Şimdi Ara

Nintendo Switch Dünya Çapında 1.5 Milyon Sattı - SuperData

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
       SuperData'nın paylaşmış olduğu bilgilere göre Nintendo Switch ilk haftasında dünya çapında 1.5 milyon adet satmayı başardı. 
     
       Famitsu ve GfK tarafından alınan verilere göre SuperData Nintendo Switch'in Amerika Birleşik Devletleri üzerinde 500,000, Japonya'da 300,000, Birleşik Krallık üzerinde 85,000 ve Fransa'da 110,000 sattığını söylüyor. Geri kalan miktar ise Avrupa'nın diğer ülkelerine ve diğer bölgelere ait.
     
       Ek olarak yine SuperData bilgilerine göre, Nintendo Switch sahiplerinin %89'u The Legend of Zelda: Breath of the Wild'ı satın almış. Ki bu da oyunun sadece Switch üzerinde 1.34 milyon civarında bir satış yaptığını gösteriyor. 
     
       Nintendo Switch 3 Mart 2017 tarihinde dünya çapında çıkış yaptı. Nintendo daha öncesinde mart ayının sonuna kadar konsolun 2 milyon satmasını istediğini belirtmişti. 




  • Helal olsun, Zelda için aldık bakalım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oldukça düşük bir rakam. PS4 sadece 1 günde 1 milyondan fazla satarak rekor kırmıştı.

    Zelda 640p çözünürlüğü kartoony grafiklerle kasıyor. Wii U.1 olmuş
  • Benim anlamadığım bir şey var. Zelda serisi çok çok çok seviliyor. İki tane oyununun 98-99 puan ortalaması var. Ama gördüğüm kadarıyla oyunda konuşma seslendirmesi yok. Ya da ben duymadım bilmiyorum. O puan ortalamaları her şeyi kapsamıyor mu? 1-2 puan sesten kısacak değiller herhalde adamlar. Yeni oyunu ben de oynamak isterim, görsel olarak cidden güsel bir deneyim sunuyor gibi. Ama bu diyalog olayı garibime gitti. Bir platformda da oyuncunun biri "link never talks" gibi bir şey yazmıştı sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha da satardı da alamıyoruz ki, her yerde emmişler stokları :) Konsol bomba etkisi yaptı resmen.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Zelda 4k olarak cemu emulatorde çalışıyor. Konsol almanıza gerek yok.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: -ZoRRo-

    Zelda 4k olarak cemu emulatorde çalışıyor. Konsol almanıza gerek yok.


    Teşekkürler

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • ps1 ve ps2 den sonra en çok farklı ve iyi hissettiren konsol oldu , zeldanın etkisimi bilmiyorum ama lütfen konsol çıkarırken böyle bir oyunla çıkın be kardeşim , insan mutluluktan eriyor bu nasıl bir oyun

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: -ZoRRo-

    Zelda 4k olarak cemu emulatorde çalışıyor. Konsol almanıza gerek yok.


    Emu 100% calistirmiyor diye biliyorum?

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kurt.

    Daha da satardı da alamıyoruz ki, her yerde emmişler stokları :) Konsol bomba etkisi yaptı resmen.


    Stoklar ya bölgesel olarak yolladilar veya Stoklara cok az gönderi yaptilar. Ps4 deki cilginlik geliyor aklima ve Switch devede kulak gibi.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Nintendonun saçma sapan konsol denemelerini yeniliği bırakıp ps4/x1 gibi dümdüz sadece controllerla oyun oynanabilen güçlü bi konsol çıkarması gerek exclusive bakımından en zengin marka zaten nintendo 2 nesildir bunu bi anlamadılar gitti
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mementopolis

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: Kurt.

    Daha da satardı da alamıyoruz ki, her yerde emmişler stokları :) Konsol bomba etkisi yaptı resmen.</blockquote>

    Stoklar ya bölgesel olarak yolladilar veya Stoklara cok az gönderi yaptilar. Ps4 deki cilginlik geliyor aklima ve Switch devede kulak gibi.


