Şimdi Ara

NetOp School kullananlardan yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okuldaki 11 bilgisayara ağ kurdum. Ağ üzerinden öğrencilere ders anlatmak, bilgisayarları kontrol etmek, ağ üzerinden video izletmek için bir program arıyordum. NetSupport School ve NetOp School programlarını önerdi arkadaşlar. NetSupport School programıyla baya uğraştım ama programın ağdaki diğer bilgisayarları görmesini bir türlü sağlayamadım. User manuel i bile okudum ama gene işin içinden çıkamadım. Sonunda NetOp School 3.02 sürümünü kurdum. Onunla da epey uğraştım ama bir yere gelince işin içinden çıkamıyorum. Neleri nasıl yaptığımı madde madde anlatayım da bilen arkadaşlar yardımcı olsun bir zahmet:
    1. 11 PC'de ağ kurulu ve sorunsuz çalışıyor. (Bilgisayarlarda XP service pack2 kurulu)
    2. NetOp'u Teacher ve Student seçenekleri seçili olarak kurdum.
    3. Kurulum bittikten sonra "Deploy NetOp Student" diye bir pencere açılıyor. İki defa next diyerek geçiyorum.
    4. Connect to Class yerine "Be available for any class" ı seçiyorum ve devam ediyorum.
    5. Sonra "Identify Student By" kısmını "Computer Name" seçili olarak geçiyorum.
    6. Communication Profile: TCP/IP (Altta "Use NetOp Name Server" diye bir bölüm var oraları boş bırakıyorum.
    7. Apply Password kısmını boş bırakıyorum.
    8. Daha sonra "Service Pack2" için "Allow NetOp to accept incoming network connections" şeklinde bir kutucuk var onu da işaretliyorum. Çünkü bilgisayarlarda service pack2 yüklü. Öğrenci bilgisayarlarından service pack2 nin güvenlik duvarını kaldırıp o şekilde bile denedim.
    9. Ondan sonra çıkan ekranda ağdaki tüm bilgisayarları görebiliyorum. Bir tanesini seçip ileri diyorum. Ondan sonra bir pencere geliyor ve burada username, password ve domain name bilgilerini istiyor. İşte buradan sonra bir şey yapamıyorum çünkü ne password'u istiyor anlayamadım. Ağ kurarken hiçbir şifre atamadım, bilgisayarların açılış şifresi de yok.
    Yardımlarınızı bekliyorum. Hergün okuldan sonra birkaç saat da bu program için uğraşmaktan bıktım çünkü.
    Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler....

• Merhaba,,

sen de bilgisayar öğretmenisin galiba..

bizim 4. sınıflar bi forum yapmışlar,,
    orda netop hakkında bişiler yazıyo.

Bi incele istersen.

Umarım işine yarar:))

http://bote.sbilisim.com/forum/showthread.php?t=8
  • Ben Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeniyim. Bilgisayar ve İngilizce derslerine de giriyorum. Okula 11 adet yeni PC geldi Milli Eğitim'den. Onlarla uğraşıyorum kaç gündür.
    İlginiz ve verdiğiniz link için teşekkürler...
  • Ne demek..

iyi çalışmalar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.