Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (641. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28.195
Cevap
203
Favori
1.755.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 639640641642643
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fark yok hb Yada sedan tamamen istek meselesi.birinin bagaj hacmi büyük.aralarında hangisi tutuluyor hangisi tutulmuyor diye bişeyde duymadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volverin33 kullanıcısına yanıt
    aracım burdan okudugum kadarıyla aynı sorundan muzdarıp dıreksıyon pompasından ya kaçırıyor ve muayeneden gecmedı bende altını yıkattım gıttım gectı muayeneden :) ne garıptırkı garajda arabnın altında halıflex var ama yag damlaması hiç yok ıkı aylık kullanımda cay bardagının 3te bırı kadar yag ekledım o kadar ..dıreksıyondan gelen ses pompa ıle alakalı degıl sanırım daha cok ıkı metalın bırbırından kurtulması gibi kürrrttt dıye gelen tok bır ses direksiyonu her ıkı tarafa cevırırkende yapıyo .
    stop etme sorunuda daha once forumdakı bır kaç arkadasın yazdıgına benzer ama çok nadir yapıyo.5 vites ılerlerken ışıga yaklasırken vıtes kuçulterek yavaşlıyor ve en sonda boşa atıyorum bazende ayagım debrıyajada beklerken bır bakıyorum stop etmiş aracın lpg fıltresını deiştırdım 30 km boyunda hiç deişmemiş sankı işe yaradı gıbı ama yıne stop ettı sonra ustaya gittim forumda yazmıştı bır arkadaş maf sensorunu temızlettım gectı dıye baktı usta bu temızlenmez dedı lpg dendır dedı ama yakıtım ve cekışım ıyı oldugu için ellletırmedım şimdilik boyle cvplar için tşk ederım hayırlı pazarlar

• sinan3405 kullanıcısına yanıt
    istanbulda degılım kardeş malesef on kayışlar çok ıyı gorunuyor sanırım benden once yenı değişmiş teker bır yere surtmuyor kontrol ettım lastıkler sıfır ve uygun ebatta rot balans yapıldı fren balatası dıskı mı sıkıp bırakıyor sıkıyor olabılırmı dıye dusundum ama sadece dıreksıyon çevırırken olan bır ses bulmeya calışcam dur bakalım
    diğer bir konu bagaj içi daha önce sul almış yeryer pas var su aldıgı yerı tespıt ettım stop lambasının arkası kaporta aksamında ınce bır acık var orayı sılıkon kapatır sanırım ve stepnenın oraya sprey seklınde tuplerde putur var onunla kapama yapsam uygun olurmu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emniye+ -- 23 Haziran 2013; 14:32:29 >
  • Herkese selam...

2 gün önce 2006 model 1.5 motor Nissan Almera Tekna aldım.
    Şuan için gayet güzel oldugunu düşünüyorum aracın.

Bir sorum olacak yalnız ;
    Vitesler arası cok fazla boşluk var. Sanki 80 model ford taunnus gibi.
    1 e mi 3 mi gectiği belli değil. vitese takılıyken bile sağa sola oynuyor baya boş yani.
    Bundan önceki aracım 1.7 DTI Opel Corsa'ydı. 2003 Modeldi km si bunun 4 katıydı. ama onda öyle bir sorun yoktu.
    Tık tık geçiyordu vitesler, ve gectiğini hissedebiliyordum net bir şekilde.
    Bu araba 2006, ne ara bu hale geldi anlamadım.
    Sanırım vites tamir takımı sorun. O takımı komple değiştircem.
    Fiyatı hakkında bilgisi olan var mı ?
    Bir de Ankara'da bildiğiniz, uygun fiyata yedek parça vs aldığınız eli yüzü düzgün bir esnaf var mıdır?
    Teşekkürler.

