Arkadaşlar iyi bayramlar nedense bir anda oldu 2-3 gündür kullanmıyordum.Sonrasında tam çekicem mesela patroitte gerçi komutları hala bilmiyorum ilk defa aldım makinayı.Çekerken tık tık tık ses geliyor ama çekmiyor sebebi ne olabilir
aynalı makinelerde çalışma prensibi şu şekilde işler. 1-diyafram kolu diyaframı ayarlar 2-ayna kalkar 3-perde açılır, sensör belirlenen süre kadar ışığa maruz bırakılır. 4-perde kapanır ve 1.2. tersine işlem yapar 5-fotoğraf tamamlanır. Sorunuza gelince 1-lens fokus motoru bozulmuş olabilir, makineye hata bilgisi gönderirse fotoğraf çekmez. 2-lens çıkarılmıştır, geri yerine tam oturtulmamıştır. 3-makine perde kırmış olabilir 4-lensi odak mesafesinden daha yakında kullanmaya çalışıyor olabilirsiniz. Olası çözüm 1-Makineyi M moduna alıp uzak bir nesneyi fotoğraflamaya çalışınız 2-lensi çıkarınız, makineyi M moduna alıp düğmeye basınız, makinenin normal çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz. 3-lensin fokus halkasını çeviriniz şikayetinize benzer bir ses gelip gelmediğini kontrol ediniz. Bunlar işe yaramadıysa sizin için başka önerim veya çözümüm bulunmuyor. Bir uzmandan yardım alın.