Şimdi Ara

Nesneyi ön plana çıkarmak için...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nesneyi ön plana çıkartmak ve yine arkaplanı bulanıklaştırmak için f/1.8 lens mi daha iyi olur yoksa bir telezoom lens mi? Yani mesela bir çiçek resmi çekmek istiyorum diyelim; bunu 50mm 1.8 lens ile yanına yaklaşırsam mı daha iyi sonuç verir yoksa diğer lensle en yüksek zoomda odaklasam mı daha iyi sonuç verir? Amatörüm öğrenmeye çalışıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AltairinZırhı -- 25 Ekim 2012; 22:46:02 >

• öncelikle yapmak istedigin olayın tamamiyle Diaframla alakası var yani F degeri ne kadar dusukse arka plan o kadar flu olur.bunun telezoom olmasıyla alakası yok ama 1.8 , 1.4 gibi degerleri prime ( 50m 100mm gibi zoomsuz lenslere prime lens denir :) ) lenslerde bulabılcegın ıcın 50mm 1.8 ile 18-105 5.6 dan daha iyi yaparsın yani f degerin ne kadar dusukse arka plan o kadar flu olur :)
  • prime lenste kalite daha iyidir... yani 50mm olanda... ayrıca diyaframı daha acıktı F1.4.üstteki arkadaş ters söylemiş.sayı küçüldükçe diyafram acılır diyafram acıldıkcada bulanıklaştırma oranı artar... 50mm f1.4 ,55 mm f5.6 dan (18-55 kit lens sanırım) çok daha iyi bulanıklaştırma efekti yapar..
  • evet onları biliyordum henüz o lenside almadım ama ilk fırsatta edineceğim. (nası bir lensse artık alınmadan olmuyor:D) Yine de kit lensle birkaç hile yaparak arkaplanı flu yapabiliyorum mesela iki obje arasındaki mesafeyi artırmak(tabiki diyaframı olabildiğince açıyorum) ya da zoomu sonlamak felan gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AltairinZırhı -- 26 Ekim 2012; 0:32:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AltairinZırhı

evet onları biliyordum henüz o lenside almadım ama ilk fırsatta edineceğim. (nası bir lensse artık alınmadan olmuyor:D) Yine de kit lensle birkaç hile yaparak arkaplanı flu yapabiliyorum mesela iki obje arasındaki mesafeyi artırmak(tabiki diyaframı olabildiğince açıyorum) ya da zoomu sonlamak felan gibi...

50mm ucuzdur , küçüktür , hafiftir , hileye hurdaya girmez :PP bildiğin isveç çakısı gibi bişi bu :)) hiç olmadı elin oğlu fotoşok yapmış ona başvurursun :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheBrain

quote:

Orijinalden alıntı: AltairinZırhı

evet onları biliyordum henüz o lenside almadım ama ilk fırsatta edineceğim. (nası bir lensse artık alınmadan olmuyor:D) Yine de kit lensle birkaç hile yaparak arkaplanı flu yapabiliyorum mesela iki obje arasındaki mesafeyi artırmak(tabiki diyaframı olabildiğince açıyorum) ya da zoomu sonlamak felan gibi...

50mm ucuzdur , küçüktür , hafiftir , hileye hurdaya girmez :PP bildiğin isveç çakısı gibi bişi bu :)) hiç olmadı elin oğlu fotoşok yapmış ona başvurursun :))

Evet bir fotoğrafçı 250 lirayı adeta gazete alır gibi verebilir o lens için

• quote:

öncelikle yapmak istedigin olayın tamamiyle Diaframla alakası var yani F degeri ne kadar dusukse arka plan o kadar flu olur.bunun telezoom olmasıyla alakası yok ama 1.8 , 1.4 gibi degerleri prime ( 50m 100mm gibi zoomsuz lenslere prime lens denir :) ) lenslerde bulabılcegın ıcın 50mm 1.8 ile 18-105 5.6 dan daha iyi yaparsın yani f degerin ne kadar dusukse arka plan o kadar flu olur :)

Telefoto objektif olmasiyla tabii ki ilgisi var. Net alan derinligi odak uzunluguna, diyaframa ve objeye uzakliga bagli.
    Merak eden arkadaslar dofmaster.com sitesine girip farkli degerlerle denemeler yapsin. Kullanmasi kolay bir site.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

öncelikle yapmak istedigin olayın tamamiyle Diaframla alakası var yani F degeri ne kadar dusukse arka plan o kadar flu olur.bunun telezoom olmasıyla alakası yok ama 1.8 , 1.4 gibi degerleri prime ( 50m 100mm gibi zoomsuz lenslere prime lens denir :) ) lenslerde bulabılcegın ıcın 50mm 1.8 ile 18-105 5.6 dan daha iyi yaparsın yani f degerin ne kadar dusukse arka plan o kadar flu olur :)

Telefoto objektif olmasiyla tabii ki ilgisi var. Net alan derinligi odak uzunluguna, diyaframa ve objeye uzakliga bagli.
    Merak eden arkadaslar dofmaster.com sitesine girip farkli degerlerle denemeler yapsin. Kullanmasi kolay bir site.

The brain , ozturert o biçim doğru söylüyor. Sadece diyafram değil, zoom yaptıkça net alan derinliğinin de azaldığı göz önünde bulundurulmalı.
    Fakat bu zoom, diyafram gibi bokeh katsayısını arttırmaz. Sadece net alan derinliği azalır.

İki etki üst üste binince obje, arka plandan rahatlıkla sıyrılır.

• Merhaba

Alan derinligi kontrolu 4 sekilde olur.

Buyuk sensor
    Acık diyafram
    Tele acı degeri
    Konuya min netleme mesafesinde yaklasmak

Arka Planı flu yapma oranının bir formulude vardır

Odak uzaklıgı / diyafram degeri / sensor crop faktor

Cıkan deger ne kadar buyukse arka planı o oranda flu yapar anlamı cıkar

Mesela 50 mm den 600mm ye kadar olan bir kac objektifi formullersek:

50/1.8=27
    100/2.8=35
    200/2.8=71
    400/2.8=142
    600/4=150

18-55 KIT objektife bakarsak
    55/5.6=9.8 cıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 27 Ekim 2012; 23:56:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.