Şimdi Ara

NİSSAN MICRA CLUB (88. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.524
Cevap
106
Favori
904.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: artpoint

Yokus cikmasindan ziyade, yokuslarda durunca kalkislarda sikinti yapiyor ve yanik kokusu geliyor haliyle. Servise tekrar gittim ustabasini direksiyona oturtum ve araba girmiyor dedi ve malesef yeni micralar böyle dedi. Bir kaç kişi daha bu sikayetle geldi dedi. Çözüm el fireniyle kakkis yap ve arabayi firlat dedi. Çözüme hakim rezillik. Usta eski micra kar çok güzel yeniler malesef böyle diyor. Ben karar verdim micrayi kismetse satip yeni punto 1.4 105hp alacagim en dolu modelini ne dersiniz punto hakkinda bilgisi olan varmi.

Sizin başınıza gelen bu soruna gerçekten çok üzüldüm. Hele nıssan micra gibi bi arabayı satıp punto almayı düşünmeniz dahada üzdü beni. çünkü bahtsız bir arabaya ve sanırım dünyanın en beyinsiz yada kötü niyetli ustalarına denk gelmişsiniz. Biz 2011 temmuz ayında 3 akraba aynı anda micra aldık ve hala şaşkınız böyle bir arabayı nasıl bu fiyata aldık biz diye. Yeni kasa micralar Hindistan da üretilmiştir ve 2010 2011 modeller yılının en sorunsuz arabası seçildi ve bu araştırırsanız göreceksiniz hindistandaki en önemli kriterdir araba için. Araba piyasasında suzuki swift mi micra mı tartışması vardır. Ve çoğu zamanda sağlamlık sorunsuzluk özelliğinden dolayı micra galip gelir. Yanlış anlaşılmasın ben nissan satıcısı falan değilim :) micrasının kredisini ödemeye devam eden bir inşaat mühendisiyim. :) işim dolayısı ilede birçok 2011 2012 model arabayı kullanıyorum. bunlara fluence focus punto da dahil. bir fluence çok güclü olabilir evet fakat micradaki sürüş keyfi kesinlikle yok ve altımdaki fluence daha 2200 kmde 90 ile giderken camlardan gelen uğultudan vıjırvıjır sesten arabayı sürmekten tiksiniyor insan. Arka kapılarından gelen tıkırtılar ayrı..40 gunluk araba sanki külüstür ve asvaltta kullanılıyor sadece. Micrayı bazen delli gibi kullanıyorum sıkıştırıyorum 130 140 hızlarda giidyorum daha ortalama yakıt tuketımını 10.0 yapamadım. focusla hadi biraz çabuk gideyim dediğimde 17 18 lt tuketımler gormeye baslıyorum. sanki binek değil iş makinası kullanıyorum.
    Puntoya gelince eğer punto alırsanız benim fikrim 2 ay sonra arabanın sagından solundan gelen seslerden dolayı keyfiniz kaçıcak pişman olacaksınız. iç hacmi micraya göre daha dardır. hatta bence çok daha dardır.. bence micranız konusunda biraz daha hakkınızı aramanız. Ben ıspartadayım bacanağımın frenlerınden ses gelmeye başladı servise götürdük Antalyaya (arabası 9000km de ) adamlar baktı ve tek kelime etmeden tamir ettiler balatalar değişti. bir kuruş para talep etmediler bu araba daha yeni sorunlarını garantiden halledicez tabiki dediler ve orada krallar gibi agırladılar. Birde üstüne 2 defa arabanızdan memnunmusunuz bi sorununuz varmı dıye aradılar servise götürdükten sonraki 1 hafta içinde.
    Oradaki usta araba gitmiyor demiş benim arabanın direksiyonuna kim oturduysa hadi lan bizimi yiyon bu araba 1200 motorsa benimki 800cc ozaman gibi laflar etti. Burada seat leon sahibi arkadaşım valla benimkinden daha atak diyor. kimse ihtimal vermiyor arabanın 1200 motor olmasına yüksek torku dolayısı ile 1400 motor bi arabadan daha seri bir biçimde sollamaya çıkabiliyorsunuz.Kışın yollar karla buzla kaplıyken focus hafif bir yokuşta kalırken micra esp sayesinde keçi gibi tırmanıyor kar buz dinlemiyor maşşallah.Yani sonuç olarak benim fikrim micradan puntoya geçmek attan inip kart eşşeğe binmek gibi birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: husegundogdu

quote:

