tabiki teknolojiye etki etmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkcs -- 26 Ocak 2008; 20:43:12 >

• turkcs, hocam inceleme için teşekkürler.Güzel bir inceleme olmuş.
  • eyvallah forumsever kardeşim
  • kulaklık girişi 3.5 mudur 2.5 mudur acaba ona göre kulaklık alıcaz, dönüştürücüye gerek var mı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoveHentai -- 4 Şubat 2008; 13:15:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    nokia 6600 symbian v.?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: LoveHentai

kulaklık girişi 3.5 mudur 2.5 mudur acaba ona göre kulaklık alıcaz, dönüştürücüye gerek var mı acaba

5610 unki 2.5.. sanırım n73me ninde 2.5.. yani dönüştürücüye gerek var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighTechLowLife -- 4 Şubat 2008; 13:19:30 >
  • 5610 reklamlarında kafayı bere gibi saran kulaklıklardan görüyoruz da n73'ünkü gibi kulaklık da kullanabilir miyiz, yoksa öbürü mecburi mi?
  • Arkadaşlar 5610 kullanıyorum tek kelimeyle süper ve kamerası gayet kaliteli resimler çekmekte gerek foto gerek video harika bir tel zaten müzik konusuna girmeme gerek yok 5610 farkını atmakta ve :) normal kulaklık kullanabilirsin
  • merak edilen b konuydu teşekkür ederim
  • kamera çok güzelde sesi çok çıkmıyo
  • ya bende bısı dıcem 5610 2 gun once aldım ama mercek kucuk demıssınız ondanmı bılmıorum vıdeo cekerken zoom yapmadıgım halde zoomluymus gıbı cekıor yakınlastırıor ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ParanoRe

ya bende bısı dıcem 5610 2 gun once aldım ama mercek kucuk demıssınız ondanmı bılmıorum vıdeo cekerken zoom yapmadıgım halde zoomluymus gıbı cekıor yakınlastırıor ?

videonun çözünürlüğü fotoğraftan oldukça küçük olduğu için öyle yapıyor.
  • ya arkadaşlar ben 5610 kullndım dış sesi berbat yapmayın Allah aşkına kulaklıkla n73 ü dinlemedim ama 5610 u dinledim.kulaklık sesi iyi ama dış hoparlör sesi berbat eski bozuk radyolar gibi çalıyo :D
  • gece flaşlı çekimde kesinlikle 5610 daha süper
  • ARKADAŞLAR BU TELEFONU ALMAK İSTEYENLERİ UYARMAK İSTİYORUM!!!!

BEN 3 AY ÖNCE KURTULDUM ŞÜKÜRLER OLSUN BU BELADAN.

NEDEN DİYECEKSİNİZ ANLATIYORUM...

EVET TELEFON HARBİDEN İLGİ ÇEKİCİ SPOR VE KARİZMA ÖTESİ..

KAMERA ÇEKİMİ HELDE GÜNDÜZLERİ BENCE ÇOK ÇOK HOŞ(ŞU AN 6500 SLİDE VAR BENDE 5610 XM KAMERA OLARAK ÇOK ÜSTÜN)

SES OLARAK HALİ İLE TAM BİR XM...

FAKAT İŞTE CAN ALICI NOKTA.TELEFON KASA OLARAK HATALI İMAL EDİLMİŞ.TELİN AYNISINDAN EŞİMEDE ALDIM BERABER KULLANIYORDUK.
    EŞİM Bİ GÜN BANA TELEFONUN SAĞ SOL NİKEL TUŞUNUN (ORTADAKİ RADYO-MÜZİK ÇALAR GEÇİŞ TUŞU)YERE DÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEDİ İNANAMADIM..

15 GÜN GEÇMEDEN BENDEDE NİKEL TUŞUN KENAR PLASTİK ÇERÇEVESİ ÇATLADI.TUŞ MALZEMESİ METAL TABAN PLASTİK YAPILMIŞ VE BU NAVİ TUŞU KENDİ ÇEVRESİNİ KIRMAYA HATTA BAZEN YERİNDEN ÇIKMAYA BAŞLIYOR.

BU TUŞU KULLANMAMAYA ÖZEN GÖSTERECEKSENİZ BEN TELEFONDA BAŞKA EKSİ GÖRMEDİM...

• arkadaşlar bende n73 almayı düşünüyorum ama ortadaki joystick beni endişelendiriyor se k750 yi de o yüzden bıraktım ne dersiniz sorun çıkarır mı
  • bişey daha dormak istiyorum arkadaşlar 5320 xpress music im n73 mü ne dersiniz teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.