Şimdi Ara

.::. NİSSAN QASHQAİ 2014 .::. (361. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.994
Cevap
174
Favori
1.041.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 359360361362363
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz üzere daha önce de söylemiştim araca xenon taktırdığımı. Kısa bir bilgi vereyim altta da fotoğraflar var. Bakın fikriniz oluşsun.

Fiyatla ilgili soru sormanızı istemiyorum. Çünkü çok iyi bir yakınımın yerinde yaptırdım ve fiyatla ilgili bir bilgi vermem sizi yanıltır. Ancak piyasada 400 TL civarında şuan Photon Professional Xenon Solutions H11 6000K. Ayrıca sislere de Photon XenonEfect 5000K beyaz ampul taktırdım.

Xenon takılırken içiniz gider en azından benim gitti. Eğer düzgün bir şekilde saklamak istiyorsanız ön panjur ve tampon bir güzel iniyor aşağı Araca cepheden bakınca sol tarafın beyini far hizasında 2 karış civarı altta bir vida boşluğu var oraya bir pul koyup sıkıştırdı. Üstten bakınca biraz görünüyor ama sağ far içintakılanın yerini göremedim. Takan arkadaş tarif etti görmek imkansız

Performansa gelirsek ben önceki aracımda da 3 sene xenon kullanmıştım. O orjinal Philips markaydı 8000K o yüzden sarı farlar epey bi kör geliyodu. Hatta tam net akşam olmadığı zaman açıldığının hiçbir türlü farkına varamıyodum yani o derece kör geliyodu bana

Herhangi bir arıza ışığı falan yanmıyor. Zaten Can-buslı. Görüntü olaraksa muhteşem ötesi Böyle vitrin camlara ve araçların üzerinden bakarken (2 fotoğrafta var anlarsınız) aynı reklamdaki o koyu mavi görüntü var ve aynı platinum

.::. NİSSAN QASHQAİ 2014 .::.

• @sputnik43 Teşekkürler.

@hakan_028 , xenon beyinleri saklanmak istenmezse, gözükür bir yere monte edilmek istenirse farı sökmek için yine de tampon ve panjurun sökülmesi gerekiyor mu?
    Yoksa sadece beyinleri gizleme amacıyla mı söküldü tampon ve panjur?
  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    Görünür bırakmak istersen sökmeye gerek yok. Ancak muayeneye gideceksen 3 yıl sonra komple sökmen gerekir. Ama dersen ki ben 3 sene tutmam aracı o zaman bir yer bulunup plastik kelepçeyle sabitlersin iş biter.

Ben gizlemek istediğim için söküldü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani far sökmek için tamponu sökmeye gerek yoksa bu güzel bişey.

Muayeneden her türlü kalıyor, bana denk geldi, hem mercekli far, hem de içeriden yükseklik ayar tuşu var, ona rağmen far yıkama ve yüke göre otomatik yükseklik ayarlama olmadığı için kaldı.
    Bunu yaşayınca bir diğer aracın muayenesinden önce xenon ampulünü söktüm, beyin duruyordu araçta, normal ampulü taktım o şekilde girdim muayeneye. Geçti tabi.

Yani benim bildiğim ve yaşadığım üzere beyin gizlenmiş olsa bile otomatik yükseklik ayarı ve far yıkama sistemi olmayınca orjinal olmadığını anlıyorlar ve her türlü kalıyor muayeneden.
    Tabi belki size veya çevrenizde tanıdığınız insanlara bu denk gelmemiş olabilir. Ben de muayeneden kalan araçla iki sene önceki muayenede geçmiştim, iki sene önce de aynı şekildeydi, o zaman geçirdiniz dedim hatta.
    Ama her sene farklı bir şey bulup, keşfedip yollarını buluyorlar, örnek olarak ruhsatta koltuk sayısının yanlış yazıldığı aracı tam iki kere muayeneden geçirmişsin, üçüncüde mi aklına geliyor yanlış yazıldığı, kaldı ki sanki o sayıyı ben yanlış yazmışım da emniyet yazmamış gibi ruhsat yaprağı ücretini ödemek ve emniyete git gel yapmak zorunda bırakılıyorum :)