Selamlar.
    Kimsenin düşüncelerini değiştirmek yada micra sını kötülemek amacında değilim Yazacaklarımı kimse kendi micra sı için üzerine almasın lütfen.
    Ama benim micram şu ana kadar kullandığım araçların arasında en dandik en berbat olan arabadır diyebilirim.
    Kullandığım araçlar ise Renault 21. Nissan patfinder. opel corsa. daihatsu ferroza. fiat palio. suziki vitara. fiat fiorino.
    Tabiki aracın dandikliğini bu araçlara ölçü olsun diye söylemiyorum farklı segmentler olabilirler.
    Ama bir aracın kalitesi sadece koltuğuna binince belli olmaz diye düşünüyorum.
    Satış sonrası memnuniyet kısmı çok önemli olsa gere.
    Önceki yazımda bahsi geçen problem için istanbul maslak sportur nissan yetkili servisine gittim ve 1 saat lik bir bekleme sonunda micra mın debriyaj baskı balatanın bittiğini ve zarar gördüğünü söylediler. araç daha 2200kmde. Yokuşlarda el fireni ile kalkmamı söylediler.:)
    Garantiden değişebilmesi için merkeze bildirdik onay geldiği taktirde detğiştiririz dediler.
    bende merkezi aradım ve durumu anlattım km az olduğu için garantiden değiştiririz fakat tekrar olursa değiştirmeyiz ve tekrarda olabilir böyle durumlarla karşılaşıyoruz garantiye sokmuyoruz dendi.
    Bende bu durumu internet oratmında paylaşacağım ve
    BENİM MİCRA MIN NE KADAR DANDİK OLDUĞUNU. BİR HALTA YARAMAN BİR SATIŞ SONRASI MEMNUNİYETİ OLDUĞUNU HERKEZLE PAYLAŞACAĞIM dedim ve kadın paylaşın dedi.
    bende ...... dedim:)
    Yapılacak işlemin 1200tl civarında olduğunu öğrendim benim micra 2.5 aylık yani her 3 ayda bir 1200tl lik masraf açma ihtimali var.
    Sonuç olarak ben micra mı 2012 yılı içerisinde satmaya kararverdim bir dahada micranın ve nissan ın yadından geçmem her halde ,büyükde konuşmasam iyi olur.
    Hepinize sevgi saygılarımı sunarım. Debriyajınızı dikkatli kullanın :)))

Şikayeti Türkiyeye değil Japonyaya gönderin.

Evet japonyayada yapılabilir belki ama türkiyedede nissanın başında genel müdür olarak bir japon var. çok fark edermi acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: sipahi12

quote:

Yokus cikmasindan ziyade, yokuslarda durunca kalkislarda sikinti yapiyor ve yanik kokusu geliyor haliyle. Servise tekrar gittim ustabasini direksiyona oturtum ve araba girmiyor dedi ve malesef yeni micralar böyle dedi. Bir kaç kişi daha bu sikayetle geldi dedi. Çözüm el fireniyle kakkis yap ve arabayi firlat dedi. Çözüme hakim rezillik. Usta eski micra kar çok güzel yeniler malesef böyle diyor. Ben karar verdim micrayi kismetse satip yeni punto 1.4 105hp alacagim en dolu modelini ne dersiniz punto hakkinda bilgisi olan varmi.

