Şimdi Ara

NİSSAN MICRA CLUB (136. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
6.536
Cevap
110
Favori
915.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kayışın patinaj sesi kuş sesi gibidir. Ama eğer gelen ses zırıltı şeklindeyse kaput açıkken bir ustanın dinlemesi ile nereden olduğu anlaşılır. Mşah Beyin dediği gibi, ses alternatör rulmanlarından, su devirdaim pompası yatağından, gergi rulmanlarından vs.. gelebilir..

Kayışlar yeni olduklarında kasnaklardaki V profili ile kayışlardaki V profili birbiriyle kusursuz uyuşmaz.. Alışması biraz sürer. Ustanızın deneyimini bilmiyorum fakat "sorun yok" derken bu ihtimali düşünmüş olabilir.

Yine kayışlarda hizalama problemleri olabilir,bu nedenle kayış kasnak kenarlarına sürtüyor olabilir..

Bir başka ustaya göstermekte fayda var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: micracı

BOYA işini GARANTİDEN Hallettiler...

arkadaşlar malumunuz benim ön tamponda hafifi bir boya dökülmesi vardı. Aracımı hafta sonu servisi verdim. fotoğraflarını genelmerkeze yollamışlar genel merkezde tamponun garantiden boyanmasını söylemiş... yani benim tampon boyanıyor yarın alacam arabayı inşallah güzel boyarlar resmini koyarım... böylece boya dökümlesi sorununu halletmiş bulunuyoruz... haberiniz olsun... Umarım hiç birinizin başına gelmez...

Selam arkadaşlar aracımı bu gün ESKİŞEHİR GÜVEN otodan teslim aldım. Bakımı yapılmış ve ön tamponda GARANTİDEN boyanmış olarak. Önceki ve şimdiki resimlerini koyacağım. Öncelikle boya ile ilgili şunu söyleyim usta iyi çaşlışmış ama boya belli oluyor sonuçta sonradan yapılma şey ilki gibi olmuyor. ustada bunu söylemişti zaten kim yaparsa yapsın fabrikadan çıktığı gibi olmaz demişti. neyse bene güzel olmuş umarım boya zamanla daha iyi oturur.

Gelelim araç motoruna. arkadaşlar kesinlikle servise gerekirse erken gidin. araç çok değişmiş SÜPER OLMUŞ. yakıt inanılmaz düştü ilk defa 4.0 lt yi gördüm ki hiç öyle yavaşta gitmedim 90 ila 130 arası eskişeyiden gölpazarına bölünmüş yoldan geldim. ilkçenin tali yoluna girince 4.5 e yükseldi ama uzun yolda 4 lt. otomatik vites bi araç için inanılmaz bi değer bence. araç ilk 20 km biraz performans vermedi sanırım sonra yağı iyice motora karışınca performans süper oldu. servise giderken 90 km süratle devirsaati 3binlerdeydi, gelirken 100 km ile gidiyordum ama devir saati 2binin altındaydı. gerçekten hayret edilecek seviyede araç çok güzel. Hepinize tavsiye 15bini bklemeyin erken bile gitseniz o farkı benzinden karşılarsınız.
    Resimleri yükleyemedim maalesef becerebilirsem birazdan yüklerim.

• bu son hali bu gün çektiğim foto tampon tertemiz önceden kalma ufak sıyrıklarda yok olmuş

• http://g1211.hizliresim.com/13/q/g5cc0.jpg

buda boyanmadan önceki boya dökülmesi resmi.. Hallettiler saolsunlar umarım kimsenin başına gelmez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Kayışın patinaj sesi kuş sesi gibidir. Ama eğer gelen ses zırıltı şeklindeyse kaput açıkken bir ustanın dinlemesi ile nereden olduğu anlaşılır. Mşah Beyin dediği gibi, ses alternatör rulmanlarından, su devirdaim pompası yatağından, gergi rulmanlarından vs.. gelebilir..

Kayışlar yeni olduklarında kasnaklardaki V profili ile kayışlardaki V profili birbiriyle kusursuz uyuşmaz.. Alışması biraz sürer. Ustanızın deneyimini bilmiyorum fakat "sorun yok" derken bu ihtimali düşünmüş olabilir.