    Diyorum ya HYPE 'ı korumak için üretimi az tuttular. 1.5 milyon değil 3 milyon üretse onu da satacaklardı. Bütün Nintendo gruplarında millet kargo bekliyor. Stokların yenilenmesi için net bir tarih verdikleri de yok. PS4 ü çıktığı gibi bulmuştum halbuki, üstelik ABD'de.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • @Angel Of The Lord
    Merhaba arkadasim. Guzel soru sormussun hemen aciklamaya girismek istedim. Yillardir konsol oyuncusuyum bu 90'larin basina kadar dayanir eski NES SNES zamanlari dahil.
    Oyunlar incelenirken bircok kriterden gecer. Ama ilk kriter sudur. Oyunun ciktigi platformda sundugu yeniliklerin platform ile uzlasmasi yani esit degerde kalmasidir. Bu tamamen teknik kismi icindir. Mesela Wii U ile Switch arasinda oyunda teknik anlamda cozunurluk disinda hicbir grafik detay farki yok gibi. Cok az filter ve AA farki. Dusman sayisindan mekanlara kadar ayni, hatta daha cok islemci gucu isteyen bolgelerde Wii U bir adim onde performans olarak.

    Bu baglamda oyunu incelerken Wii U ve Switch tablet konsol sisteminin gucu kisas alinir. Teknik anlamda buna gore grafiksel degerlendirme yapilir. Mesela sen bu oyunu oynasan inan bana 1gb ram ile calistigina akil sir erdiremez sasirirsin Wii U icin sozum. Yani burdan direk mesela arti not alir.

    Konu hikaye bakimindan arti not alir. Seslendirme konusuna gelirken yillarca Gordon Freeman konusacak mi dedik degil mi? Bazi oyunlar vardir seslendirme ile degil text ve konu icinde yan karakterlerin bazilarinin on plana cikmasi ile hikayeyi surukler. Zelda konusuyor bircok yan karakterde misal!

    Bu teknik analiz olarak yorumlanmadigi icin negatif puan verilmez hatta pozitif olaral bile yansiyabilir. Cunku duymadigin karakterin sesini yadirgamazsin ama 25 senelik Link'in sesini dublajini yapar birde begenilmez ise o zaman eksi not alirsin!

    Yani demem odur ki incelemelerde PS4 icin bir oyun incelenirse gorsellik ses su bu kistas alinir cunku PS4 en guclu konsol olarak lanse edilip cikti ki Pro'yu sayma hala oyle. Buda otomatikman incelemelere yansir. Ama Nintendo herzaman en azindan GameCube'den beri "Teraflops ya da raw power' ilk onceligimiz degil aciklamasi yapmistir ve yapiyordur bugunde.

    O yuzden oyun incelenirken editor Zelda ya da Mario oyununda son olarak gorsellige bakar ki zaten gorsellik konsolun limitlerini mukemmel bir sanat dizayni ile masalsi ya da kasvetli havasi ile zorlamis olur ve yuksek notlar almasini saglar.

    Metada en yuksek notlu 10 oyun arasina baktiginda bugune kadarki listede 6 Nintendo oyunu gormek aslinda grafik ya da teknolojinin degil oyunun kalitesinin on planda oldugunun gostergesi olur.
    Basari tesaduf degildir ve Nintendo en azindan oyun konusunda bu konuda liderdir.
  • 2017 sonuna xbox'ı da geçerler. Microsoft harbiden batırdı bu nesil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emülator suanlık 13-15 fps de çalıştırıyormuş ama geliştirmeye çalışıyorlar şuan .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orijinalden alıntı: -ZoRRo-

    Zelda 4k olarak cemu emulatorde çalışıyor. Konsol almanıza gerek yok.
    </blockquote>
    Ciddi misin hocam? <img src="https://forum.donanimhaber.com/image/smiley/evillol.gif" alt="" align="middle" border="0">


    Emulator daha 6 aylık çok hızlı geliştiriyorlar. 4-5 aya kadar daha da oynanabilir duruma gelir bence.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Geçtiğimiz sene sonlarına doğru Nintendo Mart ayı için 2 milyon Switch'in Dünya genelinde satışa sunulacağını açıklamıştı ve söylediğini gerçekleştirdi. Nisan ayında başlayacak mali yıl için ise daha önceden açıkladığı 1 yıllık Switch üretimini ise 8 milyondan 16 milyona çıkaracaklarını duyurdu.
    https://www.wsj.com/articles/nintendo-to-double-production-of-switch-console-1489728545
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MDV

    Bu konsola para verenin aklindan subhe ederim.


    Daha ''şüphe'' sözcüğünü yazmasını bilmiyorken başkalarının zevkleri için harcadıkları paraları baz alarak kendini akıl turnusolu olarak görmen sana oldukça acımama sebep oldu. Cehaletinle mutluluklar dilerim.
  • Benim pek içim ısınmadı bu konsola sanki bi şeyler eksik gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.