Neyse uzattım, muayene vakti gelince deneyebilirsiniz arzu ederseniz, kalırsa tekrar muayenesi ücretsiz, xenon ampulünü söküp normal ampulü takarsınız kısa sürede geçersiniz tekrar muayenesinden.
    Xenonlu haliyle geçirirlerse ne ala.

• Zaten beyinleri saklatmamın sebebi ampulleri değiştirip muayeneye gitmek. Kaputu kaldırıp bakıyo çakallar açar açmaz da görürse zaten kalmış olursun muayeneden. Benim amacımda bu beyinler saklı olsun dertsiz sıkıntısız ampulleri değiştirip muayeneden geçeyim yeter. Sonra tekrar xenon ampullerle yola devam

Beyinleri saklatmiyacaksanız farı sökemeye gerek var mı şu an tam kestiremiyorum ama max. far sökülür o da far takılıyken kabloları sök tak belki sıkıntı olur diye.

• Beyine de laf ederler mi bilemedim, benim ampulüm orjinalse ve kuvvet ve sapma yönünden sorunlu değilse neyine laf edecekler bilemedim. Ama yaparlar mı yaparlar. Maksat vatandaşı yolmak :)
  • Benim dayıma oldu gerçi o benim lafımı dinlemedi baştan sökmedi gitti muayeneden geçemeyince benim dediğimi yaptı yani ampulleri değişirdi. Ama adam artık biliyo daha yer mi git beyinleri de söktür demiş

Adamlar da haklı yani kendini salak yerine koydurmuyo beyin var işte belli diyo sen burdan geçtin mi gidip ampulleri değişcen diyo bırakıyo hemen

• arkadaşlar radyolarımız şehir içinde bile cızrtılımı bana mı öyle geliyor acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_028

Zaten beyinleri saklatmamın sebebi ampulleri değiştirip muayeneye gitmek. Kaputu kaldırıp bakıyo çakallar açar açmaz da görürse zaten kalmış olursun muayeneden. Benim amacımda bu beyinler saklı olsun dertsiz sıkıntısız ampulleri değiştirip muayeneden geçeyim yeter. Sonra tekrar xenon ampullerle yola devam

Beyinleri saklatmiyacaksanız farı sökemeye gerek var mı şu an tam kestiremiyorum ama max. far sökülür o da far takılıyken kabloları sök tak belki sıkıntı olur diye.

far yüksekliği ayarını muayene sırasında kontrol ediyorlar.Bu sırada xenonları fark edip geri gönderiyorlar.
  • sputnik43 kullanıcısına yanıt
    Ancak ampulleri orjinalleriyle değişirseniz sıkıntı olmaz. Çünkü farı açınca sarı ışık çıkacak.

• Daha önceki araçta beyinler gözüküyordu ama ampüller orjinal ampüldü ve muayeneden geçti hiç problem yaşamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: sfsu

Kesinlikle benzinli almanizi tavsiye ederim. Sebebine gelince kisa mesafede motor isinmadigi için dizelin ekonomisini zaten kullanamayacaksiniz. Ayrıca arac isinmadan gittiginiz için dizelin traktör sesini sürekli duyacaksiniz. Son olarak dizel için odediginiz farki cikarmaniz cok uzun sürecektir. Kendi segmentinde en cok satan araç oldugu için 2.elde hizli gidecek lakin fiyatlarda araç fazla oldugu için değer kaybedecektir. Ileride benzinli qashqailerin revaçta olacağını düşünüyorum. Size tavsiyem cam tavanli bir benzinli model secmeniz olacaktir.

Kısa mesafede dizelin çok yaktığını forumlarda okudum sizde yazmışsınız ısınmadan gittiği için diye..