Yine kayışlarda hizalama problemleri olabilir,bu nedenle kayış kasnak kenarlarına sürtüyor olabilir..

V kayışından geldiğini biliyorum çünkü Bursa Nissan Sertepe servisinden değiştirdim kayışını (garantiden). Özellikle de sabahları yapıyor, işime giderken belirli bir mesafeden sonra ses kesiliyor. Serviste tüm kontrolleri yapıldı. Motor sıcakken, havalar sıcakken hiç bir şey yok ama soğudumu ses gelmeye başlıyor. Çözüm yolunu bir türlü bulamadım. Belkide kayış yeni ondan yapıyor.

Bir sorum daha olacak Micra Dostlarım. benim aracı aldığım kişi yedek anahtarı kaybetmiş. Şimdi akıllı anahtar kullanıyorum ama bunuda kaybedersek yandığımızın resmidir. Aracımda kapıda anahtar deliği yok nasıl gireceğimi kara kara düşünüyorum. Akıllı anahtarın ham halini bulabilirmiyim. Bir çok anahtarcıya gittim fakat o anahtar özel bir anahtar her bir yerde bulamazsın. sadece servisinden temin edebilirsiniz gibi laflarla karşılaşıyorum. Serviste anahtarın fiyatı 350 TL. Bir anahtar için yüksek bir fiyat gibi geldi bana.

bulabileceğim bir yer biliyormusunuz micra dostlarım...

• İlanlarda "yedek anahtarı mevcut" diye yazılılıyor olması bundan değil mi zaten.
    Kaskonuz ödüyor ve kasko indiriminizi bozmuyor ise kaskodan yararlanabilirsiniz. İndiriminizi bozuyor ise götürüsü getirisinden çok olabilir. Onun haricinde 350 TL yi cepten ödemekten başka çaresi yok malesef.

Anahtarın fiyatı 350 TL ise diğer araçların anahtarlarına göre oldukça uygunmuş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: turquoisetr

quote:

Kayışın patinaj sesi kuş sesi gibidir. Ama eğer gelen ses zırıltı şeklindeyse kaput açıkken bir ustanın dinlemesi ile nereden olduğu anlaşılır. Mşah Beyin dediği gibi, ses alternatör rulmanlarından, su devirdaim pompası yatağından, gergi rulmanlarından vs.. gelebilir..

V kayışından geldiğini biliyorum çünkü Bursa Nissan Sertepe servisinden değiştirdim kayışını (garantiden). Özellikle de sabahları yapıyor, işime giderken belirli bir mesafeden sonra ses kesiliyor. Serviste tüm kontrolleri yapıldı. Motor sıcakken, havalar sıcakken hiç bir şey yok ama soğudumu ses gelmeye başlıyor. Çözüm yolunu bir türlü bulamadım. Belkide kayış yeni ondan yapıyor.

Bir sorum daha olacak Micra Dostlarım. benim aracı aldığım kişi yedek anahtarı kaybetmiş. Şimdi akıllı anahtar kullanıyorum ama bunuda kaybedersek yandığımızın resmidir. Aracımda kapıda anahtar deliği yok nasıl gireceğimi kara kara düşünüyorum. Akıllı anahtarın ham halini bulabilirmiyim. Bir çok anahtarcıya gittim fakat o anahtar özel bir anahtar her bir yerde bulamazsın. sadece servisinden temin edebilirsiniz gibi laflarla karşılaşıyorum. Serviste anahtarın fiyatı 350 TL. Bir anahtar için yüksek bir fiyat gibi geldi bana.

kapıdaki butonun olduğu yer kapk onu çıkarınca altında anahtar yeri var

• quote:

Orijinalden alıntı: turquoisetr

quote:

kuş sesi benim micra da oluyordu bu sene ilk defa kayışları sertepe de değiştirdik, çalışırken ses yine kesmedi. rulmanı kasnağıyla birlikte değişince ses kesti.
    alternatör rulmanlarını da almıştım değiştirmeye gerek kalamadı, kullanılmamış halde duruyor. mşah beyin tecrübesiyle bayağı ucuza sanayiden almıştım.
    micran kaskolu ise, allah göstermesin çalınırsa yedek anahtarı olmadığı için kasko ödeme yapmaz diye biliyorum. bu nedenle yedek anahtarı hemen temin et. 350 tl ucuz hiç araştırma. çünkü micraların anahtarı ve kontağı farklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: micracı

quote:

Orijinalden alıntı: BiLEN_1907

Evet sizde debriyaj yok.Umarım ufak bir problemdir...
    servis ücretinin Ne kadar tuttugunu yazarsanız iyi olur...referans alırız.

