Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (863. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.195
Cevap
203
Favori
1.759.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 861862863864865
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: volverin33

quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

quote:

Orijinalden alıntı: volverin33

quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

Üstat bu sadece kapı kenarlarının çizilmesini önlemek için, rüzgar sesine hiç bir faydası olmaz. Almera'da rüzgar sesini kesmeye çalışmak beyhude bir çaba. Rüzgar sesinden kurtulmak için arabanın şeklini değiştirmek lazım.

Rüzgar sesi için rüzgarlığın oldukça faydasını gördüm 131 muratta. Acaba bizimkine faydası olmaz mı? Dikiz aynaları,silecekler,kapı kuşakları,fitiller,direkler için birşeyler yapılamaz mı?

Değmez üstat. Tek olsun da rüzgar sesi olsun. O da fitillere serum hortumu geçirdikten sonra şehir içinde hiç, yasal hız sınırlarında pek rahatsız etmiyor zaten.

Bugün 250 tl yalıtım ve temizleme vs. malzemelerini aldım. Özellikle naylon kısmını 23 db darbe ses kesici polietilen 5 mm'lik köpüklü ambalaj rulosundan aldım.Çift taraflı bant ile yapıştıracağım kapıya.Kapı pandizotlarını sökünce bir iki klips lazım olacak.Onları temin edemedim.Onlardan birkaç tane temin etmem gerekecek.Henüz klips yerini araştırıp bulamadım.Zırt pırt kırılan klipsler için sıcak mum uygulayabilirim.
    Çamurlukları söküp iç kısmına köpük uygulayacağım.
    Şimdilik zamanım pek yok.En kısa zamanda yalıtıma başlıyacağım.Bize dediğin gibi yalıtım virüsünü tam bulaştırdın.

Klipsleri zamanında bende araştırdım. Bilgin olsun. Honda ve Opel klipsleri birebir aynısı. Ancak hangi modelin bilmiyorum. Sen elinde bir tane götür onlar anlar.

• merhaba öncelikle uzun zamandır araç bakan biri olarak sizin klübe bir kaç sorum olacaktı müsadenizle

2007 model 99 bin km lpgli siyah bir nissan almera kazası değişeni yok sade3ce dediğine göre çiziklerden sağ sol ön ve arka kapıların altı boyalıymış
    fiyat olarak 22 bin tl istiyor.

sizce araç bana masraf çıkartır mı gerek lpg olsun yada mekanik olarak
    ikinci eli sizce nasıldır almeraların yani 3 sene sonra satmak istesem 10 yaşında bi araç kolay elimden çıkar mı

görüş ve fikirleriniz benim için önemlidir kararsız kaldım normalde dizel araç bakıyordum ama benzin olarak almeralarnda az yaktığı söyleniyor
  • ugur294 kullanıcısına yanıt
    Ben yılbaşında 2005 model sedan teknamı 22.5 a aldım ve lpg yoktu. Yakıt olarak İzmir'in kış aylarında ve kısa mesafe sürüşlerde 10 litre tüketimim vardı.

Uzun yolda ortalama 5-6 litreleri görürsünüz 90 km yi geçmez iseniz. Bu hafta sonu memlekete gidip geldim 85-90 km hızla 3.7 litreye kadar düştü tüketim, ortalama olarak 4-4.5 litre arasıydı.

Alır satarken kaliteyi mutlaka farkediyorlar, arabanın büyük kazası ve masrafı olmasın yeter.
  • volverin33 kullanıcısına yanıt
    Usta, senin uygulamaları da bekliyoruz sabırsızlıkla, tüm resimleri biriktiriyoruz malum virüs bize de bulaştı. Köpük uygulamasıyla eski kıyafetlerine tekrar kavuşacaksın desene
  • ugur294 kullanıcısına yanıt
    Ben 13 yasindaki almerami 4 gunde sattim bu tarz araclarin alicisi belli kisiler hepimiz hemen hemen bu tarz seyler yasiyoruz hatta belki sanada soylemislerdir son kullanicisi sen olursun elinde patlar,parca pahali veya bulunmaz diye vs gibi seyleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan3405

Ben 13 yasindaki almerami 4 gunde sattim bu tarz araclarin alicisi belli kisiler hepimiz hemen hemen bu tarz seyler yasiyoruz hatta belki sanada soylemislerdir son kullanicisi sen olursun elinde patlar,parca pahali veya bulunmaz diye vs gibi seyleri.

elinde patlar değilde parça sıkıntısını pahalılığını duydum gerek çevremden gerek internetten. bi kaç almeraya baktım gerçekten güzel araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackdaniels_35

Ben yılbaşında 2005 model sedan teknamı 22.5 a aldım ve lpg yoktu. Yakıt olarak İzmir'in kış aylarında ve kısa mesafe sürüşlerde 10 litre tüketimim vardı.

