Şimdi Ara

Nikon D90 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
3
Favori
44.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konu taaaaa 2008 den. baya saglam hortlamıs.
    aslına bakarsanız 2 yılda bir hatırlanan konu diyebiliriz.

ve ilk sayfayı okursanız cok gulersiniz. ben koptum gece gece.
    kim derdiki nikon un efsaneleri arasına girmiş bir model daha cıkmadan bu kadar cok elestiri alır. ve uzerine geyik yapılır...
  • Önyargılı olmak böyle bir şey heralde. :) Az sövmemişler, dalga geçmemişler zamanında güzelim makineyle. Kim bilir kaç tanesi sonradan D90 kullanmıştır. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: GiJaL

Önyargılı olmak böyle bir şey heralde. :) Az sövmemişler, dalga geçmemişler zamanında güzelim makineyle. Kim bilir kaç tanesi sonradan D90 kullanmıştır. :)

Konuyu hortlamak gibi olmasın ama ilk sayfa tam bir nostalji oldu, nereden nereye:) simdi video cekmeyen dslr kalmadı

Bu sayfalar gösterdi ki yeniliklere kapalı bir toplumuz ne yazık ki
  • 18-55 hoparlör

o zamanlar tam fotokritik-netfotoğraf ukalalığındaymış ortam. sayfayı zevkle okudum
  • quote:

Orijinalden alıntı: relaxman39

Yahu olay ne kadar da abartılmış...

Bilinçsiz tüketiciden falan bahsediliyor ama buraya yorum yazanların ne derece bilinçli oldukları tartışılır bence.. Nikon makinesine bir özellik koymuş, sonuçta diğer özelliklerden feragat etmeden buna sahip olabiliyorsunuz. tamam ne derece gerekli bir özellik onu zaman göstercek şahsen şu ana kadar slr makinamda hiç video çekme ihtiyacı hissetmedim ama şu an öyle bir tutum içindesiniz ki, koca nikon mühendisleri bu işi bilmiyor da siz daha iyisini biliyormuş havası esiyor forumda.

Pentax K20D deki 21 fps shooting olayını herkes alkışlıyordu. burada enstantane perdesi açılıp kapanmıyor sadece sensöre belli aralıklarla enerji verilip kesiliyor bu sayede saniyede 21 fotoğraf çekmiş oluyorsunuz. Nikon da sadece bu olaya bir de ses kaydı ekmemiş. Zaten incelerseniz "24fps motion jpeg" olarak geçiyor nikonun resmi sitesinde..

Bu işin teknik kısmından anlayan bir mühendis olarak, ben nikonun yaptığını değil de şu an sizin burada yazdığınız yorumları komik buluyorum. İleri de böyle bir makinam olsa video özelliğini hiç kullanacağımı sanmıyorum.. ama yine de madem nikon bunu diğer özelliklerden feragat etmeden D90 a eklemiş, bence kötü bir olay değil. Yine de herkesin kendi bilir..

Geleceği gören tek kişi helal olsun

• Fiyatı ne kadar bunun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristangel -- 2 Temmuz 2011; 12:06:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tristangel

Fiyatı ne kadar bunun ?

Hayyam pasajında 1950tl spot 1 yıl dükkan garantili.
  • dogubank girişinde 1480tl ye body aldım...... hayyamda 1580den aşağı veren yoktu.

bende forumu 2008den bu yana olan kısmını okudum. accayip komik... millet amma abartmış haa... gereksiz denen bir sürü şeyden bahsedilmiş ama zevk meselesi....

neymiş DSLR de video mu olurmuşşşş muş muş....

ya şimdi müzik klipleri bile canon 5D ile filan çekiliyormuş.... geçtim anı amaçlı videoyu...

ilk dslr ler çıktığında filmli makinayı dslr ile kıyaslıyorlardı.... şimdi.... :)))))
  • birşey soracağım....
    makinanın kaç kare foto çektiğini nasıl bakıyoruz?
    hangi menüden...? elimde türkçe kullanım klavuzu yok.
  • photo me adlı programla bakabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: demoX

quote:

Orijinalden alıntı: GiJaL

Önyargılı olmak böyle bir şey heralde. :) Az sövmemişler, dalga geçmemişler zamanında güzelim makineyle. Kim bilir kaç tanesi sonradan D90 kullanmıştır. :)

Konuyu hortlamak gibi olmasın ama ilk sayfa tam bir nostalji oldu, nereden nereye:) simdi video cekmeyen dslr kalmadı

Bu sayfalar gösterdi ki yeniliklere kapalı bir toplumuz ne yazık ki

+1

• yorumlar süper
  • SLM
    D90 - 18-1205MM LENS Lİ MAKİNEM VAR.
    YALNIZ BİR SIKINTIM VAR.
    AİLE FOTOSU ÇEKERKEN 4-5 KİŞİYİ TAM KAREYE OTURTUYORUM AMA KENARDAKİLER FLU ÇIKIYOR ORTAYA GÖRE
    F DEĞERİNİ9-10 YAPTIM, DÜZELMEDİ.
    ZOOM DA YAPMIYORUM!
    NE YAPMAM GEREKTİĞİNİ BİLEN VAR MI?
  • Vidyo çeken Dslr olurmu hiç
  • quote:

Orijinalden alıntı: corollacorolla

SLM
    D90 - 18-1205MM LENS Lİ MAKİNEM VAR.
    YALNIZ BİR SIKINTIM VAR.
    AİLE FOTOSU ÇEKERKEN 4-5 KİŞİYİ TAM KAREYE OTURTUYORUM AMA KENARDAKİLER FLU ÇIKIYOR ORTAYA GÖRE
    F DEĞERİNİ9-10 YAPTIM, DÜZELMEDİ.
    ZOOM DA YAPMIYORUM!
    NE YAPMAM GEREKTİĞİNİ BİLEN VAR MI?

18mm'de degil de 22-24mm'de cekin. Elinizdeki lensin 18mm'deki performansi zayiftir. Diyaframi ise f/8 yapin yeterli.
  • merhaba
    d90 nın tüm odak nokatalrını nasıl aktive edebilirm?
    11 noktayı da, bu sayede tüm karenin net olmasını-keskin olmasını umut ediyorum.
    f yi 9 da yaparım ama odak ortda olunca her yer keskin olmuyor..
  • Hazır konu hortlamışken benim soracak bir sorum var

bende ilk makinamı yeni aldım bu makinanın LCD ekranın hemen sağında L tuşu var bu tuş ne işe yarıyor?
    Pdf kulanma klavuzuna baktım ama diğer bütün tuşları açıklamış bunu bu tuşu atlamış yada ben bulamadım
  • " LV " tuşu.Vizörü kapatıp live view yani ekranı açar
  • @ Shark Power
    ustam o tuşu biliyorum, o tuştan bahsetmiyorum
    bahsettiğim tuşu aşağıdaki resimde görebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

" LV " tuşu.Vizörü kapatıp live view yani ekranı açar

Merhaba,
    Arkadaş LV (live view) tuşunu değil sanırım lcd ekranın sağ tarafında yer alan ve fokus noktalarını kilitlemeye yarıyan L tuşunu sormuş.
    İyi akşamlar hoşçakalın..
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.