Micra Servis Ücretleri

Abi BUrsa max 330 tl dedi İzmit direk 340 dedi. Bu gün Sakaryayı arayacağım.

Benim bakıma daha var ama galiba kıs bakımları kapsamında çeşitli kampanyalar var ben bir daha bakarım.yani bu fiyatlar zaten servisteki liste fiyatları hic indirim yapmadilarmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba, bende Nissan Micra 1.2 Puzzle CVT almayi dusunuyorum. Aranizda hic bu araci incelemis olan var mi? Aslinda Punch donanimi istiyordum ama kalkmis. Merak ettigim sey, Puzzle donanimindaki yol bilgisayari Platinium modelindeki gibi detayli olan mi yoksa, Passion donanimindaki gibi sagda Km gostergesinin orda olandan mi? Simdiden tesekkur ederim.

Edit: Ekteki resim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf89 -- 24 Kasım 2012; 21:15:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf89

Arkadaslar merhaba, bende Nissan Micra 1.2 Puzzle CVT almayi dusunuyorum. Aranizda hic bu araci incelemis olan var mi? Aslinda Punch donanimi istiyordum ama kalkmis. Merak ettigim sey, Puzzle donanimindaki yol bilgisayari Platinium modelindeki gibi detayli olan mi yoksa, Passion donanimindaki gibi sagda Km gostergesinin orda olandan mi? Simdiden tesekkur ederim.

İnceledim ben punch tan bir kaç farkı var
    1-cam tavan
    2-akıllı anahtar
    3-cruıse control (ama koltuk ısıtma gitmiş)
    4-otomatık yan aynalar
    5-tavan spoiler
    Hepsi bu kadar
    YOL bilgisayarı m/t ler de yani manuel viteslerde sagda kuçuk ekran
    Otomatiklerde yani cvt lerde kadran ortasında ayrıntılı buyuk ekran
    Bana alırken hepsinde ayrıntılı buyuk ekran var dendi benim arabam geldi o ekran a tav olmustum ama yoktu aynı tuzaga dusmeyın...

• Koltuk ısıtma ne kadar da gereksiz ne kadar işe yaramaz NE DEN KOYMUŞLAR BUNU bu nedir kardeşim DERKEN megerse ALLAH ım iyiki koymuşlar ne de güzel bir şeymiş bu koltuk ısıtma, resmen klima ya hiç ihtiyacım kalmadı arkadaşlar,bir çok benim diyen lüks arabada olmaması ve benim aracımda olması gurur veriyor bana ve içimi ısıtıyor
    Cruıse control olmadıgı için gerçekten uzuluyordum ama ıyıkı onun yerine koltuk ısıtma koymuşlar şimdi anladım degerini.Çünkü istanbulda yaklasık her 100 mt rede bir vitesi mutlaka 1-2 kere degiştiriyorum yanı olsa bile c.control u kullanamayacaktım.Ama ısıtma olayı her bindigimde çocuga çeviriyor beni.
    Birde aranız da koltuk ısıtmanın çalışma prensibini bilen varmı acaba...
  • quote:

quote:

Arkadaslar merhaba, bende Nissan Micra 1.2 Puzzle CVT almayi dusunuyorum. Aranizda hic bu araci incelemis olan var mi? Aslinda Punch donanimi istiyordum ama kalkmis. Merak ettigim sey, Puzzle donanimindaki yol bilgisayari Platinium modelindeki gibi detayli olan mi yoksa, Passion donanimindaki gibi sagda Km gostergesinin orda olandan mi? Simdiden tesekkur ederim.

