Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (104. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28.195
Cevap
203
Favori
1.759.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fazla buyutemiyorum uyarı veriyor..bu nasıl

NISSAN ALMERA KLÜBÜ
  • buda yeterli olur umarım..

NISSAN ALMERA KLÜBÜ
  • dostum resımlerı orjınal hallerı ıle http://imageshack.us/ sıtesıne yukleyebılırsın. yukleme bıttıkten sonra altte sadece LINK 'te yazanları kopyalayıp buraya yapıstırırsan bızlerde gorebılırız...

ornek benım almeranın fotosu:

http://img340.imageshack.us/i/dscf0081a.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskote -- 17 Şubat 2011; 14:25:57 >
  • arkadaşlar,aracımın ilk sahibi dahil tüm kullanıcılarına ulaştım.düzgün,dürüst insanlar olduklarına inanıyorum yada inanmak istiyorum.aracım hep aile aracı olmuş, geçmişinde olan arızaları ve tamirleri,benim kafamda oluşan sorularımın cevapları beni fazlasıyla sakinleştirdi,yüreğime su serpti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toni74

selam arkadaslar benim almeramın farları yanıyor mu belli geğil .gece önümü neredeyse zor görüyorum.zenon hariç ne takabilirim.ne tavsiye edersiniz. marka ve watt ne olmalı .bilgilediriseniz çok sevinirim

ışıklandırma sisteminin duayeni vipmail123 sesini duyacaktır.bu durum galiba hepimizde aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zyozkan

arkadaşlar,aracımın ilk sahibi dahil tüm kullanıcılarına ulaştım.düzgün,dürüst insanlar olduklarına inanıyorum yada inanmak istiyorum.aracım hep aile aracı olmuş, geçmişinde olan arızaları ve tamirleri,benim kafamda oluşan sorularımın cevapları beni fazlasıyla sakinleştirdi,yüreğime su serpti.

almera alanların çoğu sanırım çok geniş araştırma yapmıştır.birçoğu araç konusunda deneyimlidir tecrübelidir.belkide herkesi kendim gibi görüyorum.birçok aracı eleyerek bu araçta karar kılmıştır çoğumuz.almera alanda fanatiği oluyor haklı olarak zaten.sakınılan göze çöp batar misali;biz aracı çok dikkatli kullanan insanlarız ben haricinde.doğal olarak sürekli acaba şu mu var bu mu oldu gibi takıntı yapıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: çirkin ördek yavrusu

quote:

selam arkadaslar benim almeramın farları yanıyor mu belli geğil .gece önümü neredeyse zor görüyorum.zenon hariç ne takabilirim.ne tavsiye edersiniz. marka ve watt ne olmalı .bilgilediriseniz çok sevinirim

ışıklandırma sisteminin duayeni vipmail123 sesini duyacaktır.bu durum galiba hepimizde aynı.

Xenon alamıyorsanız, Osram Night Breaker, Bosch Plus90 veya Philips Extreme Power alın. Bu ampullerin tek dezavantajı kısa ömürlü olmaları. Özellikle Osram NB.

• arkadaşlar soğuk ayazlar nedeniyle akü ile birkaç bilgiyi paylaşmak istiyorum.

bilirsiniz, ayaz havalarda akü boşalır ve yeşil ışık yerine hiçbir ışık yanmaz yani beni şarj edin der. hatta bir süre sonra arabayı çalıştırmaz. geçen aşırı ayazlardan dolayı yeşil ışığın yanmadığını görünce hemen aküyü söktüm, eve götürüp şarj makinası ile şarj ettim. Allah tan yeni bitmiş zannedersem, çünkü aküyü hafif sallayınca yeşil ışık yanar gibi oluyordu. 24 saatlik şarj sonrasında yeşil ışık ıpıl ıpıl yanmaya başladı. Allah tan şarj makinam var. şarj makinası olmayanlar bir şarj makinası alırsa çok rahat eder. yoksa direk sanayiye. bir çözümde aslında üşenmesek en doğrusu bence, aküyü aşırı ayaz havalarda söküp eve taşımak. şayet vidaları sıkıştırmakla uğraşmak istemezseniz, tam sıkı sıkıya geçecek şekilde ayarlayıp, tak sök şeklinde kullanabilirsiniz. (tabi sökerken önce ( - )kutubu sonra ( + ) kutubu. takarken de tam tersine, önce ( + ) sonra ( - ) yi). tek kötü yanı yol bilgisayarının bilgileri sıfırlanıyor. km sıfırlanıyor.

