Şimdi Ara

nikoncu arkadaşlardan yardım bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle konuyu okuduğunuz için tesekkür ederim.D5100 sahibiyim.son günlerde makinede bir sıkıntı hissetmeye başladım.perde açılıp kapanırken eski serilik yok artık.örnegin 1/4000 enstantane hızda foto çekiyorum perde açılıp kapanırken çok seri değil artık.sanki bişeyler zorluyormuş gibi hissediyorum.Ayrıca eskisi gibi seri çekimde yapmıyor artık.acaba nasıl bir sorunla karsı karsıyayım .yardımlarınızı bekliyorum



  • Seri değil derken neyi kastediyorsunuz? makine seri çekim modunda eskisi kadar hızlı çekim yapmıyor mu? eskiden 4 kare/saniye çekerken şimdi 2 kare/saniye mi çekiyor?

    yoksa 1/4000'e ayarladığınızda 1/2000'le mi çektiğini düşünüyorsunuz? (ki bu nasıl anlaşılır bilemedim). yada perde mekanizmasının sesinde bir zorlanma belirtisi mi var?

    ilk durum geçerliyse, ortamın ışık değerleri, netleme yapmaya yeterli değildir belki. makineniz netleyemediği için çekim yapmıyordur.

    ikinci durumda ise, perde mekanizmasında bir sorun gündeme gelebilir, bunu da ancak işi bilenler teşhis edebilir ve servisler tedavi edebilir.

    umarım olay bir ayarlama hatasıdır, kendiniz bulur çözersiniz. mekanik bir sorun ise, perde mekanizması değiştirilen bir sistemdir; işi bilen bir serviste değiştirilir. makinenizi sıradışı bir şekilde (ör: fotokopi çekimi ) kullanmıyorsanız, bence sorun ayarlardandır.




  • hocam ilgin için tesekkür ederim.şimdi d5100 videoalrına baktım internetten.sanırım perde sisteminde bir sorun var.saniyede 4 çekim kesinlikle yapamıyor.bunu seri çekim sesinden daha iyi anladım.ortalama saniyede 1 kare falan çekiyor.seri çekim modunda.işi kötü tarafı makine garantili değil.canım çok sıkkın
  • Hangi modda çekiyorsun? Diyafram modunda F değeri yüksekse normaldir. Ya da otomatik modda ışık azsa yine olabilir. Çektiğin bir örnek fotoğrafı ve exif bilgilerini ekleyebilir misin?
  • hocam m modunda deniyorum.iışğın azlığından derdim ama ama bugun güneşli ortamda da aynı yavaşlığı hissettim.d5100 videosunun seri çekim sesini netten az önce dinledim.benimkiyle alakası yok.benimki seri çekim modunda saniyede 1 kare ancak çekebiliyor
  • oguzhan78 O kullanıcısına yanıt
    sorun düzeldi çok sükür.ayanayı temizlik için kaldır dedim ayarlardan.şansıma düzeldi.makien artık seri çekim yapabiliyor.yardımlarınız için teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.