Sizin başınıza gelen bu soruna gerçekten çok üzüldüm. Hele nıssan micra gibi bi arabayı satıp punto almayı düşünmeniz dahada üzdü beni. çünkü bahtsız bir arabaya ve sanırım dünyanın en beyinsiz yada kötü niyetli ustalarına denk gelmişsiniz. Biz 2011 temmuz ayında 3 akraba aynı anda micra aldık ve hala şaşkınız böyle bir arabayı nasıl bu fiyata aldık biz diye. Yeni kasa micralar Hindistan da üretilmiştir ve 2010 2011 modeller yılının en sorunsuz arabası seçildi ve bu araştırırsanız göreceksiniz hindistandaki en önemli kriterdir araba için. Araba piyasasında suzuki swift mi micra mı tartışması vardır. Ve çoğu zamanda sağlamlık sorunsuzluk özelliğinden dolayı micra galip gelir. Yanlış anlaşılmasın ben nissan satıcısı falan değilim :) micrasının kredisini ödemeye devam eden bir inşaat mühendisiyim. :) işim dolayısı ilede birçok 2011 2012 model arabayı kullanıyorum. bunlara fluence focus punto da dahil. bir fluence çok güclü olabilir evet fakat micradaki sürüş keyfi kesinlikle yok ve altımdaki fluence daha 2200 kmde 90 ile giderken camlardan gelen uğultudan vıjırvıjır sesten arabayı sürmekten tiksiniyor insan. Arka kapılarından gelen tıkırtılar ayrı..40 gunluk araba sanki külüstür ve asvaltta kullanılıyor sadece. Micrayı bazen delli gibi kullanıyorum sıkıştırıyorum 130 140 hızlarda giidyorum daha ortalama yakıt tuketımını 10.0 yapamadım. focusla hadi biraz çabuk gideyim dediğimde 17 18 lt tuketımler gormeye baslıyorum. sanki binek değil iş makinası kullanıyorum.
    Puntoya gelince eğer punto alırsanız benim fikrim 2 ay sonra arabanın sagından solundan gelen seslerden dolayı keyfiniz kaçıcak pişman olacaksınız. iç hacmi micraya göre daha dardır. hatta bence çok daha dardır.. bence micranız konusunda biraz daha hakkınızı aramanız. Ben ıspartadayım bacanağımın frenlerınden ses gelmeye başladı servise götürdük Antalyaya (arabası 9000km de ) adamlar baktı ve tek kelime etmeden tamir ettiler balatalar değişti. bir kuruş para talep etmediler bu araba daha yeni sorunlarını garantiden halledicez tabiki dediler ve orada krallar gibi agırladılar. Birde üstüne 2 defa arabanızdan memnunmusunuz bi sorununuz varmı dıye aradılar servise götürdükten sonraki 1 hafta içinde.
    Oradaki usta araba gitmiyor demiş benim arabanın direksiyonuna kim oturduysa hadi lan bizimi yiyon bu araba 1200 motorsa benimki 800cc ozaman gibi laflar etti. Burada seat leon sahibi arkadaşım valla benimkinden daha atak diyor. kimse ihtimal vermiyor arabanın 1200 motor olmasına yüksek torku dolayısı ile 1400 motor bi arabadan daha seri bir biçimde sollamaya çıkabiliyorsunuz.Kışın yollar karla buzla kaplıyken focus hafif bir yokuşta kalırken micra esp sayesinde keçi gibi tırmanıyor kar buz dinlemiyor maşşallah.Yani sonuç olarak benim fikrim micradan puntoya geçmek attan inip kart eşşeğe binmek gibi birşey.

sizin micranız 2011tekna değilmi benimki 2012 punch modeli farklı olabilirmi. Servisteki usta benim gibi şikayetlerin olduğunu söylüyor adam bana dürüst gibi geldi kendi markasını neden kötülesin değilmi.
    Dediğiniz kadar aptal mı acba.
    Ayrıca geçmişteki yazılarımda da yazdım micrayı aldığımda bagaj kapağı zangır zungur sallanıyordu.
    Servise gittim ayarladılar şimdi nasıl biliyormusunuz son hızla vurunca kapanıyor.
    Bakın tekrar yazıyorum micra nın gidişinde sorun yok düz yolda basınca bağıra bağıra gidiyor. ama dik bayırda dur kalk yaparken gitmiyor.sonuçta bu araba 3 silindir çokta bir şey beklememek lazım.
    Bundan önceki arabam full fiorinoydu 2009 yılında 26500tl ye otomatik vites almıştım ve çok memnundum.
    2012 şubat ayına kadar 45000km kullandım 3 yıl kullandım daha hala hiç bir yerinden ses gelmiyordu garantisi bitti diye değiştirdim satarkende 24.00tl ye sattım çokda karlı oldu.
    punto nasıldır bilemiyorum tabiki.
    Ama benim micra berbat bir araba çıktı belki bana denk gelmiştir.

