Şimdi Ara

.::. NİSSAN QASHQAİ 2014 .::. (512. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.994
Cevap
173
Favori
1.085.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: sagiras

hava ve polen filtrelerini veriyorlar da yağ, mazot filtrelerini biz imha ediyoruz deyip vermiyorlar. Size verdiler mi?

Yağ ve mazotu vermemeleri lazım. Atık yönetmeliğine göre imha ediliyorlar. Faturanıza da bunun imhası için ufak bir bedel yazılmış olabilir hatta.
  • Teşekkürler arkadaşlar. Dün anadolu sigortayı aradım. Dediğiniz gibi yerli cam önerdiler. Ama ilkin otoking e gitmemi tavsiye ettiler. onarımı mümkün olmazsa, cam değiştirme işi sonraya kalacak. Bana da mantıklı geldi işin aslı. Çatlak çok küçük, dairesel ve yıldızvari tarzda max 1 cm çapta bir çatlak. Otokingin sitesinde gösterdikleri öncesi ve sonrası örnek benim vakaya benziyor. inş öyle olursa çok daha memnun kalacağım.
    Environmental lobby says Renault Espace 1.6 dCi emissions are up to 25x above limit
    http://www.worldcarfans.com/1151124101384/environmental-lobby-says-renault-espace-1-6-dci-emissions-are-up-to-25x-above-limit

• quote:

Orijinalden alıntı: İrfan 3448

http://www.worldcarfans.com/1151124101384/environmental-lobby-says-renault-espace-1-6-dci-emissions-are-up-to-25x-above-limit

Bu haber beni şaşırtmadı. Bütün performanslı dizellerde sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Honda crv 1.6 160 bg lik dizelin de incelenmesi lazım.
    biz de bugün 1.2 skypack otomatik benzinli aracımızı teslim aldık. Zaten iç donanım ve dış görünüş olarak hoşumuza giden bir araç henüz çok ayrıntılı inceleyemedim kullandıkça göreceğiz yalnız ilk etapta yakıt ve göstergesiyle ilgili şu durumlar gözüme çarptı normal midir sizce :
    1. Depoyu doldurdum 56,7 lt. benzin aldı. kapasitesinden (55lt) daha az almasını bekliyordum.
    2. Depoyu doldurduktan sonra ilk harekette 857 km. gidilebileceğini gösteriyordu, sonra bu sürekli düştü 20 km yol gittiğimde 750'leri gösteriyordu.
    3. Hareket ederken yakıt tüketimi göstergesi normal olarak sürekli değişiyor ama durur konumda frene basılıyken yakıt tüketim göstergesi sürekli max.da yani 30 l/km 'yi gösteriyor. Bu da ortalamayı yükseltiyor gibi geldi ama emin olamadım. Bu durumlar normal midir?
    teşekkürler.
    -kullanım stilinize göre kalan km bilgisi değişebilir. Mesea bir ara düz bir yolda 90 km hıza sabitleyip bu değeri gözlemleyin. Baya bir artması lazım.
    -Bahsettiğiniz anlık tüketimdir ve bu normal bir durumdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yaşadığım En İyi Gün Bugundür
  • SnypeR kullanıcısına yanıt
    aynen tekrardan bakıcam..
    forumda kımse ne kadar teklıf aldıgını yazmıyor arkadaslar alacak arkadaslar yada alanlar teklıflerı yazarsanız sevınırız..

Kim ne derse desin siyah renk bir çok araba için asil bir görünüm katıyor. Arabanın kendini göstermesinde tek renk ancak bir önceki aracım siyahtı ne tozdan kurtulabildim ne çizikten o yüzden eğer seçme şansım varsa siyahtan uzak duruyorum. Bunun için beyazını aldım ama aklım hep siyahta kaldı.

Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

Saygıyla

Ben 128 lik araç için 6 binlik bir indirim almıştım.

Saygıyla

Orijinalden alıntı: smlycl

merhabalar,
    biz de bugün 1.2 skypack otomatik benzinli aracımızı teslim aldık. Zaten iç donanım ve dış görünüş olarak hoşumuza giden bir araç henüz çok ayrıntılı inceleyemedim kullandıkça göreceğiz yalnız ilk etapta yakıt ve göstergesiyle ilgili şu durumlar gözüme çarptı normal midir sizce :
    1. Depoyu doldurdum 56,7 lt. benzin aldı. kapasitesinden (55lt) daha az almasını bekliyordum.
    2. Depoyu doldurduktan sonra ilk harekette 857 km. gidilebileceğini gösteriyordu, sonra bu sürekli düştü 20 km yol gittiğimde 750'leri gösteriyordu.
    3. Hareket ederken yakıt tüketimi göstergesi normal olarak sürekli değişiyor ama durur konumda frene basılıyken yakıt tüketim göstergesi sürekli max.da yani 30 l/km 'yi gösteriyor. Bu da ortalamayı yükseltiyor gibi geldi ama emin olamadım. Bu durumlar normal midir?
    teşekkürler.