• arkadaşlar birşey dikkatimi çekti 2007 almera'da. Direksiyon tam şöför hizasında değil, hafif sola kapıya doğru yakın. Nasıl mı? göğsünüzün tam ortasının hangi hizaya denk geldiğine bakın. Tam direksiyondaki logoya yani ortaya denk gelmiyor, direksiyon solda kalıyor. Ayrıca direksiyon tam şöföre paralel durmuyor, hafif sola eğimli bir açısı var. Uzun yolculuklarda belimin sol tarafının ağrıdığını farkettim. Bu nasıl bir arabadır arkadaşım? Tamam sağlamlığına etcek en ufak lafım yok ama böyle bi saçmalık mı olur ?

Edit: Belki bende bi yamukluk var ama yok arkadaşım ya sola eğik resmen direksiyon..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Vendetta- -- 23 Haziran 2013; 15:42:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Vendetta-

arkadaşlar birşey dikkatimi çekti 2007 almera'da. Direksiyon tam şöför hizasında değil, hafif sola kapıya doğru yakın. Nasıl mı? göğsünüzün tam ortasının hangi hizaya denk geldiğine bakın. Tam direksiyondaki logoya yani ortaya denk gelmiyor, direksiyon solda kalıyor. Ayrıca direksiyon tam şöföre paralel durmuyor, hafif sola eğimli bir açısı var. Uzun yolculuklarda belimin sol tarafının ağrıdığını farkettim. Bu nasıl bir arabadır arkadaşım? Tamam sağlamlığına etcek en ufak lafım yok ama böyle bi saçmalık mı olur ?

Edit: Belki bende bi yamukluk var ama yok arkadaşım ya sola eğik resmen direksiyon..

şimdi kontrol ettim benimkini 2006 almera sedan düz duruyor direksiyon

• quote:

arkadaşlar birşey dikkatimi çekti 2007 almera'da. Direksiyon tam şöför hizasında değil, hafif sola kapıya doğru yakın. Nasıl mı? göğsünüzün tam ortasının hangi hizaya denk geldiğine bakın. Tam direksiyondaki logoya yani ortaya denk gelmiyor, direksiyon solda kalıyor. Ayrıca direksiyon tam şöföre paralel durmuyor, hafif sola eğimli bir açısı var. Uzun yolculuklarda belimin sol tarafının ağrıdığını farkettim. Bu nasıl bir arabadır arkadaşım? Tamam sağlamlığına etcek en ufak lafım yok ama böyle bi saçmalık mı olur ?

Sıkıntı çok büyük

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Sende yamukluk yok hocam ama direksiyon sisteminde yamukluk varsa sizden gizlenmiş,gözünüzden kaçmış bir sorun var demektir. Bizim arkadaşın aracında aynı sorun vardı, direksiyondan havayastığı yerine sünger çıkmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ofamof

Herkese selam...

2 gün önce 2006 model 1.5 motor Nissan Almera Tekna aldım.
    Şuan için gayet güzel oldugunu düşünüyorum aracın.

Bir sorum olacak yalnız ;
    Vitesler arası cok fazla boşluk var. Sanki 80 model ford taunnus gibi.
    1 e mi 3 mi gectiği belli değil. vitese takılıyken bile sağa sola oynuyor baya boş yani.
    Bundan önceki aracım 1.7 DTI Opel Corsa'ydı. 2003 Modeldi km si bunun 4 katıydı. ama onda öyle bir sorun yoktu.
    Tık tık geçiyordu vitesler, ve gectiğini hissedebiliyordum net bir şekilde.
    Bu araba 2006, ne ara bu hale geldi anlamadım.
    Sanırım vites tamir takımı sorun. O takımı komple değiştircem.
    Fiyatı hakkında bilgisi olan var mı ?
    Bir de Ankara'da bildiğiniz, uygun fiyata yedek parça vs aldığınız eli yüzü düzgün bir esnaf var mıdır?
    Teşekkürler.

Önce şanzuman kulaklarını (4 tane) dikkatli bir şekilde kontrol etmelisin o kadar fazlaysa. Kontrol ettikten sonra tekrar dön bize.

