Şimdi Ara

Newton (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Cevap E bu arada harekete geçmiyor demiş statik sürtünmeden fazla kuvvet uygulanamamış hiçbirinde o zaman fs hepsinde aynı olur etki eden kuvvet kadar olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andrew__neiman -- 28 Aralık 2021; 14:13:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mezun2022 M kullanıcısına yanıt
    Statik sürtünme hesabı yapmana bile gerek yok bu soruda hesap yapman gereksiz harekete geçmiyor demesi yeterli demekki statik sürtünmeden fazla değil F kuvveti o yüzden F ne kadar etki ediyorsa Fs otomatik olarak kuvvete eşit olur

• Soruda statik sürtünme katsayılarını kafa karıştırmaya vermiş

Bak hocam açıklayamadım sanırım aslında gayet açıkladığımı düşünüyorum da Statik sürtünmenin mantığını tam kavrayamamışsınız sanırım siz. Sizin bahsettiğiniz cisim harekete geçerse öyle olurdu o zaman Fs=kmg yapar sürtünme kuvvetlerini hesap ederdik ama bu soruda zaten harekete hiç biri geçememektedir demiş. Statik sürtünmenin mantığı şudur cisim harekete geçemiyorsa ne olursa olsun uygulanan kuvvet neyse statik sürtünme o kuvvete eşit olur

Dostum bak son kez yazıyorum bence Fizik hocana da danış bu soruyu o da E diyecektir ve cevap da E zaten ayrıca tartışılacak bir yanı yok sorunun. Doğrudur ikisinin de formülü fs=kmg ancak kmg kullanman gereken sorular farklı sorular yani bize deseydi ki hangi cismi harekete geçirmek için gereken kuvvet en fazladır kmg yapar statik sürtünmelerini hesaplar daha sonra hangisine uygulamamız gereken kuvvetin büyük olduğunu hesaplardık. Ama bu soru senin düşündüğünden farklı cisimlerin harekete geçmemesi demek Fnet=0 olması demek e o zaman ikisine de F kuvveti etki etmiş ve bunların hepsine fs etki edecek mi evet o zaman fs lerin hepsi F ye eşit olmalı ki cisimlerin hepsinin Fneti 0 olsun ve cisimler harekete geçmesin. Yeterince açık anlattığımı düşünüyorum ama anlamazsan yine Fizik hocana danış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andrew__neiman -- 28 Aralık 2021; 14:36:39 >
  • andrew__neiman a kullanıcısına yanıt

gayet aciklayici  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fizikkci kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andrew__neiman -- 28 Aralık 2021; 14:46:1 >
  • andrew__neiman a kullanıcısına yanıt
    hocam daha anlatmaya mı çalışıyorsunuz buna ne derse he diyip geçin meczup bu

cevap anahtarı geldi E cevap zaten

• Olsun dostum bilmemek değil öğrenmemek yanlış olandır bu forumda olmamızın amacı nedir birbirimize yardım etmeyeceksek.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.