Selam, yaklasik 2 yil once aldigimiz Nikon D3000 in pili ile basimiz dertte. Pili cihaza taktigimizda pil az uyarisi verip kapaniyor. Pili sarj cihazina takinca sarj cihazi uzerindeki turuncu led yanip sonmeye basliyor, 3-4 saat sonra ise normalde yesil isiga geciyor idi. Simdi hic isik yanmiyor durumuna geciyor. Pili cihaza taktigimizda ise yine pil az uyarisi verip cihaz kapaniyor. gg den yeni pil siparis ettim. Acaba problem baska midir? tesekkurler
Başıma geldiği için yazıyorum.Şarj aletine taktığınız elektirik kablosunu diğer tarafa çevirip takın.Benimde bataryam şarj olmuyordu.Kabloyu diğer türlü takınca problem kalmadı.Bir deneyin derim
eder sharks in dedigi yontemle problem cozulurse diger pil bonus olur seyahate cikarken cok fotograf cekmeyecekseniz sarj aletini yaninizda tasimaya gerek kalmaz
quote:
Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR
Başıma geldiği için yazıyorum.Şarj aletine taktığınız elektirik kablosunu diğer tarafa çevirip takın.Benimde bataryam şarj olmuyordu.Kabloyu diğer türlü takınca problem kalmadı.Bir deneyin derim
@Sh@rKs-PoWeR, Anlattığınız olay doğrudur ama böyle bir SORUN OLMAZ. o Sorun kısa süre sonra tekrarlayabilir. Problem ya kullandığınız prizdedir ve genellikle prizler topraklı olup fiş ince tip olduğu için priz yatağına bir ucu temas etmiyordur yada fişiniz kablusu ile birlikte presli fiş olduğu için fişin bitim yerinde bir teli kırılmıştır.. Sizi fişi, ters çevirinve kablo kastığı için tekrar içten temas ediyordur. Arkadaşın sorunuda ya benzer bir sorundur yada şarj cihazını yere düşürmüşse içteki PCB' de bir çatlak oluşmuş olabilir. Yada pil tamamen ölüdür. Bunu yeni pil gelince anlayacağız.
Doğrudur hocam.Bu konularda çok teknik bilgim yok benim.Şans eseri ters bağladım sorunum düzeldi