Uzun yolda ortalama 5-6 litreleri görürsünüz 90 km yi geçmez iseniz. Bu hafta sonu memlekete gidip geldim 85-90 km hızla 3.7 litreye kadar düştü tüketim, ortalama olarak 4-4.5 litre arasıydı.

Alır satarken kaliteyi mutlaka farkediyorlar, arabanın büyük kazası ve masrafı olmasın yeter.

kazası yok sahibinin dediği kadarıyla sadece kapılarda çizikten dolayı boya olduğunu söyledi
    araç lpgli 2007 model 99 binde siyah renk hoşuma gitti benzin tüketimide makul gibi
  • koltuk döşemecisi lazım bana. 1200 tl dedi en iyi söyleyen. koltuk alırım daha iyi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackdaniels_35

Usta, senin uygulamaları da bekliyoruz sabırsızlıkla, tüm resimleri biriktiriyoruz malum virüs bize de bulaştı. Köpük uygulamasıyla eski kıyafetlerine tekrar kavuşacaksın desene

Fazla dayanamadım oruç yaklaşınca. Öncelikle malzemeleri aldım.Dört pandizotu söktüm.Lazım olacak eksik klipsleri temin etmek parçacıya git gel yapmamak için.Klipsleri ilk karşılaştığım döşemeciden aldım.Ya aynısı ya da muadili.
    Bizim kapılarda iki kapı motoru var.Biri sürücü tarafındaki arkalarda bağlı;diğeri yolcu kapısı bağımsız motor.Ön pandizotlara biraz yalıtım uygulanmış ama ön kapı içlerinde bir iki küçük sünger.Arkalar bomboş.Kapıları söktükten sonra en fazla zamanımı naylonun yapıştırıldığı hamur macunu temizlemek aldı.Resmen iskence.Kapının sökebildiğim tüm parçalarını söktüm.İç tarafta ulaşabildiğim tüm noktalara bitüselfi yapıştırdım.Ön iki kapıyı tamamladım.Yarın arka kapıları halledeceğim.Bayağı yorucu iş ama değer.Kaputa ve bagaja simself kendinden yapışkanlı alüminyum folyo uygulayacağım.

NISSAN ALMERA KLÜBÜ NISSAN ALMERA KLÜBÜ NISSAN ALMERA KLÜBÜ NISSAN ALMERA KLÜBÜ

Arkadaşım ben şimdi kaydoldum.öncelikle yanlış bişey yapıyosam şimdiden özür dilerim.sorunum şu.nissan almera arabam var 1.5 tekna. şoför kapısının kolunu değiştirmek için açtım.cam otomatiği ayna vs elektrik devrelerinin jaklarını hızlıca ve yanlış sökünce jaklar yerinden çıktı ve şimdi hangi renk jak nereye takılacak bilemiyorum..üstteki fotoda o sallanan şeyden bahsediyorum..Yardımcı olabilir misniz acaba;? @volverin33 @volverin33
  • MoNoToN44 M kullanıcısına yanıt
    Hoparlör harici orada 2 soket var. Soldaki küçük soket kapı içindeki elektrikli cam kaldırma motoruna ,soldaki büyük soket ise cam anahtarı modülüne takılacak.
    Eline sağlık usta, biraz sabır lazım galiba ama sonucunda hem sessiz hem daha konforlu arabamız olacak. Yeni araba almış gibi hissedicez.

