Şimdi Ara

No Harddisk Detected Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette çok aradım ancak sorunuma çare bulamadım.

Pc açılırken No Harddisk Detected diyor ancak bunu demesi Pc'nin açılmasına mani olmuyor.

Biosta Harddisk gözüküyor. AHCI değil IDE seçili.

Marvell'i Disable yapınca demiyor ancak Enable yapınca diyor.

Biosu resetledim, (Pil ve Jumper) düzelmedi.Bios Update yaptım düzelmedi.

Yeni Sata kablosu aldım fark eden bir şey olmadı.

HD Tune ile derin bad sector taraması yaptım 1 tane bile bad sector çıkmadı.

Health kısmında veri aktarma sorunu var gözüküyor ancak bunun araştırmasını yaptığımda programın bu konuda 0 disklerde bile bunu verdiğini söyleyenler var.

Bu programa göre Harddisk sağlıklı ve performanslı

Bu program ile Bad sector taraması da yapıyorum şu an da %70 bitti ve hepsi yeşil.

Nasıl çözebilirim bunu?

Ekleme:

Ana Kart: ASUS P5Q SE2
    Hardisk: Samsung SATA II 7200 RPM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiredWarrior -- 10 Ocak 2014; 17:59:22 >

• Selam
    Marvell slotlarında HDD takılı değilse elbette bu hatayı alırsınız.. Bu Marvell sürücüyü Disable yapın ve isterseniz sürücüyü sistemden de kaldırabilirsiniz.
    Ayrıca; Eğer @BIOS'ta AHCI modu varsa bunu IDE modundan AHCI moduna geçirin ki, daha performanslı çalışsın sistem..

Yazdıklarınızdan anladığım ve resimlerden gördüğüm kadarı ile sisteminizde hiç bir sorun bulunmamakta.
    Bilginize ve kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Marvell slotlarında HDD takılı değilse elbette bu hatayı alırsınız.. Bu Marvell sürücüyü Disable yapın ve isterseniz sürücüyü sistemden de kaldırabilirsiniz.
    Ayrıca; Eğer @BIOS'ta AHCI modu varsa bunu IDE modundan AHCI moduna geçirin ki, daha performanslı çalışsın sistem..

Yazdıklarınızdan anladığım ve resimlerden gördüğüm kadarı ile sisteminizde hiç bir sorun bulunmamakta.

Selam, Marvell slotları hangisi oluyor? SATA1,2,3,4,5,6 diye 6 tane slot var

AHCI moduna alınca da aynı sorun devam ediyor.

Ayrıca şu konuda var,bunlar birbiri ile alakalı mı bilemiyorum:

http://forum.donanimhaber.com/m_86336605/f_//tm.htm#86336916

• TiredWarrior kullanıcısına yanıt
    Anakartınızın sitesinde belirtildiğine göre şöyle yazıyor.

Storage
    Southbridge
    6 xSATA 3 Gb/s ports
    Marvell 88SE6102 PATA controller
    1 xUltraDMA 133/100/66 for up to 2 PATA devices

Yani buradaki UltraDMA 133/100/66 IDE Hard Disk Marvell sürücüsü ile destekleniyor.. Sizdeki HDD SATA olduğuna göre 1. porta takılı olarak çalıştırmalısınız..
    Anakartınızın sitesindeki veriler şöyle:http://www.asus.com/Motherboards/P5Q_SE2/#specifications
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Anakartınızın sitesinde belirtildiğine göre şöyle yazıyor.

Storage
    Southbridge
    6 xSATA 3 Gb/s ports
    Marvell 88SE6102 PATA controller
    1 xUltraDMA 133/100/66 for up to 2 PATA devices

Yani buradaki UltraDMA 133/100/66 IDE Hard Disk Marvell sürücüsü ile destekleniyor.. Sizdeki HDD SATA olduğuna göre 1. porta takılı olarak çalıştırmalısınız..
    Anakartınızın sitesindeki veriler şöyle:http://www.asus.com/Motherboards/P5Q_SE2/#specifications
    Kolay gelsin..

Hocam cahilliğime ver marvell ne işe yarar tam olarak bilmiyorum.Sadece bildiğim biosta onu kapatınca no harddisk hatası vermiyor.Benim merak ettiğim Marvell'i Disabled yapmak sorunu ortadan kaldırıyor mu yoksa örtüyor mu?

Şu an zaten 1.porta takılı,2. de dvd takılı diğerleri boş.Bir site de 3. ve 4. leri kapatın yazmışlardı onları da kapattım doğru mu yaptım bilmiyorum açmalımıyım?

Sizin anakartın IDE Hard Disk portunun sürücüsü bu Marvell. Yani kontrolcü
    6 tane SATA portları Intel ile desteklenmiş.. IDE Hard Disk kullanmadığınıza göre bu porta ve sürücüye de ihtiyacınız yoktur..

Marvell aygıt sürücüsünü Disabled yapın ve F10 ile kaydettikten sonra sorun ortadan kalkacaktır. Onu bir daha açmazsınız olur biter. Eğer IDE bir HDD bağlarsanız sisteme, o zaman açarsınız (Enabled).
  • @Bay_KG Eyvallah saolasın teşekkürler.

Sen bilgili birine benziyorsun şu konuda da yardımcı olursan memnun olurum

http://forum.donanimhaber.com/m_86336605/f_//tm.htm

Birisi bazı anakartlar bu sorunu yapıyor dedi eğer öyleyse çözümü nedir? Tekrar teşekkürler.

Ekleme: Ayrıca AHCI mı seçili kalsın? Bunun farkı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiredWarrior -- 10 Ocak 2014; 19:33:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    No bootable device hatası..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Evet AHCI modunda olsun @BIOS.
    AHCI modu IDE moduna göre 2-3 katı daha hızlıdır. Yani; SATA Hard Disk SCSI modunda çalışacağından daha hızlı işlem yapar.
    Diğer konuya da bir göz atayım. :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.