• opel astra da sahibiyim. servisleri karşılaştırdığımda nissan'dan daha memnunum. opel'e gideceğim zaman yoğunluktan dolayı 4-5 gün önce randevu almak gerekiyor. çok kalabalık oluyor, muhatap bulamıyorum..
    nissan'da ise tam tersi. uzun uzun ilgileniyorlar, anlatıyorlar.
    bir sonraki arabamı da sırf bu yüzden nissan, mazda, mitsubishi, skoda gibi markadalardan seçeceğim. belki ikinci elde yavaş gidecek ama başkaları için değil kendimiz için alıyoruz araçlarımızı sonuçta.
  • sipahi12, yorumlarını sıkılmadan okuyorum. Her gün Micra'dan nefret ediyorum ve seni okuyunca tekrar Micra'ya bağlanıyorum. Kısır döngü. :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: husegundogdu

quote:

Selamlar.
    Kimsenin düşüncelerini değiştirmek yada micra sını kötülemek amacında değilim Yazacaklarımı kimse kendi micra sı için üzerine almasın lütfen.
    Ama benim micram şu ana kadar kullandığım araçların arasında en dandik en berbat olan arabadır diyebilirim.
    Kullandığım araçlar ise Renault 21. Nissan patfinder. opel corsa. daihatsu ferroza. fiat palio. suziki vitara. fiat fiorino.
    Tabiki aracın dandikliğini bu araçlara ölçü olsun diye söylemiyorum farklı segmentler olabilirler.
    Ama bir aracın kalitesi sadece koltuğuna binince belli olmaz diye düşünüyorum.
    Satış sonrası memnuniyet kısmı çok önemli olsa gere.
    Önceki yazımda bahsi geçen problem için istanbul maslak sportur nissan yetkili servisine gittim ve 1 saat lik bir bekleme sonunda micra mın debriyaj baskı balatanın bittiğini ve zarar gördüğünü söylediler. araç daha 2200kmde. Yokuşlarda el fireni ile kalkmamı söylediler.:)
    Garantiden değişebilmesi için merkeze bildirdik onay geldiği taktirde detğiştiririz dediler.
    bende merkezi aradım ve durumu anlattım km az olduğu için garantiden değiştiririz fakat tekrar olursa değiştirmeyiz ve tekrarda olabilir böyle durumlarla karşılaşıyoruz garantiye sokmuyoruz dendi.
    Bende bu durumu internet oratmında paylaşacağım ve
    BENİM MİCRA MIN NE KADAR DANDİK OLDUĞUNU. BİR HALTA YARAMAN BİR SATIŞ SONRASI MEMNUNİYETİ OLDUĞUNU HERKEZLE PAYLAŞACAĞIM dedim ve kadın paylaşın dedi.
    bende ...... dedim:)
    Yapılacak işlemin 1200tl civarında olduğunu öğrendim benim micra 2.5 aylık yani her 3 ayda bir 1200tl lik masraf açma ihtimali var.
    Sonuç olarak ben micra mı 2012 yılı içerisinde satmaya kararverdim bir dahada micranın ve nissan ın yadından geçmem her halde ,büyükde konuşmasam iyi olur.
    Hepinize sevgi saygılarımı sunarım. Debriyajınızı dikkatli kullanın :)))

Şikayeti Türkiyeye değil Japonyaya gönderin.

Evet japonyayada yapılabilir belki ama türkiyedede nissanın başında genel müdür olarak bir japon var. çok fark edermi acaba.

