Şimdi Ara

Nikon Coolpix ailesinin 83 kat optik yakınlaştırma yapabilen yeni üyesi: P900 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
3.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    quote:

    Orijinalden alıntı: digital_man
    Nikon Coolpix P900 fiyat olarak belki ilk etapta yurtdışı ile 200-250 dolar fark mevcut ama sonuçta bu ürün bu paraya alınır.

    Kaç para yani ? Bir rakam söylemeniz mümkün mü ?
    -
    quote:

    Orijinalden alıntı: İmportant

    Acaba şu paylaştığınız Ay fotoğrafının kodunu [simage][/simage] yapabilir misiniz zahmet olacak ama...

    Klasfoto ön sipariş olarak satışa açmış 2199 TL den . http://www.klasfoto.com.tr/Nikon-Coolpix-P900-Fotograf-Makinesi-20-Temmuz-Teslimat,PR-29007.html




  • p900 fz1000 ile değil, fz300 ile kıyas edilebilir sadece..
    fz1000 bunların bi tık üst versiyonu denebilir..
    nikon niye bu kadar uçmuş anlamış değilim :) dikkat çekmek ve rakiplerinden sıyrılmak için olsa gerek.. bununla birlikte fotoğraf kalitesinin sınıfına göre iyi olduğu söylenmekte..
  • Çok beğendim

    Vatanda veya Teknosa da hala gelmemiş

  • Üretim ÇİN mi yoksa JAPAN mı

    CANON 65 optikler JAPAN yazıyor altında...

    Bir sitede gördüm

    INDONESİA yazıyordu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironman -- 26 Temmuz 2015; 21:59:30 >
  • 2000mm 35mm'de karşılığı anlamına geliyor arkadaşlar. yani 300mm lens ile aynı olması lazım 6x küsür crop olması lazım.

    yukarıda ff makinede 2000mm lensi nereden bulacaz kaç paradır gibi şeyler söylenmiş öyle birşeye gerek yok zaten.

    ben bu makineleri nedense sevemedim bir işe yaradıklarını düşünmüyorum mercimek sensörle alanlar ancak kendilerini kandırıyor gibi geliyor bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 30 Temmuz 2015; 5:42:22 >
  • Bu ürünü Nikon distribütörü Karfo Karacasulu getiriyor ve ürün Endenozya fabrikasında üretilmektedir.Ürün ister çinde ister endenozyada yapılsın sonuçta ürün orjinal nikondur..kullandığınız iphonelarda çinde üretilmektedir , çinde veya japonya dışındaki başka ülkede üretiliyor olması kalitesiz veya sahte oluyor anlamına gelmez arkadaşlar ( not : Nikon ve Canon için geçerlidir bazı markaların sahteside olmuyor değil..) .. japonya dışındaki ülklerde üretilme sebebi bir işçi çinde veya endonozyada ayda 100 dolar alıyorsa japonyada 10-15bin dolar aldığından dolayıdır.Eğer aynı ürün japonyadaki fabrikada üretilmiş olsa o makinenin fiyatı şu gördüğünüz fiyatların çok çok üstünde olacaktır.




  • Vatana baktım hala gelmemiş...

    CANON 65X vardı...

  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Aps-C sensörlü bir Canon dslr'a 1250mm lens takmak lazım ki bu zoom değerine ulaşılsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    hayır
  • RAW imkanı vermemesi ve iso değeri arttıkça yapılabilecek uzun pozlama süresinin düşmesi gibi olumsuzlukları saymazsak güzel bir makine. Yalnız zoom değeri sonlara yaklaştıkça keskinlik o kadar düşüyor ki bu değerlerin gerekliliği tartışılır. Işığın az olduğu bulutlu bir günde sensörün küçüklüğünden ötürü alınacak kalite çok düşük olurken, güneşli bir günde ise havadaki nemden ve buharlaşmadan ötürü fotoğraf dalgalı olur. Kalite en önemli şey değil diyen biri için ideal bir makine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ::Ashes::

    hayır

  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    kardeşim iki dk araştırsan öğrensende gelsen forumlarda yorum yapsan çok mu zor ?

    neden hep kolaya kaçıyorsunuz ?
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Neyini öğrenecekmişim? 35mm karşılığı 2000mm olan makinedeki zoomu elde edebilmen için crop sensörlü makineye 1250mm lens takman lazım. Bunun yanlışlığını göster, sonra konuşalım.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    zoom ne demek açıkla bakayım bana.