Benzinli alırsam öyle bir problem olmayacak değil mi ısınma kısa mesafede daha fazla yakma gibi ?

• Yeni QQ almayı planlıyorum yılda en fazla 10 bilemediniz maximum 12-13bin yaparım.. Evle iş arasıda 2-3km falan :)

1.2 mi yoksa 1.5dci mi alsam kararsızım benim için az yakması önemli sizce hangisini almalıyım?

Bu forumda okuduğum kadarıyla yeni qq 1.2 şehir içi 8 yakıyor; 1.5dci şehir içi 6 yakıyor değil mi..

Bu arada 2.el almayı planlıyorum onu da belirteyim..

2014 1.5DCİ tekna 71 civarı tekna sky pack 77civarı..

2014 1.2 alırsam da tekna skypack 67 civarı malum sitede denk geliyor.. üçünden birini bu fiyatlara almayı planlıyorum..

1.2 benzinli ve 1.5dci kullanların şehir içi tüketimleri hakkında ve dizel mi benzinli mi almam konusunda tecrübeli arkadaşların fikirlerini merakla beklemekteyim..

Selam ve saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadik006 -- 1 Nisan 2015; 21:25:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babakaptan

quote:

Orijinalden alıntı: ERG81

quote:

Orijinalden alıntı: sedobil

Valla QQ hevesim ilk zamanlardaki gibi yüksek değil. Bugün 1.2 test sürüşü yaptım. Dönüşte de bir arkadaşın tavsiyesi ile Kia Ceed Sportwagon incelemeye gittim. Açıkçası araç çok hoşuma gitti. Kalite algısı yüksek. Önde ne kullandılarsa arkada aynısını kullanmışlar. Cam tavanın sunrooflu olması, bagaj 500 litre ve çok kullanışlı, kapılarda kullanılan deri ve piano black parçalar. Tek dokunmayla açılıp kapanan ön ve arka camlar,katlanır aynalar, soğutmalı torpido, viraja duyarlı farlar. Audi den transfer tasarımcı da güzel iş çıkartmış. Genişlik ve ferahlık açısından QQ dan farkı yok. fiyatta 69.750. Yerden yüksek olmaya 20.000 verilirmi demeye başladım yani :)

Ben yeni kasa Cee'd 'i takasa verip Qashqai almış bir kullanıcıyım. Zamanında Qashqai almayı düşünürken Cee'd sayfasına ara sıra takılan ve aynı benim gibi Cee'd'den Qashqai'ye geçmiş olan @namre3kutuk nickli arkadaşımıza sormuştum. Kendisi saolsun ayrıntılı ikisini karşılaştırmış ancak Qashqai'nin daha üstün olmadığını aksine iyi düşünmem gerektiğini belirtmişti. Ancak yeni araç alma hevesiyle kulak arkası edip Qashqai'yi aldım. Bugün ise iki aracı teraziye koyduğumda işçilik kalitesi ve sorunsuzlukta Kia'nın Nissan'dan fersah fersah önde olduğunu gördüm, görüyorum. Şimdiki aklım olsa kesinlikle namre3kutuk'u dinler ve aracımı değiştirmezdim. Sanmayın ki Kia fanatiğiyim; aksine Kia'yı özelliklede distribütörünün hatalı politikalarını o sayfada yerden yere vurduğum günler oldu, ama distribütör ayrı şey otomobilin kendisi ayrı şey. İŞte bu yüzden Hyundai/Kia grubunun araçlarını gözüm kapalı alırım ancak Nissan bir daha tövbe.