• quote:

Orijinalden alıntı: emniye+

istanbulda degılım kardeş malesef on kayışlar çok ıyı gorunuyor sanırım benden once yenı değişmiş teker bır yere surtmuyor kontrol ettım lastıkler sıfır ve uygun ebatta rot balans yapıldı fren balatası dıskı mı sıkıp bırakıyor sıkıyor olabılırmı dıye dusundum ama sadece dıreksıyon çevırırken olan bır ses bulmeya calışcam dur bakalım
    diğer bir konu bagaj içi daha önce sul almış yeryer pas var su aldıgı yerı tespıt ettım stop lambasının arkası kaporta aksamında ınce bır acık var orayı sılıkon kapatır sanırım ve stepnenın oraya sprey seklınde tuplerde putur var onunla kapama yapsam uygun olurmu.

Stop lambasını 4 vida tutar, onları çıkartıp stopu arkadan iterek kuvvetli şekilde dışarı çekerseniz çıkar. Stop lambasından içeri su sızıntısını engellemek için arkasında silikon kanalı vardır. O kısmı tekrar silikonlayıp takarsanız sıkıntı kaybolur. Benim araca serviste silikonlamadan direk takmışlardı. Ustaların bazısı umursamıyor bile.

• quote:

aracım burdan okudugum kadarıyla aynı sorundan muzdarıp dıreksıyon pompasından ya kaçırıyor ve muayeneden gecmedı bende altını yıkattım gıttım gectı muayeneden :) ne garıptırkı garajda arabnın altında halıflex var ama yag damlaması hiç yok ıkı aylık kullanımda cay bardagının 3te bırı kadar yag ekledım o kadar ..dıreksıyondan gelen ses pompa ıle alakalı degıl sanırım daha cok ıkı metalın bırbırından kurtulması gibi kürrrttt dıye gelen tok bır ses direksiyonu her ıkı tarafa cevırırkende yapıyo .
    stop etme sorunuda daha once forumdakı bır kaç arkadasın yazdıgına benzer ama çok nadir yapıyo.5 vites ılerlerken ışıga yaklasırken vıtes kuçulterek yavaşlıyor ve en sonda boşa atıyorum bazende ayagım debrıyajada beklerken bır bakıyorum stop etmiş aracın lpg fıltresını deiştırdım 30 km boyunda hiç deişmemiş sankı işe yaradı gıbı ama yıne stop ettı sonra ustaya gittim forumda yazmıştı bır arkadaş maf sensorunu temızlettım gectı dıye baktı usta bu temızlenmez dedı lpg dendır dedı ama yakıtım ve cekışım ıyı oldugu için ellletırmedım şimdilik boyle cvplar için tşk ederım hayırlı pazarlar

Hocam lpg'de stop yaşanıyorsa birde sadece benzinde kullanın bakalım olacak mı ona göre yönlendirriz sizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: abse

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-boyasiz-kazasiz-2006-nissan-almera-1.5-tekna-hb-lpg-96000-km-de-129065632/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-orjinal-kazasiz-degisensiz-105.000-km-128546017/detay

finalistler bunlar:) sizce hangisi?

Bence hiçbiri, başkasına bak. Çünkü kendi aracının donanım özelliklerinden bile bihaberler.

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarg

Achilles ATR Sport 195/55R16 87V 160 tl bu lastik hakkındaki yorumlarınız nedir ? malezya malı

Çin işine hiç bulaşma bence. Aynı fiyata yerli malı petlas,starmax daha güven verici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volverin33

quote:

Achilles ATR Sport 195/55R16 87V 160 tl bu lastik hakkındaki yorumlarınız nedir ? malezya malı

Çin işine hiç bulaşma bence. Aynı fiyata yerli malı petlas,starmax daha güven verici.