    zoom ne için kullanılır ?
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Seni anlamıyorum. Anlayan biri varsa beri gelsin. Anlaşılmak istiyorsan sorular sormak yerine mantıklı konuşmayı deneyebilirsin.
  • Zoom dediginiz sey makineyle alakali değil objektifle alakalıdır o makinede 300kusur mm objektif var ister ff makineye tak ister mercimek sensore tak ayni goruntuyu cekersin sensoru buyuk makinede daha genis alan cekersin kucuk sensorlude daha dar alan cekersin sizin gibilerde vay be ne kadar cok yakinlastirdim dersiniz. Bu kadar basit bir konuyu bile idrak edemeden ukalalik yapiyorsunuz. Cem karaca ne guzel demis kahvede 3-5 başbakan siyaset yapiyoruz diye ayni..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 21 Ağustos 2015; 20:33:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Olayı gereksiz yerlere çekmeye gerek yok. Galiba bu bilgileri yeni öğreniyorsunuz ama herkes biliyor bunları. Makinede 2000mm lens var şeklinde birşey dedim de haberim mi yok?

    Sizin dilinizden ve terbiyesiz üslubunuzdan ötürü anlayamayanlar için demek istediklerinizi tercüme edeyim.

    P900'deki lens 4.3-357mm ve 35mm eşdeğeri de 2.3 tipindeki sensörün 5.6'lık çarpanından ötürü 24-2000mm oluyor. Aslında görüntü yakınlaşmıyor ama sensörün boyutundan dolayı lensten yansıyan görüntünün tamamı sensörün üzerinde düşmüyor ve görüş alanı daralıyor vs vs.

    Dediğim gibi bunları bilen tek kişi siz değilsiniz. Teorik olarak biliyorsunuz ama tam olarak idrak edememişsiniz galiba.

    300mm yeterlidir demenizden de ortaya çıkıyor bu durum. 300mm lens full frame makinede görüntünün tamamını sensöre aktarabilirken 1.6'lık çarpana sahip aps-c kamerada görüntünün ortasından bir kısmı sensöre denk geldiği için daha da bir görüntü alırız ve teorik olarak zoom yapılmamış olsa da aldığımız görüntü zoomlu olarak gözükür. "Geniş açı değerini bilmek" dediniz ama bunun ne alakası var şimdi? Elimizde her tarzda sensörlü makineye uyumlu bir 300mm prime lensimiz var diyelim. Hepsi aynı görüntüyü mü verecek? Sizin Eos M'e 300mm lens takalım ve P900'ü de 300mm'ye getirip iki fotoğrafa bakalım. Sonuçta belli bir objeyi daha büyük görüyor muyuz görmüyor muyuz? Buna kısaca zoom diyor muyuz demiyor muyuz? Teorik bilgileri ezberleyip de heryerde yazarak işin içinden çıkılmaz. Makine ayı daha yakından görmemi sağlıyorsa olay bitmiştir o zaman. Burada yapılan şey de bu. Ayrıca tekrar söylüyorum ki Eos M'e takılacak 1250mm'lik lens ile P900'ün 357mm'sindeki kadar yakınlaşma sağlarsınız. Burada yakınlaşma dediğime takıldıysanız siz başka birşey deyin. Ben önümüze gelen görüntüden bahsediyorum ve önemli olan da budur. Kuş fotoğrafçılığı yapanlar boşuna crop sensör kullanmıyor herhalde. "Yahu aslında görüntü yakınlaşmıyor da sadece sensöre tamamı düşmediği için ben daha dar açı alıyorum ve o yüzden kuşa daha yakınlaşmış gibi oluyorum. En iyisi Fx makine kullanayım" demiyor hiçbiri.




  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    anlamak istemiyorsunuz anlama isteğiniz egonuzun altında ezilmiş durumda farkında değilsiniz.

    her 300mm objektif aynı yeri aynı şekilde çeker.

    sizinde bahsettiğiniz gibi sensör küçüldükçe görüntünün daha dar alanını görmüş oluyoruz dolayısıyla ff makinede çektiğin fotoğrafı kırptığında crop yada mercimek makinedeki görüntüyü alırsın.

    bundan bahsetmişim 50 mesajdır bunun neresini farklı anlıyorsun ? ilk mesajımda bunun kandırmaca olduğunu gereksiz olduğunu 1250mm gibi rakamları vermenizin anlamsız olduğundan bahsetmişim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 21 Ağustos 2015; 21:12:45 >
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Evet crop yapıp o görüntüyü p900'un cektigiyle karsilaştırın bakalım ne oluyor. O zaman ben de 35mm bir prime lens alıp crop yapıp ay fotoğrafı çekeyim nasıl olsa size göre aynı şey bu. Başka hiçbir lense ihtiyacim yok artık teşekkürler. Güzel kafaymış.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.