Şimdi Ara

.net framework farkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba.visual studio da yeni bir proje veya yeni bir web site oluşturmak istendiğinde seçilebilen .net framework sürümleri de geliyor. .net içinde neler var nasıl öğrenebilirim.kütüphaneler olduğunu biliyorum sıfırdan yazmamak adına kolaylık olsun diye geliştiiricilere yapılmış diye biliyorum.örneğin math kütüphanesi.ama merak ettiğim web tarafında ne işe yarıyor.yani web uygulamasına textbox , button , label gibi elemanlar eklediğimizi düşünürsek.tarayıcı yüklenince bu elemanları kim-ne çiziyor.framework e gidip textbox ı mı alıp çiziyor.ya da tarayıcı mı bu yükü üstleniyor.
    ayrıca yeni bir proje geliştirirken hangi sürümü seçmeliyiz.uyumluluk sorunu falan yaşar mıyız ? 4.5 ile geliştirirsem 2.0 yüklü bilgisayarda nasıl görünecek,nasıl davranacak ya da tam tersi durumda nasıl olacak.
    kısaca mantığından da bahsedebilir misiniz? ya da link verebilirsiniz







  • netframework sadece asp.net uygulamasının çalıştığı bilgisayarda uygun sürüm olmalı 4.5 ile hazırlanmış proje 4.0 da düzgün çalışmayacaktır istemci tarafında benim bildiğim netframeworkun kurulmasına gerek yok ben hiçbir sitenin bu siteyi görüntülemek için netframework 4.5 kurun dediğini görmedim
  • örneğin bilgisayarıma girince yukarda dizin textbox içinde yazılır.c:\\ bilmem ne şeklinde.sonuçta bir şey bu textbox ı çizdiriyor.yani bilgisayarıma tıklayınca sanırım framework e gidiyor en,boy,renk,gölgelik gibi özellikleri çizdiriyor.masaüstünde bu böyle işliyor sanırım.ama web tarafında bu elemanları çizdiren şey ne onu öğrenmek isityorum.
    bir de madem 4.5 sürümü 4.0 sürümünde çalışmayacaksa hangisini seçmeliyiz.en düşük framework sürümünü mü seçmeliyiz.
  • webde benim bildiğim onlar sunucu tarafının işi istemci makineyle ilgisi yok asp.net de sunucu olarak belirleyeceğiniz makinenin özellikleri de lazım mesela xp yi sunucu olarak kullanırsanız ki bu dediğim olmaz ama örnek olsun diye yazdım mesela net 4.0 ı geçemezsin çünkü xpde en çok 4.0 kuruluyor bence sunucu tarafına en yüksek netframework olması daha iyi tabi 3. parti uygulama da kullanacaksanız onun da ilgili netframeworke uyumlu olması lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.