Şimdi Ara

Nişan Alışverişinde Nelere Dikkat Edilmeli :) (Nişanı Yaptık)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaş, yarın nişan alışverişi var. alışverişe gideceğiz ama anlamadığımız konu olduğu için ve fiyatları bilmediğimiz için çok çok çok çok fazla ihtimal ile 50tl ürünü 150 tlye satmak isteyeceklerine adım gibi eminin, güveneceğim esnaf kalmadı gibi :) bu durumla neler yapmalıyımm?

1) alışverişi nereden yapmalıyım? YER ANKARA benim aklımda ulus anafartalar çarşısı var :)
    2) satıcının söylediği fiyatın yarısını mı teklif etmeliyim?
    3) alyans alırken nelere dikkat etmeliyim. sanırım alyansların boyutları büyük oluyor atoorum 7 gram alyans alıyosun küçültüyolar 6 grama düşüyor o 1 gr altından kar ediyolar. tam parmağımıza göre alyans bulmak zor olur mu? bu durmda nasıl bir pazarlık yapmam lazım?

insanlara güvenemiyorum nasıl bir dünyada yaşıyoruz

Arkadaşlar;

Nişanı dün yaptık, darısı evlenmek isteyenlerin başına :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melrin -- 11 Şubat 2013; 15:23:04 >

• kızın isteklerini anlayışla karşıla ama yanında gelenler genellikle herşeyin en iyisini en pahalısını almaya çalışanlar olur (olmayabilirde)
    kısacası para konusunda fazla açılma son kararı da becerebilirsen sen ver
  • bence nişan alışerişine hiç gitme :D
  • Yakin zamanda bana da lazim olacak takipteyim..
  • Geçmiş olsun
  • arkadaşlar şimdi alıcaklarımın internetten ortalam fiyatlarını çıkartıyorum :) fiyatlara biraz olsun hakim olabileceğim sanırsam
  • geçmiş olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun öyle böyle derken dolu giden cep boş dönecek.
  • fırsatcılara fırsat vermemek için elimden geleni yapıcam gerkirse gece uyumucam ve herşeyi araştıracam :D
  • Hocam neler alacağının listesini yazarsan birçok kişi için faydalı olacağını düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene önce Eminönü'nün oralarda 2 yüzük alacaktık teyzeme.Adam 884 lira tutuyor deyince surat ifadem şöyle oldu.
    Hemen kaçtım oradan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melrin

Arkadaş, yarın nişan alışverişi var. alışverişe gideceğiz ama anlamadığımız konu olduğu için ve fiyatları bilmediğimiz için çok çok çok çok fazla ihtimal ile 50tl ürünü 150 tlye satmak isteyeceklerine adım gibi eminin, güveneceğim esnaf kalmadı gibi :) bu durumla neler yapmalıyımm?

1) alışverişi nereden yapmalıyım? YER ANKARA benim aklımda ulus anafartalar çarşısı var :)
    2) satıcının söylediği fiyatın yarısını mı teklif etmeliyim?
    3) alyans alırken nelere dikkat etmeliyim. sanırım alyansların boyutları büyük oluyor atoorum 7 gram alyans alıyosun küçültüyolar 6 grama düşüyor o 1 gr altından kar ediyolar. tam parmağımıza göre alyans bulmak zor olur mu? bu durmda nasıl bir pazarlık yapmam lazım?

insanlara güvenemiyorum nasıl bir dünyada yaşıyoruz

İlk önce hayırlı olsun abiciğim
    1) Cevaplayamayacağım çünkü Ankara'yı bilmiyorum nasıl bir yer
    2)Satıcının söylediği fiyatı değil de diğer yerlere baktıktan sonra karar vermelisiniz (A yerinde 50 TL olan bir küpe B yerinde mekan farklılığından dolayı 200 TL'ye satılıyor).
    3)Yüzük arayışınızı kesinlikle son güne bırakmayın. Ucuza alyans arıyorsanız bence ilk yapmanız gereken adı duyulmuş yerlerdense küçük bölgesel kuyumculara bakmayı ihmal etmeyin. Parmaklarınız kalınsa ödeyeceğiniz parada kalın oluyor ama ilginç olan her halükarda fiyatlar el yapımı alyanslar için 800TL den başlıyor
    Cevaplarım bukadar.

• Duzelttim ben yanlis anlamisim :)

Gezip goruceksin tek bi yere.sormyacaksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayanozer -- 7 Şubat 2013; 20:56:25 >
  • arkadaşlar, alışverişi ulusta yaptık, sabah 11de alışverişe başladık akşam saat 7 de bitti alışveriş genede çoğu mağazalarda hep aynı ürünler var, çogu fiyatı tutturabildiğine satıyor. etiket fiyatı 350tl olan bir ürünü 140TL gib bir fiyata alıyosunuz :/ gerçekden çok dürüst satıcılarda var. etiketini koymuş abi %20 indirim yapabiliyorum nakitte başkada olmuyor diyen uygun fiyatlı satıcılar da var. alyanslara gelince el yapımı ve makina yapımı olan alyanslar var. bizim beğendiklerimiz alyanslar 1500TL civarında tutuyordu el yapımı, birazcık araştırdıktan sonra aynı alyansı makininadada yapılabiliyormuş. bayan yüzüğü taşlı olduğı için onu elde yapmak gerekiyormuş. bayan yüzüğünü elde yaptırdık, erkek yüzüğünü de makinada yaptırdık alyansların bize toplam maliyeti 850TL oldu.

• hayırlı olsun.

• tesekkuer ederim arkadaşlar, darısı evlenmek isteyenlerin başına olsun :)
  • Hayırlı olsun. Bizde abim için geçen hafta nişan alışverişine çıktık. 2000 tl harcadık. 900 tl de gelinin abiye elbisesine..
  • Arkadaşlar nişanı dün yaptık :) darısı evlenmek isteyenlerin başına olsun inşallah :)
  • Kardeşim bak iyi dinle

1.ÖNERİ--->>>nişan'da harcama çok yapılması gereksiz birşey olduğu kadar kroluğa girer HELE HELE ÇEYİZ MEYİZ BOHÇA YAPIP İÇİNE PÜFLÜ TERLİK DİKME FALAN FİLAN

ANNENE SÖYLE GİRMESİN O İŞE!!!

2.ÖNERİ--->>>Kız mütavazi ise zaten şimdiki kızlar böyle nişan durumunda mütevazi davranmalılar çok harcamaya gitmemeliler bir YÜZÜK yetmektedir.

3.ÖNERİ--->>>Hayırlı uğurlu olsun inşallah aşkınız hiçbir zaman sönmez ilk günkü gibi heyecanıyla yaşarsınız!!!!

• hayirli olsun.ileride isime yarayabilir bir konu cunku evlenmeyi su aralar dusunmuyorum:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.