(Birde nick ini unuttum, bir arkadaş habire "3 nissan aldım, hiç sorun yok, bugüne benimkiler beton gibi" gibi mesajı kopyalayıp kopyalayıp yapıştırıyor benden sonra. Bitiyorum böyle kullanıcılara, arkadaş 10 kişinin 5'inde direksiyon sorunu, 6'ında tabandan ses alma sorunu, 4'ünde bacakların donması sorunu çıkıyor, hala bu eleman "bendekiler sorunsuz" diye dövünüyor. Anladık arkadaş sendekiler sorunsuz, ama senin sorunsuz yazmanla bunca insanın sorunu ortadan kalkmıyor veya kalitesiz Nissan'ın kalitesi yükselmiyor. Boşuna patinaj çekiyorsun)

Vallahi kusura bakmayın, Qashqai ile ilgili hiçbir olumlu yazımın ardına bir mesaj göndermezken olumsuz yazdığım her mesajın altında sanki sormuşuz gibi "Ben 3 tane aldım bende yok, oley bende yok" tarzı üstelik direk copy-paste olan mesajlarınız komik duruyor.

Sizde sorun olmayabilir, ancak ben direksiyon açısını yazdıktan sonra kaç tane kullanıcı "Bende de varmış" yazdı farkında mısınız? Veya millet sadece rotçuda direksiyon düzeltilmesi yeterli sanarken bilgisayara bağlanıp doğrusal açı düzeltmesinin yapılması gerektiğini ben yazana kadar herkes bihaberdi.

Kusura bakmayın marka fanatiği değilde otomobil sever birisi aracın eksilerinide yazar artılarınıda. Sizin ardı ardına copy paste yaptığınız mesajlar ise buram buram "benim aklım buna yetti bunu aldım, o zaman en kralı bu, banane banane en kralı bu, benim seçimime kimse laf edemez" psikolojisindeki zihniyettir.

Satma meselesine gelince; işte orada duracaksanız; ben bu araca 80.000 lira verip bu sorunları yaşamışsan forumda her türlü paylaşırım. Ki yazmam sayesinde bazı kullanıcılar dalgınlıkla atladıkları bazı sorunların farkına vardılar. Ki üstüne basa basa "satacaksam Haziran'daki Tucson'un yeni kasasını bekleyeceğimi" belirttim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 13 gün önce 2015 1.2 benzinli manuel skypack aldım. Forumda sık sık konuşulan direksiyon hatası, kaput aralığı hatası, rüzgar sesi, kapıdan soğuk gelmesi, içerden tıkırtı sesleri gelmesi gibi hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Motorun performansı son derece güzel. Ani hızlanma, yüksek hızlara çıkma sorunuyla karşılaşmadım. Ayrıca çok sessiz bir motor.

İç dizaynını çok beğeniyorum. Konsolun biraz aşağıda olması yükseklik hissiyatını artırıyor. Koltukları son derece rahat.

Hep şehir içi kullandım. Ortalama tüketim verisi şuan 7.7

Araçtaki beğenmediğim yönler ise; kapı açılırken esneme hissediyorum bir de farların sarı olması hoş değil.

Genel olarak memnunum. 10 üzerinden 8 veriyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,

Ben marka fanatiği değilimdir, bir otomobil sever olarak en büyük antipatim aksine marka veya model fanatiklerinedir ve bunu kendi test sayfamda testlerden önce ilk sırada uyarı olarak belirtirim.

Test Sayfam:http://forum.donanimhaber.com/m_79899603/f_//tm.htm#79899603

Sıksık test sürüşleri ve lansmanlara katılıp otomotiv tecrübemi 2-3 model ile sınırlı tutmadığım için her markanın iyi yanlarıda kötü yanlarıda daha ilk klometrelerde gözüme çarpar. Kimi zaman acımasızca eleştirir kimi zaman gerçekten kayda değer bir başarı görmüşsem yiğidi ölürüp hakkını vererek testlerimde yazarım.

