Şimdi Ara

(Newton).(metre).(saniye) neyi verir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
4.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunlarin carpimi neyi verir palme fizik kitabindan bir soru aciklamasi yok. Nerden cekildigini bulamadim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Açısal momentum
  • keyssi kullanıcısına yanıt
    Mvr yi nasil cekiyoruz ? Bir de planck sabitine esitmis acisal momentumun yaninda

• Maalesef tam açıklamasını bilmiyorum ama tahmin olarak merkezcil kuvvetxaçısal hız diyebilirim muhtelmen de budur cismi yörüngesinden çıkarmamak için gereken kuvvetxaçısal hızdır yani

ek olarak momentumdan kg.metrekare/s geliyor oda birimi birde n.m=joule joule/s de birimi
  • keyssi kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler

• F.x.t=? F=m.a (a=ivme birim zamandaki hız değişimi yani v/t) F=m.(v/t) ozaman F.x.t=m.(v/t).x.t=m.v.x(x veya r ikiside uzunluk ifadesi) yani ne bulduk F.x.t=m.v.x (m.v.r diye de yazabiliriz aynı şey) Açısal momentum

Gelelim ikinci soruna(bu planck sabitine mi eşit?)

Planck'ın tanımına göre Enerji=h.c/lamda

Einstein'in tanımına göre Enerji=mc^2

İki formülü birleştirirsek mc^2=hc/lamda buradan m.c.lamda=h(planck sabiti) buluruz. c dediğimiz hız birimidir ve ışık hızına özel bir ifadedir ancak formüller arası geçiş yaptığımız için c yerine v diyebiliriz tanım olarak değişen birşey olmaz. Lamda dediğimiz dalga boyunun ise bir uzunluk birimi olduğunu hatırlarsak ve lamda yerine de x koyarsak m.v.x=h

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muaz_35 -- 7 Mayıs 2017; 17:54:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muaz_35 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler aydinlandim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayrıca böyle birşey buldum, çalıştığınız konuların formüllerini buradan pekiştirebilirsiniz veya ara sıra geriye dönüp tekrar etme amaçlı faydalı olabilir

http://guld.blogcu.com/lys-fizik-formulleri/19759168

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.