ikincisi de, akü suyunu mutlaka kontrol edin. abimin ladasının suyu boşalmış ve üst kapağın altında ki beyaz renkli tıpaların hava kanalcıkları tıkanmış (zamanla tıkanabiliyor muş ve patlamaya bile sebep olabiliyor muş). akü de renk beyaz olursa akü suyu bitmiş demektir. bu durumda 5 tl ye akü suyu eklemek gerekir. bence hiç bu duruma gelmeden akünüzü tanıyın, arada kontrol edin. suyu az biraz azalmışsa üstüne kaynamış su ekleyin sorun olmasın.

daha fazla bilgi için:http://www.mutlu.com.tr/get_content.cfm?id=9&title=Akü Hakkında Herşey sol tarafta bakım linkine tıklarsanız detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. çöy kardeş özellikle senin hoşuna gidecektir diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatpo -- 17 Şubat 2011; 22:09:30 >

• quote:

...almeramın farları yanıyor mu belli geğil .gece önümü neredeyse zor görüyorum...

Aracınız kaç model? 03/04 model yılında üretilen Almera'larda(Ülkemize makyajlı kasa 2004'te girdi. Bu kriter ülkemizdeki 04/05 Almeraları kapsıyor.) böyle bir problem olabiliyor. Hatta bazı ülkelerde Nissan servisleri araçları geri çağırarak ücretsiz far değişimi yapmış. Eğer sıkıntınız çok fazla ise, farınızı veya merceklerinizi değiştirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatpo

daha fazla bilgi için:http://www.mutlu.com.tr/get_content.cfm?id=9&title=Akü Hakkında Herşey sol tarafta bakım linkine tıklarsanız detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. çöy kardeş özellikle senin hoşuna gidecektir diye düşünüyorum

teşekkür ederim,sağol bilgi paylaşımın için.bu bilgilerde çok hoşuma gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: zyozkan

fazla buyutemiyorum uyarı veriyor..bu nasıl

NISSAN ALMERA KLÜBÜ

hangi sigorta nereye ait şekil felan yok bunda.
  • Almera far meselesine biraz daha açıklık getireyim:

İlk üretilen Almeralar'da sağdaki gibi arka tarafı siyah kalitesiz mercekler kullanılmış. Ve bunlar çok kısa sürede kararıp, aydınlatamaz hale geliyor. Soldaki ise daha sonra ve daha kaliteli malzemeden üretilmiş çok kaliteli bir mercek. Farınızın merceğinin hangisi olduğunu ampul kapağını açarak görebilirsiniz. Eğer merceğinizin arka kısmı siyah renkli ise geçmiş olsun. Mercek değişimi veya far değişimi yapmanız gerekir...

NISSAN ALMERA KLÜBÜ

Ekleme: Toyota Avensis'te de aynı mercekler kullanılıyor. Avensis ile ilgili araştırma da yapabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 19 Şubat 2011; 8:35:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Almera far meselesine biraz daha açıklık getireyim:

İlk üretilen Almeralar'da sağdaki gibi arka tarafı siyah kalitesiz mercekler kullanılmış. Ve bunlar çok kısa sürede kararıp, aydınlatamaz hale geliyor. Soldaki ise daha sonra ve daha kaliteli malzemeden üretilmiş çok kaliteli bir mercek. Farınızın merceğinin hangisi olduğunu ampul kapağını açarak görebilirsiniz. Eğer merceğinizin arka kısmı siyah renkli ise geçmiş olsun. Mercek değişimi veya far değişimi yapmanız gerekir...