Ancak özellikle şu son 1 aylık süreçte gerek lastik sorunu olsun, gerek direksiyon açı sorunu olsun, gerekse tıkırtıların merkezini bulma olsun; paylaştığım olumsuzluklar sizleri rahatsız etmişse bunu belirtin artık forum donanım habere girmem. Sonuçta test sayfamda mühendislik olarak Qashqai'nin beğendiğim yönleri kadar beğenmediğim yönlerinide belirtmekle beraber forum sayfanızda da aracın mühendisliğine laf ettirmezken yine aynı aracın son kalite kontrolünün zayıflığını dile getirmek benim görevimdir.

Daha önce bir kaç trolü püskürtmüştüm ancak artık kabak tadı vermeye başladı. Sizlere eğer ki bu şekilde paylaşımda bir kullanıcı değilde sadece kendisindeki aracı yere göğe sığdıramayıp, her türlü koşulda "en kral seçim benim seçimim" tarzı pohpohlayacak kullanıcılar gerekiyorsa ben bugün mesajlarımı saniye sektirmeden sonlandırabilirim.

Özetle durumdan rahatsız iseniz bunu açık açık belirtmenizi rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERG81 -- 1 Nisan 2015; 22:48:36 >

• ERG81 E kullanıcısına yanıt
    öncelikler siz gibi bilinçli kullanıcıyı kaybetmek istemezdim ki yazılarınızı özellikle takip ediyordum güzel bilgiler sunuyordunuz. yanlış anlamazsanız söylemek isterim, dışarıdan gördüğüm kadarı ile bir kişiyi hedef gösterince doğal olarak forumda bir gerginlik oluyor, üslup bozuluyor. amacım kimseyi eleştirmek değil sadece gördüğüm sıkıntıyı dile getirdim.
    ilk başta belirttiğim gibi "başkan" ve "ERG81" forumda severek izlediğim, yardımcı ve katılımcı kişiler.
    konuyu değiştirelim biraz, bende ses sisteminden hiç memnun değilim hoparlorleri değiştirmeyi düşünüyorum ön hoparlorlerin ölçüsü 16cm fakat arkaların ölçüsünü bulamadım, yarın kitabına bakıcam ama bilen varsa yazabilir mi ve daha önce değiştiren varsa marka ve memnuniyet derecesini de belirte bilir mi? amfide taktıra bilirim fakat subwoofer kesinlikle düşünmüyorum.

• Arkadaşlar aracımı 1 yıla yakın bir süredir kullanıyorum ne bir direksiyon hatası ne bir lastik sorunu ne de kaput yamukluğu sorunu yaşamadım çok şükür. Aracımdan da kalite hissi hariç çok memnunum. Bu aracı alacak arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim. Yalnız geçenlerde dikkatimi çekti vites bölümünün o körüğü var ya hani deriden olan, işte oradaki dikişin biri sökülmüş. Büyük ihtimal oto yıkamacı yaptı diye düşünüyorum. Acaba bu sökülen dikişi servise götürsem yapabilirler mi yoksa kendim mi yapsam daha sağlıklı olur?

• Aracın genel renk kombinesi ile hiçbir uyumu olmayan gri renk tavan barlarını bugün plastidip ile mat siyaha çevirdim. Hazır başlamışken ön panjurdaki ''V'' kromu da boyadım, gözüme biraz garip gelsede yaptım okadar şimdilik dursun Bu arada araba leş, kusura bakmayın

• Baskan` B kullanıcısına yanıt
    Güzel olmuş, güle güle kullanın. Ben de metal gri sipariş verdiğimiz aracın bir fotosunu daha görmüş oldum böylelikle :)

Arkadaşlar deri koltuk rengi konusunda tereddütteyim.
    Taba renk istedim, zira birçok kalite bakımından yüksek aracın exclusive, individual benzeri tabir edilen üst paketinin renk kombinasyonu dış füme (metal gri) içi taba deridir (katalog aracı kombinasyonu da denilebilir).
    Siyah, gri veya bej yerine taba tercih ettim ancak nasıl durur, ne olur bilemedim.

• 
Sayfa: önceki 359360361362363
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.