Kesinlikle çok sey farkeder hocam sonuç olarak türkiyedeyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ClavicuLa NoX

sipahi12, yorumlarını sıkılmadan okuyorum. Her gün Micra'dan nefret ediyorum ve seni okuyunca tekrar Micra'ya bağlanıyorum. Kısır döngü. :)

Micra gerçekten fiyatını fazlasıyla hakeden bir araba. Bizim insanımız arabayı sadece kasa boyuna göre değerlendirdiği için Türkiyede kıytırık bayan arabası diye değerlendiriliyor.Bizde nasıl bir anlayış varsa motor kaputuyla bagaj kapağı nekadar uzunsa araba okadar hızlı gider , okadar çok arabayı sollar, okadar dayanıklıdır,sağlamdır,yol tutar....Bu yüzden zaten kazalar oluyor. Bu yüzden yurt dışında araba mezarlığına atılan 97 98 model passatlar , ford mondeolar 20.000 tl ve ustu fiyatlarla satılıyor. Micraya binmeden sürmeden anlayamazsın bikere sürdünmüde vazgeçemezsin demişti nissan bayiindeki eleman. Gerçektende öyle micra ile ilgili konuşmadan önce mutlaka kullanmak gerekli.
    Bu arada benim şikayetim yok mu tabi var mesela arabanın müzik sistemi çok sıradan vasat mp3 cd si bile çalmıyor.ayrıca ses kalitesi sınıfında ve sınıfında olmayanlara göre düşük. Farları istediğim gibi aydınlatmıyor en azından bi xenon beyaz far olabilirdi üstünde. ve lastik ebadı konusu sanırım lastikleri değiştirmem gerektiğinde baya bir km yapıcam ıspartada micranın ebadında lastik göremedim daha. :D
    Bu arada biraz evel gördüm yeni wv jetta 1200 motor muş. :D aynı zamanda 1200 küsür kg araç ağırlığı... Sağdasolda micrayla kıyaslarım millet üstüme saldırır artık :D

• Micra ilk 2004 te çıktığın'da bu nebiçim araba demiştim buna para verilir'mi ve birsürü şey saymıştım. Tesadüfen test sürüşü yaptım ve herşey değişti görüntüsüne hiç takılmadım sonuçta arabanın içini kullanıyoruz dışı kimine göre çirkin kimine göre sevimli başkasının yorumu önemli değildi özelliklerini sayınca herkez şaşırıyordu. 7 yıldır kullanıyorum tek sevmediğim yanı hafif olduğu için bozuk yollarda fazla zıplaması ama sürüş rahatlığı ve keyfi olarak çok iyi. Aracım 66 000 de şimdiye kadar sadece baskı balata değişti o'da boşuna değişmiş oldu debriyaj'da titreme vardı biraz, değişti hal'de yine var sorun başka yer'de heralde ben'de o şekilde kullanıyorum. Performans 1,2 ye göre süper yokuş çıkmak sollama yapmak sorun değil yeterki gaza bas. Bu fiyat ve özellikte başka araç yoktu ben alırken, yeni kasalar özellik olarak esp farkından dolayı iyi fakat kalite olarak eskilerden biraz düşük gibi ama diğer markalara göre hem fiyat hem özellik olarak en mantıklısı

• quote:

Orijinalden alıntı: mşah

Micra ilk 2004 te çıktığın'da bu nebiçim araba demiştim buna para verilir'mi ve birsürü şey saymıştım. Tesadüfen test sürüşü yaptım ve herşey değişti görüntüsüne hiç takılmadım sonuçta arabanın içini kullanıyoruz dışı kimine göre çirkin kimine göre sevimli başkasının yorumu önemli değildi özelliklerini sayınca herkez şaşırıyordu. 7 yıldır kullanıyorum tek sevmediğim yanı hafif olduğu için bozuk yollarda fazla zıplaması ama sürüş rahatlığı ve keyfi olarak çok iyi. Aracım 66 000 de şimdiye kadar sadece baskı balata değişti o'da boşuna değişmiş oldu debriyaj'da titreme vardı biraz, değişti hal'de yine var sorun başka yer'de heralde ben'de o şekilde kullanıyorum. Performans 1,2 ye göre süper yokuş çıkmak sollama yapmak sorun değil yeterki gaza bas. Bu fiyat ve özellikte başka araç yoktu ben alırken, yeni kasalar özellik olarak esp farkından dolayı iyi fakat kalite olarak eskilerden biraz düşük gibi ama diğer markalara göre hem fiyat hem özellik olarak en mantıklısı

sizin bu yazdıklarınız doğrudur katılıyorum gelin birde yenipunch micrayı kullanın düz vitesini hemde araç gitmiyor eski mikrayla alkası yok bende micramı alırken eskilerini incelemiştim aracımı alınca eskilerle alakası bile yok hem performans hemde dediğiniz gibi iç plastik kalitesi.