NISSAN ALMERA KLÜBÜ

Ekleme: Toyota Avensis'te de aynı mercekler kullanılıyor. Avensis ile ilgili araştırma da yapabilirsiniz...

desene ben marmara çırası gibi yandım.benim farın arkası kapkara plastik bağlantı var.hayallerim yıkıldı.

• quote:

desene ben marmara çırası gibi yandım...hayallerim yıkıldı...

Bu kadar üzülmeyin mercekleri değiştirirsiniz, olur biter. En fazla 150TL'ye mal olur.

• Değerli Almeracı dostlar
    2 haftaya yakın bir umutsuzluk ve mutsuzluk yaşadım Lütfen okuyun
    1-arabam kırmızıdan kalkarken istop edebiliyordu veya devir sıfıra aşırı düşüyordu bende kalktım tüp ayarına bakayım dedim tüpçü kalibrasyon yaptı durum aynı boğazı temizlet dedi güya japoncu bi sanayi ustasına gittim ve boğazı TEMİZLEDİ.ve ayar kaçtı.olmadı usta dedi ki git servisine bunu adaptasyon yapsın.
    2-K.....R servise gittim.Dediler ki lambda ve debimetre 1000 tl civarı bi masrafa var.o zaman olur.Ama adaptasyon için otopark faturası ile 50 tl aldılar.Arabayı gözümden sildim.Çünki gene aynı oldu.
    3-Piyasadan ve internetten çin ve ingiltere dahil boğaz kelebek sensörü maff lambda fiyatları araştırdım .İstanbuldan bir yedek parça sitesinden debimetre aldım(motor ve şase nosunuvererek)Gelen parça bosch ama soket uymadı.Geri gönderdim.
    4-Tavsiye üstüne otolaba gittim orada da hafızadan hatayı sildik araba düzeldi.Sonra tekrar oldu .Çok bilgili olduğuna inandığım ve oranın sahibi sanırım bir beyefendi ile hafta başı için konuştuk.Aracı cihaza bğlayıp bakacaktı ve sorunu çözecekt.Ama takribi fiyatları sorduğumda yine yakın rakamlara ulaştım.
    5-ve pzt günü çarşambaya kadar bindim arabaya tabi durum rezalet 200 devir üstü araba silkeliyor ve kapatıyor.Arkadan gelen korna ve klaksonlar da cabası İzmir tarafiğini düşünün.
    6-nissan Karakaşlar servise tel. açtım Onur Bey (servis müdürü) ile konuştuk aracımın bütün mazisini ilk elden itibaren bana söyledi.Fiyatlar hakkında beni rahatlattı.Aynı parçalar için verdiği fiyatlar arası uçurum vardı.18:00 e kadar açık oldukları için akşam vakti gittim arabamı bıraktım ruhsat ve anahtarı güvenlik görevlisine teslim ettim cuma günü aracımın toplam masrafının 210 tl olduğunu söyleyen bir telefon görüşmesi yaptım.
    6-cts günü arabamı aldım.Arabamı satmam.Servisimde artık karakaşlar .Direksiyon yumuşamış vitesler kolaty geçiyor debriyaj sanki otomatik yağ gibi.Sıkıntı hiç yok korkarak girdiğim bir servisten gülerek ayrıldım araba sıfır gibi olmuş
    7-son olarak sevgili dostlar
    sakın emin olmadığınız tanımadığınız JAPONCU SANAYİ USTALARINA gitmeyin derim.Servilerdede fiyat araştırması yapın.Ve izmir dede karakaştan şaşmayın.
    ALMERAMI SATMIYORUM

• quote:

