Şimdi Ara

network bağlantı hatası (yardım lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
9.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle kolay gelsin. sorunum; evde kullandığım masaüstü pc ile laptop arasında ağ bağlantısı kuramıyorum. kablomada problem yok. test aleti ile kontrol ettim kabloda yanlış bişi yok. kullandığım modem asus 4 port adsl modem (modelini şu an hatırlamıyorum). kabloyu modeme takıyorum. taktığımda internet bağlantısı kuruluyor. iki bilgisayarında ip, ağ geçidi ve dns numaraları aynı grup.
    masaüstü : laptop:
    ip no:192.168.1.10 ip no:192.168.1.21
    alt ağ mask.:255.255.255.0 alt ağ mask.:255.255.255.0
    vars.ağ geçidi : 192.168.1.1 vars.ağ geçidi : 192.168.1.1
    DNS sunucusu : 192.168.1.1 DNS sunucusu : 192.168.1.1
    çalışma grubu : SSS çalışma grubu : SSS

ayarlar bu şekilde. internet bağlantısında herhangi bi problem yok, gayet sorunsuz kullanabiliyorum. fakat laptoptan ağ bağlantılarıma girip çalışma grubunu göster dediğimde girme iznimim olmadığını söylüyor. aynı şeyi masaüstü pc'den denediğim zaman çalışma grubu altında laptopu görüyorum fakat laptopa ulaşmak istediğimde izniniz yok diyor ve ulaşamıyorum. ayarları defalarca değiştirip denedim. ama bir türlü birbirine erişemedim. sizce eksik olan nedir. kullandığım güvenlik duvarı service pack2, zonealarm ve norton av.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Network Bağlantı Hatası (Yardım Lütfen)

Bir "network bağlantı hatası", cihazının İnternet veya başka bir ağa bağlanamadığı anlamına gelir. Bu, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Network Hatası Nedir?

Network hatası, cihazının bir ağa erişim sağlamakta zorlandığında ortaya çıkan bir mesajdır. Bu, İnternet'e, yerel ağa veya başka bir cihaza bağlanmaya çalıştığında olabilir.

Network Hatası Nedenleri:

• İnternet bağlantısı yok
    • Wi-Fi veya Ethernet kablosu gibi bağlantı sorunları
    • Yanlış ağ ayarları
    • Güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımı gibi yazılım sorunları
    • Ağda teknik sorunlar

Network Hatası Çözümü:

• İnternet bağlantını kontrol et.
    • Wi-Fi veya Ethernet kablosunu yeniden bağla.
    • Ağ ayarlarını kontrol et ve gerekirse güncelle.
    • Güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımını geçici olarak devre dışı bırak.
    • Ağ sağlayıcınla iletişime geçerek teknik sorunlar olup olmadığını kontrol et.

POS Cihazı Network Hatası:

POS (satış noktası) cihazları da ağa bağlıdır ve network bağlantı hataları yaşayabilir. Bu hatalar, işlem gecikmelerine veya satışların tamamlanamamasına neden olabilir.

Network Hatası Ne Demek?

"Network hatası" mesajı, cihazının ağa bağlanamadığını gösterir. Bu, ağ bağlantısı olmadığı, bağlantıda sorunlar olduğu veya yazılım sorunlarının bulunduğu anlamına gelebilir.

Network Hatası Çözümü Önerileri:

• Cihazın tüm kablolarını kontrol et ve gerekirse yeniden bağla.
    • Ağ ayarlarını doğrula.
    • Güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımını geçici olarak devre dışı bırak.
    • Ağ sağlayıcınla iletişime geçerek teknik sorunlar olup olmadığını öğren.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • paylaşıım acman gerekiyor. actıgın halde yinede görmüyorsa security güvenlik programlarına bakman lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Violonsel

paylaşıım acman gerekiyor. actıgın halde yinede görmüyorsa security güvenlik programlarına bakman lazım.

paylaşımlar açık. güvenlik programları kapattım, hatta sildim bitanesini. güvenlikle ilgili bütün programlar şu an kapalı vaziyette, paylaşımda herşey izin verilmiş durumda. sanırım başka bir yerde problem var.yinede teşekkürler ilgin için.
  • PAYLAŞIMI İKİ PC DEDE YAP VE BİLGİSAYARIM SİGESİNİ SAG TIKLAYIP ÖZELLİKLERİNE GİR CIKAN PENCEREDEN BİLGİSAYAR ADI BÖLÜMÜNE GELİP ÇALIŞMA GRUBU'NUN KARŞISINDA EV-AĞI VEYA WORKGROUP PC LERİN İKİSİNDEDE ÇALIŞMA GRUBU AYNI OLMASI GEREKİYOR BUNUDA DENEDİN OLMADI AG BAGLANTILARINI AC SOL ÜSTEKİ AĞ GÖREVLERİNDEN EV VE KUCUK İŞYERİ AĞI KUR A TIKLAYIN SİHİRBAZI OLUŞTURUN.
  • hepsini defalarca denedim ama sorun hala aynı.
  • WİNDOWS UN GÜVENLİK DUVARINI KAPAT. ODA OLMADI İKİSİNDE XP VAR AMA PROFESYONELLERMİ YOKSA HOME EDİTİONLARMI. TEKRARDAN GÖZDEN GECİR HARF HATASI YAPMIŞ OLABİLİRSİN. VE PC YE AG BAGLANTILARINDAN DEGİLDE BAŞLAT ÇALIŞTIRDAN GİRMEYİ DENE ÖRNEK OLARAK ÇALIŞTIRA GİRDİGİNDE LAPTOPTAN MASA ÜSTÜNE BAGLANMAK İCİN \\192.168.1.10 ENTER...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.