• mşahın sözlerine katılıyorum, bende 2004 te alırken de kalite, donanım ve fiyatta rakiplerinden hep öndeydi, halada öyle. 2002 yılı sonunda üretildiğini düşünürsek o yıllar için tasarımı ve donanımı harikaydı. halada öyle, tasarımı güncelliğini kaybetmedi.
    bence micranın zayıf tarafları renault ortaklığından gelen clio 3 ile ortak parçalarından çıkmaktadır. motor nissan şanzıman reno. eski kasa k11 micra nın şanzımanı ve motoru daha iyiydi. kasa ve donanım değişsede motor ve şanzıman değişmeseydi daha başarılı olurdu. ki11 ve k12 micra kullanıcısı olarak diyebilirimki, k11 motor jan. tam uyumlu daha seri kronik sorunları olmayan, k12 ise daha donanımlı ve konforlu, tam nissan olmayan ufak tefek sorunları olan micra.
    benim aracımda bu güne kadar garantiden değişenler, direksiyon, direksiyon motoru eps, kapı fitilleri, arka kilit, cd çalar tamiri,
    benim bozduklarım geri vites müşüri ve anten. peryodik bakımlarının dışında v kayışı yeni değişti. aracımdan menmunum. micra genelde kullandıkça kendine bağlayan bir araba. sevmediğim tarafları pahalı servis fiyatları ve parçaları. bunun yanında çoğu parçası dışardan temin edilebiliyor.
    aracım 62 bin km. de ve kasada eskiyen en küçücük bir yer yok. benim micra nın yaşında gördüğüm araçları inceliyorum çoğu yerleri dökülüyor ve paslanma belirtileri var. avrupalı rakiplerinin hepsinden üstün. japon rakiplerinden de en azından fiyatta üstün.

• Arkadaşlar yeni kasa Micrası olanlar lastik havalarını kaç ps yapıyor acaba? ön kapıdaki tablodan anladığım kadarıyla hepsini 32 yaptım ama doğrumudur emin değilim.Bu arada nasıl olduysa 24e düşmüş lastik havalarım.30 yaptıydım hepsini 1 ay önce
  • evet hepsi 32 yazıyor. ben de öyle yapıyorum..
  • herkese selamlar, bende bir 2004 model tekna A/t micra kullanıcısıyım. aracın rengi yeşil. araç şu an 216 bin km de ve hala banamısın demiyor. ortalama yakıt tüketimim 6.3 şehir içi, şehirler arası ise 5,5 kadar oluyor.
    araç 2004 den beri bende, sıkıntı olarak bana yaşattıkları, türkiyeye gelen ilk micralardaki ortak sıkıntı olarak kontakın takılması, bunu 3 cü servise gidişimde halledebilmişlerdi. ikinci olarak ise motor ışığının yanması idi. bu sorun yüzünden kaç kere servise gittiğimi hatırlamıyorum, sırf bu yüzden istanbuldan özel ekip gelip kontrol etmişti ( o zamanlar adanada oturuyordum ) sonuç olarak sorun oksijen sensöründen kaynaklandığını savundular. ama onu da kaç kere değiştirdiler ben hatırlamıyorum. yani serviste değiştiriyorlardı servisten çıkıyordum bi 10 km sonra aynı arıza ışığı yeniden yanıyordu. en son çözüm olarak sıfır bir micra ile benim aracı yan yana lifte kaldırıp bütün eksozt sistemini değiştirdiler, bu en son çözüm işe yaradı gibi görünüyor hala arıza ışığı yanmadı. bu iki sorun dışında başka bi sorun yaşamadım.

şu an ön iki amortisörüm patlak serviste tanesinin 450 tl olduğunu duyunca yuh diyip size sorayım dedim. monroe amortisörler için 100 tl fiyat aldım, sizce uygun mudur ve de orjinalinin yaptığı görevi yapabilirmi? ya da başka bir amortisör markası önerirmisiniz acaba.

aracın teybini değiştirmek istiyorum ama alacağımız teyp siyah olucak ve çok çirkin görünecek, teybini değiştiren oldumu acaba ve nasıl bir teyp takıldı.