Orijinalden alıntı: chaka43

Değerli Almeracı dostlar
    2 haftaya yakın bir umutsuzluk ve mutsuzluk yaşadım Lütfen okuyun
    1-arabam kırmızıdan kalkarken istop edebiliyordu veya devir sıfıra aşırı düşüyordu bende kalktım tüp ayarına bakayım dedim tüpçü kalibrasyon yaptı durum aynı boğazı temizlet dedi güya japoncu bi sanayi ustasına gittim ve boğazı TEMİZLEDİ.ve ayar kaçtı.olmadı usta dedi ki git servisine bunu adaptasyon yapsın.
    2-K.....R servise gittim.Dediler ki lambda ve debimetre 1000 tl civarı bi masrafa var.o zaman olur.Ama adaptasyon için otopark faturası ile 50 tl aldılar.Arabayı gözümden sildim.Çünki gene aynı oldu.
    3-Piyasadan ve internetten çin ve ingiltere dahil boğaz kelebek sensörü maff lambda fiyatları araştırdım .İstanbuldan bir yedek parça sitesinden debimetre aldım(motor ve şase nosunuvererek)Gelen parça bosch ama soket uymadı.Geri gönderdim.
    4-Tavsiye üstüne otolaba gittim orada da hafızadan hatayı sildik araba düzeldi.Sonra tekrar oldu .Çok bilgili olduğuna inandığım ve oranın sahibi sanırım bir beyefendi ile hafta başı için konuştuk.Aracı cihaza bğlayıp bakacaktı ve sorunu çözecekt.Ama takribi fiyatları sorduğumda yine yakın rakamlara ulaştım.
    5-ve pzt günü çarşambaya kadar bindim arabaya tabi durum rezalet 200 devir üstü araba silkeliyor ve kapatıyor.Arkadan gelen korna ve klaksonlar da cabası İzmir tarafiğini düşünün.
    6-nissan Karakaşlar servise tel. açtım Onur Bey (servis müdürü) ile konuştuk aracımın bütün mazisini ilk elden itibaren bana söyledi.Fiyatlar hakkında beni rahatlattı.Aynı parçalar için verdiği fiyatlar arası uçurum vardı.18:00 e kadar açık oldukları için akşam vakti gittim arabamı bıraktım ruhsat ve anahtarı güvenlik görevlisine teslim ettim cuma günü aracımın toplam masrafının 210 tl olduğunu söyleyen bir telefon görüşmesi yaptım.
    6-cts günü arabamı aldım.Arabamı satmam.Servisimde artık karakaşlar .Direksiyon yumuşamış vitesler kolaty geçiyor debriyaj sanki otomatik yağ gibi.Sıkıntı hiç yok korkarak girdiğim bir servisten gülerek ayrıldım araba sıfır gibi olmuş
    7-son olarak sevgili dostlar
    sakın emin olmadığınız tanımadığınız JAPONCU SANAYİ USTALARINA gitmeyin derim.Servilerdede fiyat araştırması yapın.Ve izmir dede karakaştan şaşmayın.
    ALMERAMI SATMIYORUM

tamam japoncu ustalara gitmiyelim ama arabana ne gibi işlemler yapmışlar,arabanın sorunu neymiş.maf sensörü ile lambda sensörünü değiştirmemişlerdir muhakkak.servisi aradığında arabanın neyi hakkında fiat istedin onlar az fiyat deyince gittin.

• quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

desene ben marmara çırası gibi yandım...hayallerim yıkıldı...

Bu kadar üzülmeyin mercekleri değiştirirsiniz, olur biter. En fazla 150TL'ye mal olur.

2 ayrı far mı alacağız.zaten tanesi 475 tl değil mi.yoksa Osram Night Breaker, Bosch Plus90 veya Philips Extreme Power fiyatları mı 150 tl.
  • quote:

2 ayrı far mı alacağız.zaten tanesi 475 tl değil mi...

Far almayacaksınız. İki tane temiz çıkma farın içindeki mercekten alacaksınız.
  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.