En zor kısmı kapılar sanırım, kumaşa sakız yapışınca, sakızı ayıklamak için buzdolabının buzluğunda bekletip sertleştikten sonra temizliyoruz ya hani, acaba bu hamur macununa buz uygulayıp temizlemeye çalışsak işe yarar mı?
    Şimdiden hayırlı olsun üstat, kolay gelsin. Bitüselfi sıcak hava tabancasıyla, en kötü ihtimalle fön makinesiyle ısıtıp yüzeye yedirerek yapıştırmayı ihmal etme. Kapının iç sacının da en azından orta kısımlarını bitüself kapla. Kapıları kapatmadan söyleyeyim de, kapılarda kullandığın yalıtım malzemesi tek başına ve bu kalınlıkla çok iş görecek bir malzeme değil. Ben onun 12mm'liğinden arka kapının dış sacına bitüself üstüne, silikonları yukarıdan aşağı olup içeri giren suyun aşağı doğru akmasına izin verecek şekilde monte etmiştim. Kapı içinin tamamının orjinal yalıtım keçesinin iki katı kalınlıkta olanıyla kaplanması en iyisi. Sadece bitüself kaplamak bile çok fark edecek ancak yine de en iyisi olsun.

Bu malzemenin 4-5mm'lik olanı çamurluk içlerinde kullanılırsa su ve taş sesini keser. Üstüne pütür atılırsa görünüm de düzgün olur.

• Soketin içindeki kablolarda bahsediyorum..elektrik kabloları..çift renkliler var bi de sade renkliler..biliyosanız bana yardımcı olursanız sevinirim.. @volverin33
  • MoNoToN44 M kullanıcısına yanıt
    Cam otomatik soketi içindeki kablolar yerinden kolay kolay çıkmaz.Daha önce işlem görüp usta bağlantıyı adam akıllı yapmamışsa ancak o zaman çıkar.İyi bir elektrikçi ölçü altei ile yerlerini tespit edip sağlam bir bağlantı yapabilir.Ancak siz yapabilecek bilgi,deneyim,araç-gereç sahibiyseniz service manueldeki şemaya bakabilirsiniz.Devre şeması aşağıdadır.

NISSAN ALMERA KLÜBÜ

• Teşekkürler üstat. Tavsiyelerine uyacağım.Malzemeler eksiksiz fazlasıyla var zaten. Bugün sıcaklık müsaade ederse arka kapıları bitireceğim. İçeride ses bu kadar güzel olunca müzik sistemine el atmakta zorunluluk olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoNoToN44

Arkadaşım ben şimdi kaydoldum.öncelikle yanlış bişey yapıyosam şimdiden özür dilerim.sorunum şu.nissan almera arabam var 1.5 tekna. şoför kapısının kolunu değiştirmek için açtım.cam otomatiği ayna vs elektrik devrelerinin jaklarını hızlıca ve yanlış sökünce jaklar yerinden çıktı ve şimdi hangi renk jak nereye takılacak bilemiyorum..üstteki fotoda o sallanan şeyden bahsediyorum..Yardımcı olabilir misniz acaba;? @volverin33 @volverin33

Merhaba;

Mesajınız İşyerinde iken gördüm. Evde kablo bağlantıları ve Cam açma butonunun hangi tırnağın hangi posisyonda iletişimde olduğunuda bir şema çizmiştim. Bulunca ekleyebilirim.
    teşekkürler.Biraz elektrik bilgim var ama kablo renklerinden bi sonuç çıkarabilirim diye ummuştum.Bu emayla bağlantıyı yapabilmem zor..ilginize teşekkürler.
  • kablo renklerine bağlı bir şemaysa paylaşırsanız sevinirim..teşekkürler.
  • Herkese hayırlı ramazanlar.
    Bugün arkadaşım sağ ön koltuğu hızla arkaya kaydırınca hava yastığı lambası yanıp sönmeye başladı. sanırım koltuğun altındaki hava yastığı soketinde anlık bir temas sorunu oldu. sanayiye gidip iki farklı cihaza bağlandı ama araçla iletişim kurulamadı, soketlerde de sorun olmadığı söylendi ama arıza lambası hala yanıp sönmeye devam ediyor
    bu sorunu nasıl çözebilirim, üstadlarım yardımlarınıza ihtiyacım var. teşekkürler herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monotros -- 28 Haziran 2014; 17:06:25 >
  • 
Sayfa: önceki 861862863864865
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.