şimdiden teşekkürler.

herkese bol micralı günler

• Herkese Merhabalar,

2012 micra punch otomatik almayı düşünen biri olarak forumda okuduğum bazı yorumlar ikileme sokuyor beni.. Genel kanı olarak servis sorunu var nissanda.. ama 2012 bir araç rampada sorun yasıyorsa sıkıntı var demekdir bence.. 2012 otomatik kullanan birisinin yorumlarına ihtiyacım var..

Teşekkürler herkese

Kazasız Günler..
  • merhaba, enginbay.
    micralarımız aynı renk ve model. çok şükür bizimkinde sizde olan arızalar olmadı. epey yol yapmışsınız,
    micranın orjinal amortisörü" kyb" marka ve numarası 333722 sol, 333721 sağ, 343807 arka. bu numarayla japonculardan yada internetten alabilirsin. çifti 200-250 tl civarıdır. değiştirmişken arkalarıda değiştirin tam olsun. çünkü km. bayağı çok. aslında arkalar önlerden daha çabuk eskir.
    cd çaları değiştirmeni tavsiye etmem orjinal hali daha güzel, ses kaliteside gayet güzel.
  • merhaba mşah,
    micranızın kapı altlarındaki fitil gibi şeyler nedir. kaldırımlarda falan kapı altını korur. güzel bir çözüm. jantlarda çok güzel.
  • serviste tanesi 450 tl mi yoksa çiftimi 450. eğer tanesiyse çok fahiş bir fiyat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sipahi12

Arkadaşlar yeni kasa Micrası olanlar lastik havalarını kaç ps yapıyor acaba? ön kapıdaki tablodan anladığım kadarıyla hepsini 32 yaptım ama doğrumudur emin değilim.Bu arada nasıl olduysa 24e düşmüş lastik havalarım.30 yaptıydım hepsini 1 ay önce

merhaba sipahi12,
    tüm araçların doğru hava basıncı kapıda yazan rakamlardır. bunun dışında hiç kimseye itibar etmeyin. helede lastikçilere, nitrojen bastırın eksiltme yapmaz. arabayada faydası olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustozt

merhaba mşah,
    micranızın kapı altlarındaki fitil gibi şeyler nedir. kaldırımlarda falan kapı altını korur. güzel bir çözüm. jantlarda çok güzel.

aksesuarcılar'da satılan yapışkanlı nikelajlar var onlardan bunların U biçimin'de geçmeli olanları var kapı altını korumak için onlar daha iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustozt

merhaba, enginbay.
    micralarımız aynı renk ve model. çok şükür bizimkinde sizde olan arızalar olmadı. epey yol yapmışsınız,
    micranın orjinal amortisörü" kyb" marka ve numarası 333722 sol, 333721 sağ, 343807 arka. bu numarayla japonculardan yada internetten alabilirsin. çifti 200-250 tl civarıdır. değiştirmişken arkalarıda değiştirin tam olsun. çünkü km. bayağı çok. aslında arkalar önlerden daha çabuk eskir.
    cd çaları değiştirmeni tavsiye etmem orjinal hali daha güzel, ses kaliteside gayet güzel.

teşekkürler yararlı bilgiler için. not alıyorum hemen.

biraz önce sararmış olan ön farlarıma giriştim :) sonuç baya iyi, bu kadar hiç beklemiyordum.

kullanılan malzemeler.
    800, 1500, 2000, 2500, 3000 kum zımpara. hepsi sıra ile birini dikeyine diğerini yatayına olarak uyguladım.
    Meguiars Plastx
    2 adet microfiber bez
    1 adet meguiars cila uygulama süngeri.

Resimlerden anlaşılır diye tahmin ediyorum.

bu 800 zımparanın uygulanmış hali. diğerlerini çekmedim.

buda sağ farın bitmiş hali.

bu sol farın hiçbir işlem yaplımamış hali.

buda sol farın bitmiş hali.

sağ bitmiş sol hiçbirşey yapılmamış.

buda ikisinin bitmiş hali.

toplamda 2 buçuk saat kadar sürdü. kollarım baya ağrıdı. ama sonuç gayet iyi :)

• 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.