1-cam tavan
    2-akıllı anahtar
    4-otomatık yan aynalar
    5-tavan spoiler
    Hepsi bu kadar
    Bana alırken hepsinde ayrıntılı buyuk ekran var dendi benim arabam geldi o ekran a tav olmustum ama yoktu aynı tuzaga dusmeyın...

Cevabiniz icin cok tesekkurler, ama sanirim sizin siraladiginiz donanimlar PLATINUM icin gecerli. Benim gittigim bayiide de o vardi. Ben PUZZLE yani orta olan donanimindaki yol bilgisayarini merak ettim Bende aracta oyle teknolojik seylere takintiliyim, umarim Puzzledakide detayli yol bilgisayaridir.

• bu koltuk ısıtma standart mı tüm versiyonlarda ya da hangi versiyonda var acaba? sitedeki versiyon donanım listesinde göremedim de..
  • quote:

Orijinalden alıntı: **SE_mania**

bu koltuk ısıtma standart mı tüm versiyonlarda ya da hangi versiyonda var acaba? sitedeki versiyon donanım listesinde göremedim de..

Merhaba, bildigim kadariyla artik koltuk isitma hicbir versiyonda yok. Sadece onceden gelen Punchlarda vardi.
  • quote:

quote:

quote:

1-cam tavan
    2-akıllı anahtar
    4-otomatık yan aynalar
    5-tavan spoiler
    Hepsi bu kadar

Cevabiniz icin cok tesekkurler, ama sanirim sizin siraladiginiz donanimlar PLATINUM icin gecerli. Benim gittigim bayiide de o vardi. Ben PUZZLE yani orta olan donanimindaki yol bilgisayarini merak ettim Bende aracta oyle teknolojik seylere takintiliyim, umarim Puzzledakide detayli yol bilgisayaridir.

Evet bahsettigim platinium modeli.Sizin bahsettiginiz modelin punch tan ve platinium dan eksiği var malesef...
    Yol bilgisayar olayı da m/t ve cvt olarak iki çeşit.madem ayrıntılı seviyorsunuz cvt alın onunla beraber geliyor.

• quote:

quote:

bu koltuk ısıtma standart mı tüm versiyonlarda ya da hangi versiyonda var acaba? sitedeki versiyon donanım listesinde göremedim de..

Merhaba, bildigim kadariyla artik koltuk isitma hicbir versiyonda yok. Sadece onceden gelen Punchlarda vardi.

Koltuk isitma sadece 2011 de gelen aslında 2012 olan punch larda var bir sene satıldı sadece EDİTİON model yani hatta hala bayilerde bir kaç tane varmış alacaksanız acele edin.Yoksa su an dan sonra en üst model de bile olmayacak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

1-cam tavan
    2-akıllı anahtar
    4-otomatık yan aynalar
    5-tavan spoiler
    Hepsi bu kadar

Evet bahsettigim platinium modeli.Sizin bahsettiginiz modelin punch tan ve platinium dan eksiği var malesef...
    Yol bilgisayar olayı da m/t ve cvt olarak iki çeşit.madem ayrıntılı seviyorsunuz cvt alın onunla beraber geliyor.

Merhaba :)) Bugun aradim bayileri, Puzzle'in CVT olanindada Passiondaki gibi geliyormus detaysiz olandan. Forumda bir ozan diye bi arkadasta var o aractan en guzel bilgiyi o verebilir diye mesaj attim ama cevap yok daha

• quote:

Merhaba :)) Bugun aradim bayileri, Puzzle'in CVT olanindada Passiondaki gibi geliyormus detaysiz olandan. Forumda bir ozan diye bi arkadasta var o aractan en guzel bilgiyi o verebilir diye mesaj attim ama cevap yok daha

hadi ya, benim de aklımda puzzle cvt vardı, yol bilgisayarı kadranın ortasında olan modelden olur diye seviniyordum, yoksa üzülücem :/
  • quote:

quote:

quote:

Koltuk isitma sadece 2011 de gelen aslında 2012 olan punch larda var bir sene satıldı sadece EDİTİON model yani hatta hala bayilerde bir kaç tane varmış alacaksanız acele edin.Yoksa su an dan sonra en üst model de bile olmayacak.

Hocam hangi bayiide varmis? Ben Ankara'da yasiyorum burdakilerde yok malesef...

• 
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.