İşin içinde her şeyden biraz var. Malesef Türkiye dışında hiç bir ülkede siyaset bu kadar önemli değil insan hayatında. Ancak bizler bu büyük oyunun biraz piyonu durumuna düşüyoruz. Benim partim veya senin partin. Bu pek de bir şey ifade etmemeli bence. Söz konusu olan ortak yarar ve mutluluktur. Eğer ortak bir yol bulunamıyorsa farklılığa da saygı duymak gerekir. Bizde ise durum saldır, senle aynı düşünmeyeni yok et şeklinde işliyor. Ya da farklıysa onun düşüncelerini değiştirmeye çalış, kına, ez, kandır vs. gibi. Bunun kökü ise insan olarak doğru yetişmemizden, ciddi ve doğru "saygı"yı anlayamamızdan kaynaklanıyor. Dolayısıyla karşınızda anlamak istemeyen, sırf "dinlemek nezakettir" adabıyla boş kulaklarını açan kişiler oluyor karşınızda.
Burada ise mekanizma "sinir noktası"na göre çalışıyor. Karşınızdaki anlamlı cümlelerinizden bir şey anlamadığı için sinir noktasına dokunana kadar bir şey yapmıyor. O noktada ise saldırıya geçip, en iyi yapabildiği şeyi yani çirkeflik yapıyor; küfrediyor, aşağılıyor, dalga geçiyor.
Gençlik olarak çok yobaz, bilgisiz, oyuncak gibi yetiştiriliyoruz. Bilgimiz sağda solda kulağımıza çalınanlardan öteye gitmiyor. Babalarımızın bildikleri bizim bildiklerimiz olarak direk geçiyor. Çevremizde sevilen şeyi biz de seviyor, sevilmeyenden nefret ediyoruz. Kısacası kendi doğrularımız ve yanlışlarımız yok.
Böyle bir durumda da mantıklı bir ortam, dolayısıyla tartışma yapmak mümkün olmuyor. Sinir noktasından başka bir şeye sahip olmayınca bu tarz durumlar yaşanıyor. Saygıyı, düzgün konuşmayı en önemlisi tartışma erdemini bilmiyorlar. Böyle bir şeyin varlığından bile bihaberler. Ya da bu tarz şeyler ona "entellektüel, tikky işi" gibi geliyor. Anladıkları lanlı-lunlu mahalle ağzı, günlük hayatta yapamadıkları "ağalık felsefesi" ve mayası tutmayan saçma sapan "espriler"...
En önemlisi okuma kıtlığı çekiyoruz...
Bilmem sen de hatirlar misin günlerce süren ama seviyesi bozulmayan siyasi tartismalar hatirliyorum bu forumda.
aynen
tbr ederim.çok güzel dile getirmişsin
Cevabı çok basit.
10 kişiden 9'u sabit fikirli.
Önüne tartışılmaz kanıtlar koysan bile hala kendi fikrini savunuyor.Başıma geldi birkaç gün önce.Klavye başında çıldırmak üzereydim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme