Şimdi Ara

Nihat Zeybekci: Bitcoin'in arkasında kamu ve kuruluş yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Ekonomi bakanımız Nihat Zeybekci daha öncede Bitcoin ile ilgili bu tarz açıklamalarda bulunmuştu. Gün geçtikçe kripto paralar dahada popüler hale geldi.
    Kendisi geçtiğimiz gün Dünya Ekonomi Forumunda açıklamasını tekrarladı.

    Ama geçtiğimiz günde de çıkan habere göre, Türkiye ile Rusya arasındaki buğday ticaretinde taşıma ücretli Bitcoin ile ödenmişti (Türkiye tarafından).
    Hükümetin görüşü sizce tam olarak ne?

    Daha öncede Bitcoin ile ilgili uyarılarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu uyarısını İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen 48. Dünya Ekonomi Forumu (WEF) sırasında Bloomberg HT‘ye verdiği röportajında yineledi.

    Bloomberg HT’ye verdiği röportajda Nihat Zeybekci’nin Bitcoin ile ilgili açıklamasının tamamı:

    Blockchain ayrı birşey, hakkaten çok farklı bir şekilde bazı kurumların bazı kuruluşların bazı devletlerin bilgi işleme ve saklamayla ilgili, artık çok farklı bir trend başladı ve yaşanıyor. Buna karşı durabilir misiniz? Hayır, duramazsınız. Bu bir şekilde realize edilecek, ama Bitcoin’in dayandığı Blockchain hiç kimseye ait değil. Arkasında hiçbir kurum ve kuruluş yok. Gelecekle ilgili hakkaten bazı şeyler buna benzer kimliklere sahip olabilecek belki ama bu hiç kimseye ait, tamamen sanal arkasında hiç kimsenin olmadığı, sahibinin sorumlusu olmadığı bir değere bir işleme dayalı bir para üretmek, yani burdaki bu mantığa uygun para üretmek, Bitcoin’i üretmek çok tehlikeli.

    Yani bunu ben şey olarak görmüyorum, riskini bir kere kesinlikle dikkat etmek lazım, dikkate almak lazım. Hükümet olarakta burdan insanlarımızın kandırılmasına müsaade etmeyeceğiz diyeceğim ama, maalesef tamahkar ve sahtekar birbirini en hızlı bulan ikili oluyor. Böyle bir sıkıntımızda var orda, ben bunu bir günümüzün global bir saadet zinciri olarak görüyorum hala. Bu lafı bilerek söylüyorum, biraz böyle belki dozu biraz fazla bir laf belki ama, dikkat çekmek için söylüyorum bunu. Vatandaşlarımız uzak dursunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucis -- 15 Ocak 2022; 0:17:57 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.