Sn smlycl,
    Bir ve ikide belirttiğin durum normaldir, anca üçüncü sorun benimde kafama takılıyor. Normalde durduğunda sıfır olması gereken gösterge max. oluyor.
    Bunun mantıklı bir açıklamasını bilen varsa bizleri aydınlatsın lütfen.
    Saygıylar

• Arkadaşlar duran araçta yakıt ortalamasının maksimum olması normal midir?
    Eğer normalse bunu mantıklı açıklaması nedir?
    Saygılar
    Araç durduğunda yakıt tüketimi sıfır olmaz haliyle. Bazı araçlarda lt/100km yerine araç durduğunda l/h cinsinden gösterime geçer. Nissan da bu gösterge tipi tercih edilmemiş. Fakat gördüğünüz 30 rakamı gerçek değer değil orası net.

Orijinalden alıntı: acquiles

Araç durduğunda yakıt tüketimi sıfır olmaz haliyle. Bazı araçlarda lt/100km yerine araç durduğunda l/h cinsinden gösterime geçer. Nissan da bu gösterge tipi tercih edilmemiş. Fakat gördüğünüz 30 rakamı gerçek değer değil orası net.

Aynen dediğiniz gibi..
    Normalde l/km olarak hesaplanır. Ama km 0 olunca matematikte tanımsız olur. O yüzden ekranda saçma bir değer görüyoruz.
    Rölantide 1 lt civarı bir şey yakar.

Almayı düşündüğüm araç esasen aynı modelin 1.6 dizel olanıydı. 10 farklı bayiden 1.6 dizel otomatik skypack paketi için fiyat aldım ve en düşük aldığım(101bin) bayiye 500TL kapora gönderdim. Arada yaklaşık 15 bin fark olmasına rağmen nedense 1.2 benzinliyi o güne kadar hiç değerlendirmemişim. Ertesi gün imza vs. için bayiye gittiğimizde aklımızda kalmasın diye 1.2 'yi test etmek istedik. Şansımıza araç vardı ve kısa bir tur attık. Hemen arkasından aynı yolda 1.6 dizeli de kullandık. 1.6 dizeli daha önce de kullanmıştım ama benzinli motorun dizele göre ne kadar sessiz ve sarsıntısız çalıştığını o an farkettim. Ayrıca performans olarak motordan çok da anlamayan birisi olarak kendi açımdan yeterli olacağını düşündüm.
    aradaki fiyat farkı, sessiz çalışması, vergisinin daha düşük oluşu, bakım ücretinin az da olsa düşük oluşu ve yılda en fazla 10bin km. yapacağımızı da düşünerek 1.2 benzinli almaya karar verdik. Malum 1.2 için fazla pazarlık şansımız olmadı ama artık bayideki satış uzmanı arkadaşa da güvenerek verdiği fiyata(86bin) tamam dedik. Almaya karar verdikten sonra da yoğun bir araştırmaya girdim ve forumlardaki yorumlardan da doğru karar verdiğim kanısına vardım.
    Dün de aracı teslim aldık. Aracı inceledikten ve biraz kullandıktan sonra da değerlendirmelerimi yazarım ama İlk yakıt tüketimi değerlerini paylaşayım : dün akşam oldukça yoğun bir trafik vardı, maslak-kağıthane arası yaklaşık 12 km. 45 dk. da gelebildim. Kontağı kapatmadan önce "Yakıt Ekonomisi 1" değeri (araca bindiğimde sıfırlamıştım) 7,2 'yi gösteriyordu(sanıyorum bu anlık yakıt tüketimi). kapattığımda ekranda görünen "Mevcut" yakıt tüketimi değeri 8,4 'tü. Sanıyorum kontağı kapattığımdaki değer de ortalamayı gösteriyor. 8,4 de dünkü trafik yoğunluğunda benim için makul bir değer gibi görünüyor, şimdilik bu şekilde.. herkese sağlıklı kazasız sürüşler dilerim..

• Aracın önündeki havalandırma ızgarası malum çok açık; taş çarpması vs durumlarda radyatörün hasar alma riski yüksek...

yurtdışı forumları araştırırken şöyle bir parçaya rastladım ama tabi ülkeye gelişi vs araştırmadım..
    ilgilenen arkadaşlar olursa linkini vereyim yinede..

www.zunsport.com
    Nissan Qashqai (2.0 Diesel with Parking Sensors) - Lower Grille
    https://www.zunsport.com/en/nissan-grilles/nissan-qashqai-2.0-diesel-with-parking-sensors-lower-grille?filter=272

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.