Üstad sizi yakalamışken bir şey sorabilir miyim ? Balataları değiştirdim 1 ay oldu, cızıltı sesleri vardı ilk başlarda sonra azaldı ama tamamen kesilmedi. ayrıca sert fren yapınca önlerden özellikle soldan uğultulu sürtünme sesi var , disklerin taşlanması gerekir mi ? ne önerirsiniz ?
  • quote:

Üstad sizi yakalamışken bir şey sorabilir miyim ? Balataları değiştirdim 1 ay oldu, cızıltı sesleri vardı ilk başlarda sonra azaldı ama tamamen kesilmedi. ayrıca sert fren yapınca önlerden özellikle soldan uğultulu sürtünme sesi var , disklerin taşlanması gerekir mi ? ne önerirsiniz ?

Diskin dış tarafında koruma çemberi var. Diskin üst tarafına elini sür,eğer elin üst çembere değerse yani disk ile çember arası açılmışsa tornalatmak gerekebilir daha önce tornalatılmamışsa.
  • quote:

quote:

Diskin dış tarafında koruma çemberi var. Diskin üst tarafına elini sür,eğer elin üst çembere değerse yani disk ile çember arası açılmışsa tornalatmak gerekebilir daha önce tornalatılmamışsa.

Teşekkürler. Arka diskler TRW 92 TL Ön diskler TRW 183 TL toplam 275 tl aslında almak lazım fiyat çok geldi

bir kaç kez benzinde denedim sorun yok..lpg atiker takılı lpg montajı kaputu acınca gozukmuyor ıyıce gızlenmiş alt taraflara arıza lambası yanmıyor sürekli ipragaz alıyorum.oncekı sahıbı sureklı aygaz kullanmış sabit dururken rolantide hiç dalglanma yok motorun sesi saat gibi 92 000 km de lpg takılalı 30 bın yapmış filtreyı ben değiştırdım daha once değişmemiş cvp için tşk ederım
  • quote:

bir kaç kez benzinde denedim sorun yok..lpg atiker takılı lpg montajı kaputu acınca gozukmuyor ıyıce gızlenmiş alt taraflara arıza lambası yanmıyor sürekli ipragaz alıyorum.oncekı sahıbı sureklı aygaz kullanmış sabit dururken rolantide hiç dalglanma yok motorun sesi saat gibi 92 000 km de lpg takılalı 30 bın yapmış filtreyı ben değiştırdım daha once değişmemiş cvp için tşk ederım

Aracımın Lpg bakım ve ayarlarını kendim yapıyorum. Bakımsızlıktan zamanla map haritası değerleri bozuluyor. Bozulan değer mutlaka ışık yakmaz. Lpg ayarıyla sorun ortadan kalkabilir.Takıldıktan sonra 10 binde en azından tekrar ayar yapılmalı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fursam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fursam

saydık üstadım 21 dişli çıktı.

Ellerinde vardır mutlaka yoksa ben sana bulurum.

Üstadım ellerinden 21 dişli yok muş. Az önce bulunduğum şehirdeki usta aradı beni, yedek parçacı 21 dişli Veka marka dış sağ - sol aks ları getirtmiş, çifti 180 TL . gelen faturada öyle yazıyormuş. Size danışmadan okeylemedim. Ne yapmam lazım. Bana bulabileceğinizi söylemiştiniz. Sizin bulduğunuzda 21 dişli olsada uyum sağlamama ihtimali var mı. Saygılar sunar.Teşekkür ederim.

Alman malıdır,sağlamdır,fiyatı uygundur. Sorun çıkartmaz.
    Aynı kasa ama biri 22 diş diğeri 21 diş...Sanırım üretim tarihleri ile alakalı olsa gerek. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Bana şase numaranızın ilk 10 hanesini söyler misiniz? (SJNFA16U28 gibi.)

şase ilk 10 harfi ; SJNBAAN16U

şimdi yapmam gereken atıker bayıne gıdıp degerlerınımı kontrol ettırecegım? benım o kadar teknık bılgım yok ayar yapabılecek kadar.yalnız tek anladıgım kpg ıle muthiş uyum gostermiş hiç anlamıyorum benzınmı gazmı kullanıyor..
  • 
Sayfa: önceki 639640641642643
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.